پاسخ شرکت ملی پخش به گزارش رویداد۲۴: در کوران بحران، به فکر کسب انتفاع از مردم نبودیم
رویداد۲۴ سایت خبری رویداد۲۴ روز ۱ دی ۱۴۰۲ گزارشی درباره سود روزانه دولت پس از هک شدن سامانه سوخت منتشر کرده که در آن نوشته در این اتفاق دولت روزانه سود کرده است. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به این گزارش پاسخ داده که در ادامه میخوانید. همچنین پاسخ رویداد۲۴ به این جوابیه نیز در ادامه آمده است.
بیشتر بخوانید: سود روزانه دولت پس از هک شدن سامانه سوخت چقدر است؟
پیرو خبر پایگاه خبری رویداد۲۴ با عنوان «سود روزانه دولت پس از هک شدن سامانه سوخت چقدر است؟» که در تاریخ یکم دی ماه در آن رسانه منتشر شده است، نکات و توضیحات ذیل را در راستای تنویر افکار عمومی به اطلاع میرساند:
نویسنده محترم با ذکر برخی محاسبات به دنبال اثبات این فرضیه است که دولت (وزارت نفت) به دلیل عدم آمادگی همهی جایگاههای بنزین در گسترهی کشور در عرضهی بنزین سهمیهای ۱۵۰۰ تومنی، از عرضهی بنزین ۳۰۰۰ تومانی استقبال میکند چرا که بدین دلیل گردش بیشتری در عملیات مالی جایگاهها و دولت ایجاد میشود و دولت از این طریق منفعت مالی کسب میکند.
لازم به ذکر است که فرضیهی موصوف فینفسه بسیار مضحک، غیرواقعی و در عین حال غیرکارشناسی است. به این دلیل که:
۱- هیچ دولت و یا ساختاری را نمیتوان سراغ گرفت که در کوران حل یک بحران ملی، به فکر کسب انتفاع از مردم خودش باشد. در بحران اختلال محدوثه در عملکرد پمپبنزینها و با توجه به وسعت، دامنه و گستردگی بحران، تمامی تلاش دولت و وزارت نفت مصروف حل بحران و کاهش تدریجی دامنهی آسیبهای حاصل از آن بوده است.
طبعاً عملیات اتصال جایگاههای عرضه سوخت به سامانه هوشمند سوخت مستلزم اندکی گذشت زمان بوده که این نواقص احتمالی نیز بخشی از فرآیند تکمیلی و طبیعی عملیات رفع اختلال محسوب میشود.
در این میان با هدف پرهیز از ایجاد اختلال یا وقفه یا طولانی شدن زمان در روند سوختگیری در جایگاهها، مقرر گردیده که خودروها امکان سوختگیری با قیمت دوم (۳۰۰۰ تومانی) را داشته باشند.
اکنون چگونه میتوان این وضعیت را ملازم کاسبی و سودجویی محسوب کرد؟!
۲- از آنجا که در صورت در سرویس نبودن سامانه هوشمند سوخت، امکان فروش بنزین با نرخ دوم (۳۰۰۰ تومانی) در جایگاههای عرضه سوخت وجود نداشت لذا به منظور جلوگیری از هرگونه وقفه در سوخترسانی به هموطنان عزیز، تصمیم بر این شد که سریعاً پمپ بنزینها اقدام به فروش بنزین ۳۰۰۰ تومانی نموده و هم زمان اتصال جایگاهها به سامانه هوشمند سوخت در دستور کار قرارگرفت و ظرف کمتر از یک ساعت تعدادی از جایگاهها به سامانه متصل شدند؛ و با اولویت بندی و اعزام بیش از ۸۰۰ تیم عملیاتی کمتر از ۲ روز تمامی جایگاههای سوخت به سامانه هوشمند سوخت متصل شدند.
۳- لازم به ذکر است در ساعات اولیهی روز سوم دی ماه از مجموع ۴۳۰۵ جایگاه عرضه سوخت فعال در کشور، تعداد ۴۲۱۳ جایگاه به سامانهی هوشمند مجهز شده و بقیه نیز در کوتاهترین زمان ممکن به سامانه هوشمند سوخت متصل و امکان عرضه بنزین با کارت سوخت شخصی افراد فراهم گردید. ضمناً با توجه به محفوظ بودن سهمیه بنزین یارانهای (۱۵۰۰ تومانی) مردم در کارتهای سوخت، در مراجعات بعدی از سهمیه خود به جای سهمیه نرخ دوم (۳۰۰۰ تومانی) استفاده نموده و در نهایت هیچگونه نفعی به حال مصرف کننده و دولت، در هزینه و درآمد زایی نخواهد داشت.
در پایان از نویسندهی محترم و همچنین مدیران آن رسانهی محترم درخواست میگردد دقت بیشتری در ارائهی ادعاهای خود به خرج دهند. چه اینکه با بی انصافی و جه بسا عدم آشنایی با مقتضیات عملیاتی و اقتصادی، عملاً دولت و وزارت نفت را در معرض اتهام کاسب کارانه و سودجویانه از موقعیت فعلی قرار دادهاند. / روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران
پاسخ رویداد۲۴ به جوابیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران
رویداد۲۴ با استناد به سخنان وزیر نفت و دیگر مدیران مربوط درباره تعداد جایگاهها و مصرف روزانه سوخت و همچنین قیمت هر لیتر بنزین محاسباتی انجام داده بود که نتیجه محاسبات در آن گزارش منتشر شد.
شرکت ملی پخش در پاسخ به گزارش رویداد۲۴ نوشته «در کوران حل بحران ملی به فکر کسب انتفاع از مردم نبودیم» و گلایه کرده که چرا دولت متهم به «کاسبی و سودجویی» شده است. در پاسخ به این بخش باید گفت که اینکه دولت خواسته یا ناخواسته از یک بحران، منفعت مالی کرده، به معنای آن نیست که بخشی یا بخشهایی از دولت از این مسئله خوشحال بودهاند یا به دنبال سود بودهاند. اما آنچه اهمیت دارد این است که بالاخره دولت در این ماجرا به جای بنزین 1500 تومانی، بنزین 3000 تومانی فروخته و طبیعتا سود کرده است.
اگر شرکت ملی پخش در این جوابیه مدعی هستند که مجبور به تکنرخی کردن بودهاند و راهی جز فروش به این شکل نداشتهاند، چرا بنزین به قیمت تک نرخی 1500 تومان فروخته نشد؟ اگر نگران این بودند که صف فروش زیاد شود، چرا در این دور روز دستکم به قیمت مثلا 2000 تومان نفروختند؟
ماجرای شرکت ملی پخش شبیه داستانی است که مردی با فرزندش به میوهفروشی میرود و فرزندش موزهای مغازه را میخورد. هنگامی که فروشنده به پدر میگوید فرزندت همه موزها را خورد، پدر پاسخ میدهد که چکارش داری، بچه است، نمیفهمد! فروشنده میگوید اگر نمیفهمد، پس چرا پیاز نمیخورد، فقط موز میخورد؟؟
حال سوال این است که اگر اجباری بوده که به آن شکل بنزین بفروشند، چرا شرایطی را پیش نیاوردند که به نفع مردم باشد؟ چرا به صغیر و کبیر با قیمت آزاد فروخته شده است؟ این مشکل البته مربوط به دولت آقای رئیسی نیست و معمولا در بزنگاههای اینچنینی همواره این مردم هستند که باید تاوان سوءمدیریت و ناکارآمدی مسئولانی را بدهند که به جای انجام وظایف دقیق خود در حفظ امنیت سامانههای سوخت، معلوم نیست درگیر چه کاری هستند.
شرکت ملی پخش به جای «مضحک» و «غیرواقعی خواندن» فرضیههای گزارش بهتر است به وظایف اصلی خود بپردازد و پاسخگوی آن باشد که چگونه ممکن است انسان عاقل دوبار از یک سوراخ گزیده شود؟ چه اتفاقی رخ داده که دقیقا یک سال پیش از همین ناحیه ضربه خوردیم و سامانهای که به ادعای مدیران، «آفلاین و غیر قابل هک» بوده، طوری هک شده که کل کشور و مردم را به دردسر انداخته است!
جوابیه شرکت پخش به رویداد24 خلاصه و مفید بوده. و تنها عیبی که دارد. نکات تخصصی ذکر نشده که البته اگر هم ذکر میشد چیزی از ان مطالب درک نمیکردید.
عملی خارج از حیطه سازمان اتفاق افتادهتصور کنید اگر روزی سایت رویداد24 دیداس یا هک شد و مطالبی توسط هکرها روی خروجی سایت قرار گرفت چه جوابی به مخاطبان و مراجع ذیربط میتوانید دهید. غیر از اینکه تمام تلاشتان را میکنید تا در کوتاه ترین زمان مشکل را حل کنید...