مقام مسئول در وزارت بهداشت:
هزینه درمان ناباروری افراد رایگان می شود
مدیرکل برنامه ریزی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دستورالعمل جدید حمایت از درمان ناباروری ابلاغ شد و مطابق آن هزینه این خدمات برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی رایگان می شود.
مدیرکل برنامه ریزی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دستورالعمل جدید حمایت از درمان ناباروری ابلاغ شد و مطابق آن هزینه این خدمات برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی رایگان می شود.
علی ماهر روز دوشنبه افزود: وزارت بهداشت برای بهبود خدمات درمان ناباروری دو طرح دارد که بطور همزمان اجرا می شوند.
وی ادامه داد: نخستین اقدام وزارت بهداشت، توسعه زیرساخت های درمان ناباروری در کشور و افزایش مراکز درمان نازایی در کشور است که با ساخت و تجهیز این مراکز، تلاش می کند دسترسی حداکثری مردم به خدمات درمان ناباروری را در کشور فراهم سازد و مراکز درمان ناباروری در تمام استان های کشور ایجاد می شود.
ماهر گفت: اقدام دوم حفاظت مالی از هزینه درمان ناباروری برای نیازمندان است که بر اساس آن با حمایت مالی و یارانه وزارت بهداشت، هزینه این خدمات برای افراد زیر پوشش کمیته امداد و سازمان بهزستی حداقل و در حد رایگان می شود.
مدیرکل برنامه ریزی، مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت افزود: پروتکل و برنامه حمایت از هزینه درمان ناباروری برای نیازمندان شامل انواع مختلف این درمان مانند درمان به روش «آی وی اف» و فریز است و در صورتیکه به بیش از یکبار درمان نیاز باشد، مطابق بسته حمایتی ابلاغ شده، از این افراد حمایت می شود.
ماهر در پاسخ به پرسش ایرنا مبنی بر اینکه آیا از افراد خارج از پوشش بهزیستی و کمیته امداد نیز در پرداخت هزینه های درمان ناباروری حمایت می شود، گفت: نه، این حمایت فقط مشمول افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است و حمایت از سایر اقشار باید از طریق افزایش تعهدات و پوشش بیمه ها انجام شود که تاکنون انجام نشده است.
محمد اسماعیل مطلق مدیرکل جمعیت و خانواده وزارت بهداشت پیشتر از وجود حدود سه میلیون زوج در کشور نابارور خبر داده بود.
محمدرضا نوروزی دبیر انجمن علمی باروری و نابارروی ایران نیز در این مورد به خبرنگار ایرنا گفته است: هزینه درمان ناباروری زوج های جوان بالا است و آنها در هر نوبت بطور متوسط باید بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون ریال هزینه کنند اما بیمه ها هنوز هزینه های درمان ناباروری را تحت پوشش قرار نمی دهند.
به گفته وی حدود 15 درصد زوج های کشور با مشکل ناباروری مواجه هستند.
وی عوامل اجتماعی، فرهنگی، روحی - روانی، فیزیولوژی، بیماری های ژنتیک و آلودگی هوا را از جمله عوامل موثر بر بروز ناباروری در زوج های جوان کشور اعلام کرد و گفته بود: با توجه به این مشکلات هر سال بر تعداد زوج های ناباروری اضافه می شود.
به گفته نوروزی، شانس موفقیت درمان ناباروری برای زوج ها برای هر بار درمان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است و اگر موفق نشدند، ممکن است بار دیگر برای درمان مراجعه کنند که باز هم متحمل هزینه خواهند شد و این موضوع از جمله عوامل مهم بالا رفتن میزان استرس در بین زوج های نابارور است.
به گفته این متخصص درمان ناباروری، یکی از راه های کاهش استرس بیمار، برطرف کردن دغدغه تامین هزینه آن است زیرا مطالعات نشان داده در صورتیکه بیمار دغدغه درمان نداشته باشد، نتایج درمان برای بهبود وی موفقیت آمیزتر خواهد بود.
نوروزی گفته است، با درمان های جدید بیش از 90 درصد زوج های نابارور می توانند صاحب فرزند شوند اما مشکل اصلی، هزینه بالای این درمان ها و ضعف حمایت بیمه هاست.
منبع: ایرنا