وزارت خارجه آمریکا:
قانون جدید ویزا شامل سفرهای تجاری و خبری به ایران نمی شود
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: قانون تغییر معافیت ویزا شامل افرادی که برای امور کاری و بازرگانی بر اساس برجام به ایران سفر میکنند و نیز خبرنگارانی که به ایران، عراق، سوریه و سودان میروند، نمیشود.
رویداد24- وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: قانون تغییر معافیت ویزا شامل افرادی که برای امور کاری و بازرگانی بر اساس برجام به ایران سفر میکنند و نیز خبرنگارانی که به ایران، عراق، سوریه و سودان میروند، نمیشود.
وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه اجرای قانون تغییر معافیت ویزای شهروندان 38 کشور جهان را که با آمریکا قانون لغو روادید امضا کردهاند، آغاز کرد.
بر اساس این قانون، شهروندان این 38 کشور که اغلب اروپایی هستند در صورتیکه به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کرده یا دارای تابعیت دوگانه از این کشورها باشند، در حالی که پیش از این برای اقامت 90 روزه در آمریکا نیازی به گرفتن ویزا نداشتند، اکنون برای ورود به آمریکا باید ویزا بگیرند.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ضمن اجرای این قانون جدید تمهیداتی را برای بازرگانانی که پیرو برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به ایران سفر میکنند، در نظر گرفته است و در اطلاعیه خود به تشریح جزئیات نحوه اجرای این معافیت ها طبق قانون جدید و موارد استثنا پرداخت.
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، بنابر قانونی که اخیرا از طرف کنگره آمریکا به تصویب رسید و با امضای باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به قانون تبدیل شد، با ابلاغ رسمی وزارت امور خارجه این کشور از تاریخ 21 ژانویه 2016 لازم الاجرا شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا محدودیت های صورت گرفته برای افرادی که دیگر اجازه استفاده از قانون لغو روادید را ندارند و برای سفر به آمریکا باید ویزا دریافت کنند را به شرح ذیل عنوان کرده است:
(1شهروندان کشورهای دارای معافیت ویزای آمریکا که در ایران حضور دارند یا از تاریخ اول مارس 2011 به کشورهای ایران، عراق ، سوریه یا سودان سفر کرده اند ( به استثتای مقامات سیاسی و نظامی کشورهای عضو توافقنامه معافیت ویزا که به منظور ماموریت دولتی سفر کرده اند.)
( 2 شهروندان کشورهای دارای معافیت ویزا آمریکا که تابعیت دوگانه از کشورهای ایران،عراق، سوریه و سودان را داشته باشند.
در این ابلاغیه همچنین آمده است: سیستم الکترونیکی مجوز سفر به آمریکا (ESTA) برای شهروندان کشورهای ایران، عراق، سوریه و سودان که پیش از این صادر شده بود، از تاریخ پنجشنبه 21 ژانویه 2016 باطل است.
وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه آورده است: وزیر امنیت داخلی آمریکا میتواند بنا به تشخیص خود، در صورت نیاز محدودیت های ایجاد شده را برای حفظ منافع ملی کشور آمریکا، در موارد خاص لغو کند.
طبق ابلاغیه وزارت امور خارجه آمریکا، موارد کلی که ممکن است محدودیت های جدید شامل آنها نباشد و همچنان امکان سفر بدون ویزا داشته باشند، عبارتند از:
- افرادی که از طرف سازمانهای بینالمللی، سازمانهای منطقهای و دولتهای محلی بهعنوان ماموریت رسمی به ایران، عراق، سوریه و سودان اعزام شدهاند.
- افرادی که از طرف سازمان های غیردولتی به منظور انجام خدمات بشردوستانه به کشورهای ایران، عراق، سوریه و سودان به ماموریت رسمی اعزام شدهاند.
-خبرنگاران اعزام شده به کشورهای ایران، عراق، سوریه و سودان.
-افرادی که برای امور کاری و بازرگانی مشروع مطابق با توافق هستهای ایران و گروه 1+5 به ایران سفر کردهاند.
-افرادی که برای امور کاری و بازرگانی مشروع به عراق سفر داشتهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا علاوهبراین اعلام کرد: در حال بررسی بیشتر چگونگی برخورداری بیشتر از معافیت ویزا برای افراد با تابعیت دوگانه ایران، عراق، سوریه و سودان هستیم.
دستگاه دیپلماسی آمریکا عنوان کرد: افراد شامل محدودیتهای جدید برای دریافت ویزاهای غیر مهاجرتی ضمن پیگیری از طریق سفارت خانه یا کنسولگری آمریکا، نیازمند انجام مصاحبه نیز خواهند بود و برای گرفتن ویزا از سفارتخانه یا کنسولگریها پیش از سفر به آمریکا باید مصاحبه شوند.
به گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، اطلاعات به روز رسانی شده درباره درخواست سیستم الکترونیکی مجوز سفر به آمریکا (ESTA)، درباره رسیدگی به استثنائات سفرهای مرتبط دیپلماتیک یا نظامی اواخر ماه فوریه 2016 ابلاغ خواهد شد.
سخنگوی کاخ سفیدiهم درباره اصلاحیه قانون محدویت های معافیت ویزا با بیان اینکه این «تدابیر» با هدف ایجاد توازن در امنیت و منافع اقتصادی آمریکا صورت گرفته است، گف: نمی خواهیم بی دلیل تجارتی را که تلاش می کنیم با کشورهای خارجی صورت گیرد، با مانع مواجه کنیم.
به گزارش ایرنا، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرد که تدابیر مذکور با هدف ایجاد توازن در امنیت و منافع اقتصادی آمریکا صورت گرفته است.
وی افزود: قصد ما حصول اطمینان از امنیت کشورمان است اما در عین حال نمی خواهیم بی دلیل تجارتی را که تلاش می کنیم با کشورهای خارجی صورت بگیرد، با مانع مواجه کنیم.