تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳
رویداد۲۴ در گفتگو با یک پزشک بررسی می‌کند:

درباره «ویروس گوارشی پائیزه» که فراگیر شده چه می‌دانیم؟ دو گروه سنی سالخوردگان و کودکان در مقابل این ویروس بسیار آسیب‌پذیر هستند

آمیتیس رمضانی، استاد بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن عفونی ایران درباره بیماری گوارشی جدید می‌گوید: «این ویروس همیشه بوده و الان هم هست و اسم آن نوروویروس است. بیشتر عفونت‌های گوارشی را در فصل تابستان داریم اما نوروویروس‌ها جز محدود ویروس‌های گوارشی هستند که از نیمه‌ی آبان به بعد شیوع آن زیاد می‌شود.»

رویداد۲۴ | امیرحسین جعفری: این روز‌ها با یک نگاه کوتاه به مراکز درمانی، تعداد قابل توجهی از شهروندان را می‌بینیم که با علائم گوارشی به پزشک مراجعه کرده‌اند و عمدتاً نیز سرم برای آن‌ها تجویز می‌شود. مینو محرز هم درباره شیوع این بیماری گفته است که از جزئیات آن اطلاعی وجود ندارد و به همین خاطر برخی آن را آنفولانزا و برخی کرونا می‌نامند. با این وجود در این فصل با یک ویروس گوارشی مواجه هستیم که کودکان و میانسالان را بسیار درگیر می‌کند اما هنوز بر سر نام و محتوای دقیق آن نظر مشترکی وجود ندارد.

ویروس پاییزه یا ویروس مبهم؟

آمیتیس رمضانی، استاد بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن عفونی ایران، معتقد است که ویروس گوارشی فعلی مسألهٔ جدید و مبهمی نیست و هرساله در پاییز شاهد نورویورس‌ها هستیم. او می‌گوید: «این ویروس همیشه بوده و الان هم هست و اسم آن نوروویروس است. بیشتر عفونت‌های گوارشی را در فصل تابستان داریم اما نوروویروس‌ها جز محدود ویروس‌های گوارشی هستند که از نیمهٔ آبان به بعد شیوع آن زیاد می‌شود. مشخصهٔ این ویروس این است که استفراغ و اسهال آن زیاد است. در این عفونت قسمت استفراغ و درد شکم خیلی فرد را اذیت می‌کند. ممکن است فرد تب داشته باشد و دل‌پیچه هم به آن اضافه شود، بی‌حالی و ضعف هم در فرد دیده می‌شود. در ویروس‌هایی که اسهال بیشتر از استفراغ است، فرد می‌تواند آب و الکترولیت را تأمین کند اما استفراغ سخت‌تر است.»

راه‌های انتقال

او معتقد است که این بیماری از طریق مواد غذایی، آب، دست دادن و ارتباط منتقل می‌شود، به همین خاطر نباید کودکان بیمار را به مدرسه و مهدکودک فرستاد. او می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال این بیماری به علت گوارشی، از طریق مصرف مواد غذایی و دهان است. یکی دیگر از راه‌های انتقال، از طریق آب و غذای آلوده است. یک راه دیگر تماس با فرد بیمار است. اگر یک فرد در خانه بیمار باشد، سایر افراد را بیمار می‌کند. به همین خاطر توصیه می‌شود کودکان بیمار را به مهد کودک نفرستند. دست آلوده نیز در انتقال مؤثر است. تمام وسائل فرد بیمار باید شسته شود. این ویروس به الکل حساس نیست و حتماً باید از مواد شوینده استفاده شود. بنابراین از نظر انتقال، باید دست‌ها را مرتب بشوییم.»

چگونه درمان شویم؟

رمضانی معتقد است که درمان این بیماری از طریق مایعات و به مدت سه روز انجام می‌شود. او می‌گوید: «در نظر داشته باشید که برای تعداد خیلی محدودی از بیماری‌های ویروسی درمان داریم، این بیماری طی سه روز خوب می‌شود. درمان حمایتی و علامتی این بیماری به شکلی است که باید آب و الکترولیت را به بدن فرد بازگردانیم. اگر فرد استفراغ می‌کند، نباید به او اصرار کرد که چیزی بخورد. دارو‌های ضداستفراغ باید مصرف شود. نباید به معده فشار بیاوریم و باید استراحت کنند. وقتی فرد شروع به غذا خوردن می‌کند، باید از یک چای کم رنگ شروع کند. دو گروه سنی سالخوردگان و کودکان در مقابل این ویروس خیلی آسیب می‌بینند.»

او افزود: «در مواردی که فرد می‌گوید من فقط مشکل اسهال دارم و به هیچ وجه مشکل معده ندارم، به روتاویروس مبتلا هستند. درمان و علائم این دو ویروس نیز مشابه است. روتاویروس در کودکان بیشتر دیده می‌شود.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما