روحانی شخصیت اصلی جریان اصلاحات برای انتخابات است/ شرایط فعلی را برای همه باز میکنم/ در کنار روحانی هستم
او افزود: برنامههایم را در زمان بعدی به اطلاع مردم میرسانم ولی برای رسیدن ایران به جایگاه شایسته تلاش میکنم باید قدر دانست و عافیتطلبی را کنار گذاشت. همه مردم باید به صحنه بیایند تا آرامش و امنیت، آزادی و پیشرفت را با هم داشته باشیم. طبیعی است که کشور برای رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به زمان و تصمیمات جدیتر دارد.
جهانگیری گفت: اتخاذ تصمیمات و سیاستهای لازم برای حل چالشها که در راس آنها مسائل محیط زیست ، بیکاری و ... قرار دارد، نیازمند برنامه دقیقی است. امروز برای مقابله با مشکلات و برون رفت از چالشها انسجام وحدت و یکپارچگی و حضور جریانها و گروهها در صحنه است، نیاز است. اکنون این شرایط فراهم شده تا ایران با وحدت و انسجام خط تعامل با دنیا را دنبال کند و مسائل منطقه را در دستور کارش قرار دهد و مسائل اقتصادی و سیاسی کشور باید به صورت ویژه بپرسیم.
او در پاسخ به این سوال که چه شد که تصمیم گرفتید نامزد انتخابات شوید، گفت: تصمیمگیری دشواری برای من بود. در مقطع فعلی تصمیم کاندیداتوری در مقاطع مختلف گرفته بودم ولی اصرار افراد و دوستان اصلاحطلب هم عامل مهمی بود و هم مشورتهایی که باید انجام میدادم.
جهانگیری در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه هدف شما از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری چه بود،برخی از نامزدها مدعی این هستند که در این دولت وضعیت زندگی مردم سخت شده و مسئولان دولتی ارتباطی با اقشار ندارند. آیا در مناظره از رویکرد دولت یازدهم و آقای روحانی دفاع خواهید کرد، گفت: دولت یازدهم آنچه تحویل گرفت و آنچه امروز در اختیار مردم قرار داده، تفاوت از زمین تا آسمان است. انگیزه من این است که برای ملت مشخص کنم دولت یازدهم چه تحویل گرفته و چه کرده است؛ چه در زمینه اقتصاد، مشکلات سیاست خارجی، اختلاف در میان ارکان نظام و گروهها و بحثی که در مورد فساد وجود داشت.
او خاطرنشان کرد: من در متن همه جریانات بودم. برای همه این شرایط را باز میکنم و از کارنامه دولت دفاع میکنم. در هیچ مقطعی میان معاون اول و رئیس جمهور چنین رابطه جدیای وجود نداشته است. من روحانی را شخصیت عزیز، ارزشمند خوش فکر صاحب اندیشه میدانم ایشان به من علاقه دارند گاهی ساعتها مشورت میکنیم. ایشان جایگاه خود را در انتخابات دارند و من هم از برنامههایم دفاع میکنم .
جهانگیری در پاسخ به این سوال که دقایقی پیش قالیباف به روحانی و دولت یازدهم حمله کرد. پاسخ شما چیست، گفت: من به همه توصیه میکنم دنیا ارزش ندارد که انسان ارزشها را رها کند. اخلاق مداری ارزش اصلی است هدف پیامبر از بعثت این بود که مکارم اخلاقی را احیا کند. حتما هیچ سرمایهای بزرگتر از اخلاق مداری نیست. حتما برنامههای رقبا را نقد میکنیم ولی از خدا می خواهیم که از حدود اخلاق خارج نشویم.
او در پاسخ به این سوال که آیا به نفع روحانی کنار میکشید، گفت: من در کنار روحانی هستم. ایشان برای من شخصیت ارزشمندی است.
جهانگیری درباره برنامههای روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: به این سوال جواب نمیدهم چون ایشان باید برنامههایش را بگوید.
او همچنین در پاسخ به این سوال که مهمترین برنامه شما برای انتخابات چیست، اظهار کرد: بیکاری ابرچالش پیشروی جمهوری اسلامی است. در سال ۷۴، حدود ۱۴ میلیون افراد شاغل در کشور داشتیم در سال ۸۴ این آمار به ۲۲ میلیون نفر رسید و در سال ۹۱ نیز ۲۲ میلیون نفر در کشور افراد شاغل به کار داشتیم، این آمار سایت رسمی جمهوری اسلامی است.
جهانگیری بیان کرد: در این دوره بیشترین درآمد نفت را داشتیم، در آینده درباره این موضوع که پول این درآمدهای نفتی چه شد، صحبتخواهیم کرد. بیش از پنج میلیون دانشجو داریم و بیش از یک میلیون دانشجو سالانه از دانشگاه فارغالتحصیل میشوند، در بهترین حالت ۶۰۰ هزار کار برای این فارغالتحصیلان ایجاد کردیم و این به معنای تولید سالانه یک میلیون شغل است تا به آمار بیکاران اضافه نشود.
او با تاکید براینکه بیکاری جز با افزلیش تولید داخلی از بین نمیرود، گفت : کسانی که غیر از این شعار میدهند از اوضاع خبر ندارند. برای اینکه تولید داخلی زیاد شود باید شرایط محیطی درست شود. برخی از این شرایط مربوط به دولت است و برخی مربوط به بخش خصوصی است. دولت باید برای فعالان اقتصادی ثبات ایجاد کند و آینده را برای او قابل پیشبینی کند همچنین باید فضای بینالمللی مناسبی درست شود.
معاون اول دولت یازدهم ادامه داد: اقتصاد ایران طبق آمار رسمی در رتبه ۱۸ اقتصاد دنیا است و این به معنی این است که اقتصاد ما بسیار بزرگ است. ما از دنیا بازار میخواهیم تا کالاهای خود را صادر کنیم و از خارج تکنولوژی وارد کنیم. باید شرایط سیاسی داخلی مناسب باشد، نمیشود در داخل اختلاف باشد ولی از سرمایهگذار خواست تا سرمایهگذاری کند. باید فضا فرهنگی مناسب باشد، نمیشود به سرمایه گذار گفت: «زالو صفت» و توقع داشت او بیاید. کسی حق ندارد با بخش خصوصی برخورد کند. اقتصاد ایران در سال ۲۰۳۰ میتواند در رتبه ۱۶ قرار بگیرد به شرطی که فضا برای آن آماده باشد،.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به این که گفته میشود آقای روحانی رد صلاحیت شود آیا شما قرار است نامزد در سایه باشید و در مناظرات به او کمک کنید، گفت: ما به هیچ وجه احتمال رد صلاحیت آقای روحانی را نمیدهیم، من هم وظیفه دارم برنامههای خود را ارائه دهم، از یک جریان ممکن است چند نفر بیایند، رییس جمهوری رد صلاحیت نخواهد شد و به کارش ادامه خواهد داد و ما و آقای روحانی مکمل هم خواهیم بود.
جهانگیری همچنین در پاسخ به این سوال که آیت الله رفسنجانی با نامزد در سایه موافق بودند، موضوع نامزد پوششی چقدر مطرح است،گفت: روحانی شخصیت اصلی اصلاحات در جریان انتخابات است، ممکن چند نفر از یک جناح وارد شوند اما در نهایت یک نفر انتخاب میشود. در جریان اصولگرا هم بیش از ۱۰ نفر کاندید شدند، تعداد کاندیداها به مراتب در اصلاحطلبان کمتر از آنهاست.
او در پاسخ به این سوال که رویکرد دولت یازدهم این بود که برخی از مدیران دولت قبل در عرصه و مسند کار باقی بمانند. آیا در دولت دوازدهم نیز نیز همین رویکرد دنبال خواهد شد؟، ادامه داد: ما اساس را در چارچوب شایسته سالاری قرار دادهایم. وزرا با این ذهنیت حرکت کردند. برخی سریعتر تصمیم گرفتند و برخی مدارا کردند. به خاطر این تصمیم پشیمان نیستیم چون شخصیت و کارشان مهم است حتما این رویکرد در دولت بعدی نیز ادامه مییابد و افراد بدون گرایشهای سیاسی بکار گرفته خواهند شد.
معاون اول دولت یازدهم در باره اینکه چقدر برنامههایش با برنامههای آقای روحانی شباهت و تفاوت دارد؟ توضیح داد: من در لحظات آخر برای کاندیداتوری تصمیم گرفتم و برنامههایم با برنامههای آقای روحانی تفاوت چندانی ندارد. ایشان شخصیت بزرگی است و مورد حمایت اعتدال و اصلاحات است. من هم برنامههای خود را اعلام میکنم.
جهانگیری همچنین درباره اینکه آیا به نفع آقای روحانی کنار میکشد یا نه؟ تصریح کرد: صریح گفتهام که آقای روحانی شخصیت اصلی جریان اصلاحات برای انتخابات است. با توجه به روند پیشرو تصمیم مقتضی را خواهیم گرفت.