تاریخ انتشار: ۰۸:۲۴ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
جهانگیری در شبکه 2:

ایراد به موی دختر در خیابان کارساز نیست / فکر می کنید جوان با این شیوه تا عمر دارد به اسلام خوشبین خواهد بود؟/ برخی جز سیاه نمایی کاری ندارند

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:ما در طول این ۴۰ سال، موفقیت‌های بزرگی داشتیم که مهمترین آن این است که نظام اسلامی توانسته علیرغم تمام توطئه‌ها از تمامیت ارضی خود دفاع کند
رویداد۲۴_کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:ما در طول این ۴۰ سال، موفقیت‌های بزرگی داشتیم که مهمترین آن این است که نظام اسلامی توانسته علیرغم تمام توطئه‌ها از تمامیت ارضی خود دفاع کند.
|
اسحاق جهانگیری کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری امشب (شنبه 9 اردیبهشت) در گفت‌وگوی ویژه خبری ضمن تبریک میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار گفت: مهمترین مطلبی که الان لازم است به آن اشاره کنم، بحث رویکرد ما به دولت است.

وی افزود: دولتی که مردم به دولت متکی باشند، دولت خودش را ارباب مردم می‌داند و این دولت پاسخگو، شفاف و مسئولیت پذیر نیست و رئیس جمهور مسئولیت توزیع کننده پول را برعهده می گیرد. اما در دولتی که دولت به مردم متکی باشد، توانمندی، پاک دستی مدیران در این دولت مهم است و مردم در این دولت همه‌کاره هستند.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ما در طول این 40 سال، موفقیت‌های بزرگی داشتیم که مهمترین آن این است که نظام اسلامی توانسته علیرغم تمام توطئه‌ها از تمامیت ارضی خود دفاع کند و از امنیت و انسجام خوبی برخوردار است.

جهانگیری ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی شرایطی بوجود آورده که مردم به هویت دینی و ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند. ما در زمینه اقتصاد آنگونه که نیازمند شرایط کشور و عزت مردم بوده، رشد نکرده‌ایم و از یک رشد پایدار اقتصادی در طول این سال‌ها برخوردار نبوده‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: من به دلایل متعددی اصلا ستاد تبلیغاتی ندارم و فکر می‌کنم مجموعه اقداماتی که صدا و سیما انجام داد و فرصت‌هایی که به وجود آورد، دیگر نیازی به ستاد و تبلیغات آنچنانی برای خودم احساس نکردم لذا هزینه‌ای تا این لحظه به آن معنا در حوزه تبلیغات نداشته‌ام.

این کاندیدا در پاسخ به سئوالی در مورد احیای امر به معروف، اینگونه پاسخ داد: در اسلام به این موضوع اشاره شده است و به عنوان یکی از مسائل کلیدی است و در قانون اساسی هم توجه شده است. این موضوع وظیفه مردم نسبت به حاکمانشان است، مردم وقتی می بینند که نیاز است به حاکم تذکر دهند، قانون اساسی به ما می گوید باید فضایی ایجاد کرد که این امر به معروف نسبت به حکومت انجام شود اما گاهی واژه های مقدس به موضوع سیاسی تبدیل می شود، اینکه یک عده ای در خیابان به موی دختر خانمی ایراد بگیرند این ها تا بحال کارساز نبوده است، من در استانی بودم که برای امر به معروف داماد را از ماشین بیرون آوردند و کتک زدند، من در آن جلسه گفتم که شما فکر میکنید این جوان با این شیوه تا عمر دارد به اسلام خوشبین خواهد بود؟

او همچنین در رابطه با فصل خطاب بودن قانون در دولتش، تأکید کرد: قانون فصل الخطاب است، جامعه ای که در آن قانون وجود نداشته باشد حتما هرج و مرج ایجاد می شود رئیس جمهور و مقامات ارشد باید سمبل قانون گرایی باشند، من فکر میکنم حتما حرف آخر را قانون میزند.

جهانگیری در برابر این سئوال که «آیا در دولت شما رسانه ها بدون متهم شدن به ضدیت و سیاه نمایی میتوانند از دولت شما انتقاد کنند؟»، گفت: مطبوعات وظیفه شان نقد کردن است و آزادی مطبوعات مهم ترین رکنی است که جمهوری اسلامی داشته است، ممکن است در دولت یازدهم گلایه ای شده است، اما باید بگویم که ما دو گروه مطبوعات داریم، یک مطبوعاتی که در فضای رسانه ای شکل میگیرد و وظیفه شان نقد است، احزابی که ایجاد میشوند رسانه ایجاد میکنند تا نقد کنند و باید حمایت شود.

او ادامه داد: بد است که رسانه دولتی و حکومتی ایجاد شود تا بخش دیگری را نقد کند، این بخش که از منابع دولت علیه دولت استفاده میشود، این ها درست نیست ما نباید از پول دولت، رسانه ای ایجاد کنیم که علیه دولت شود شما نگاه کنید برخی جز سیاه نمایی کاری ندارند، حتی نشریه های خارج از کشور که دشمنی با جمهوری اسلامی دارند این تیترها را نمیزنند، من فکر میکنم نباید گذاشت از بودجه دولت علیه دولت کار شود اما منهای آن تمام رسانه ها باید بتوانند در فضایی آزاد دولت را نقد کنند، بزرگترین هدیه ای که به گفته امام به مسئولین هدیه داده شده است همین است که بتوانند فضای نقد را ایجاد کنند و این هدیه ای است که مردم به دولت و حکومت هدیه میکند.

در این لحظه مجری از جهانگیری پرسید، برای حفظ آرمان های شهدا و جانباز چه تعهدی به ملت می دهید؟ که جهانگیری در پاسخ به او گفت: جوانان عزیزی برای انقلاب خون دادند، جوانانی که می توانستند آینده خوبی داشته باشند در مقطعی که جمهوری اسلامی نیاز داشت در مقطعی که فریاد کمک به دین خدا بلند شده بود و دشمنان به ایران تجاوز کرده بودند و ایران مورد تجاوز بود در چنین مقطعی جمعی از بهترین فرزندان این کشور جان خودشان را فدا کردند تا نظام و آرمان های امام مستقر شود هرکاری که در جهت تحقق آرمان های شهدا و جانبازان و ایثارگران انجام دهیم ضروری است، فکر میکنم من هم در عمل نشان دادم که از هیچ کوششی دریغ نخواهم کرد این وطیفه قطعی دولت است . ما با خون شهدا و با تکیه بر آرمان های شهدا می توانیم نظام و انقلاب را پیش بریم.

وی در خصوص برنامه دولت احتمالی اش برای تقویت بنیه دفاعی کشور گفت:قطعا برای کشور ما و شاید هر کشور حفاظتش از کشور جز اولویت اول است، خصوصا برای ایران که دشمنی هایی به صراحت متوجه اش است. یقینا چنین نظام و حکومتی حتما از بنیه دفاعی مناسبی باید برخوردار باشند . در همین دوره یک جنگی را پشت سر گذاشتیم که قدرت های دنیا یک طرف در مقابل ایران بودند. این تجربه تلخ حتما به ما می گویید ما باید بنیه دفاعی کشور را تقویت کنیم و برای اینکار نباید از هیچ کسی اجازه بگیریم. در این دولت بنیه دفاعی 4برابر شده است.

جهانگیری گفت: برای آمریکایی ها یا هر کشور دیگری که بخواهد در مقابل ایران شاخ و شونه بکشد و قدرت نمایی کند تنها راهکار تکیه به مردم است. باید به این موضوع آگاهی داشته باشیم که سرمایه ای بزرگتر از انسجام و اقتدار ملی در اختیار مسئولان نیست. تکیه گاه اصلی مسئولان مردم هستند که هر توطئه علیه کشور را خنثی کردند.

این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: موضوع مهم دیگر دیپلماسی فعال و مقتدرانه جمهوری اسلامی است. در این دیپلماسی می توان آمریکا را در صحنه بین المللی به چالش کشید.

وی درخصوص برنامه اش برای مقابله با بدعهدی ها در اجرای برجام گفت: برجام یک نرمش قهرمانانه راهبردی بود که ایران برای عبور از یک گردنه تاریخ و صعب العبور انتخاب کرد. در بعد سیاسی اراده ملت ایران بر اراده آنها که به دنبال انزوای ما بودند تحمیل کردیم. به همین دلیل بعد از برجام هر مسئولی از هر جایی به ایران آمد این موفقیت را تبریک گفت. از سوی دیگر فضای امنیتی و ایران هراسی که علیه ما شکل گرفته بود و در شورای امنیت به ایران به عنوان جایی که صلح دنیا را به خطر انداخته را عوض کردیم.

جهانگیری گفت: در بعد هسته ای شعار انرژی هسته ای حق مسلم ماست را تحقق دادیم. همه قدرت ها ایستاده بودند که با تهدید ما را از دانش هسته ای محروم کنند ولی امروز دانش هسته ای را داریم. در بعد اقتصادی دنبال رفع و لغو تحریم ها بودیم و به اهداف اقتصادی در برجام رسیدیم. برجام یک توافق بین المللی است و 6 کشور زیر آن را امضا کرده شورای امنیت آن را مصوبه کرده است. این نیست که یک کشوری قادر باشد در اجرای برجام تخلف کند. سازوکارهای مناسب در خود برجام پیش بینی شده است. کشوری که بخواهد برجام را بهم بزند در دنیا منزوی می شود چه آمریکا چه اروپایی ها.ما با برجام اجماع جهانی حتی اجماع اروپا و آمریکا را بهم بزنیم. اگر این خط منطقی و مستدل خود را پیش ببریم آمریکا نمی تواند به برجام آسیب بزند.ممکن است مشکل درست کنند ولی ما هم می توانیم برای آنها مشکل ایجاد کنیم.

جهانگیری در پاسخ به سئوالی در مورد ارتباط مردم با مسئولین، گفت:ارتباط مسئولین با مردم یکی از مهم ترین کارهایی است که باید انجام شود، فضای مجازی شرایط خوبی با دولت برای ارتباط با مردم ایجاد کرده است و معتقدم که ارتباط مستقیم و رو در رو هم باید برقرار شود و به همه مدیران دولتی گفته می شود که باید زمانی را در هفته برای دیدار با مردم داشته باشند.

وی همچنین در تشریح سئوالی در مورد این که«کم شدن فاصله طبقاتی در پایان دوره شما چقدر برای مردم ملموس خواهد بود؟»، پاسخ داد: برای کم شدن این فاصله باید نظام مالیاتی، موثر و قوی باشد، باید افرادی که ثروت بیشتری به دست می آورند، باید مالیات بدهند، اینکه ما شروع کنیم علیه تولید کنندگان قانونی ثروت شعار دهیم معنی اش این است که نمی خواهیم توسعه بیابیم، این مالیات در مقابل به طبقات ضعیف جامعه هم کمک می کند و آنها را توانمند و برایشان کار ایجاد می کند و از این طریق فاصله کمتر خواهد شد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، با تأکید بر این موضوع که «حل معضل زیست محیطی کوتاه مدت نمی‌شود.»، توضیح داد:ریزگردها پدیده کوتاه مدتی نیست، مهم ترین کاری که انجام دادیم کانون های ریزگرد در خارج از کشور را شناسایی کردیم. 70 درصد ریزرگردها کانونش در خارج از کشور است و سازمان ملل هم در این زمینه فعال کردیم و در بخش داخلی در موضوعاتی مثل استان خوزستان که باتلاقها خشک شده بودند، باید آب منتقل کرد و جاهایی باید مالچ پاشی کرد، به هر حال برنامه خوبی تهیه شده است و باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

وی در رابطه با «جنگ نرم دشمن علیه ایران»، گفت: این جنگ واقعیتی هست که وجود دارد و دشمنان می خواهند از این طریق به کشورها آسیب بزنند ، مهم این است که نباید از این جنگ علیه بخش دیگری از مردم، استفاده کنیم، اگر اینگونه شود،خطرش بیشتر از جنگ نرمی است که دشمن میخواهد علیه کشورمان انجام دهد. وحدت و هوشیاری مردم می تواند هر جنگ نرمی را مانند جنگ سخت به شکست بکشاند.

جهانگیری در مورد رابطه عدم شفافیت اطلاعات و بسترهای رانت و فساد، اظهار کرد: در مورد قانون دسترسی آزاد به اطلاعات  باید گفت این قانون  در دولت قبل تصویب شد اما ابلاغ نشد و در این دولت عملیاتی شد، همه دستگاه ها موظف هستند که اطلاعاتی که مورد نیاز جامعه است، در اختیار افراد قرار بگیرد.

وی  ادامه داد: وقتی فردی می بینید فردی با زد و بند به سرمایه بادآورده می رسد و کسی ده ها سال دارد زحمت می کشد و نمیتواند به یک دهم سرمایه آن فرد برسد، بی انگیزه می شود.

جهانگیری معتقد است: در آسیب شناسی که در مسائل فساد کردم به این نتیجه رسیدم که در مواقعی فساد به موضوع سیاسی تبدیل می شود که من چگونه رقیبم را از صحنه خارج کنم و به او مارک فساد بزنم، اینکه فردی بگوید اگر کسی که فساد کرده است دوست من است نباید مطرح شود، اگر از طرف مقابل است باید برخورد چند برابر شود.این مشکلاتی هست که وجود دارد ما در این دولت این موضوع را پیگیری کردیم، ستاد مبارزه با فساد با همکاری سه قوه در حال فعالیت است.دولت باید فسادهای بزرگ را پیگیری کند.ما بابک زنجانی به عنوان کسی که بزرگترین فساد قرن را انجام داده است و حدود 14 هزار میلیارد تومان اموال این مملکت را برده است، را دستگیر کردیم. اما هنوز چیزی عائد ما نشده ، کل اموال بابک زنجانی که شناسایی شده است به 2 هزار میلیارد هم نمی رسد.

این کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به دیدارش با رهبری، گفت: مهمترین موضوع مباحثم با مسئولان قضایی حتی وقتی خدمت رهبری رسیدم این بود که باید این پول برگردد وگرنه مدیرانی که در کشور مسئولیت دارند نمیتواند به مردم در آینده پاسخ دهند که چگونه این حجم پول از ایران رفت و برنگشت و بعدش باید مشخص شود که چگونه بابک زنجانی ها ایجاد می شود، چگونه یک جوانی می تواند به سیستم مدیریتی کشور نفوذ کند و این حجم فساد انجام شود. یا اینکه در مقطعی گفته می شد به دلیل تحریم ها باید پول نقد وارد کشور کنیم و وقتی از کشوری پول به فرودگاه می آوردند  تا تحویل بانک مرکزی دهند، می گفتند 30 میلیون دلارش نیست. این فسادهای بزرگ باید بررسی شود.

او در رابطه با بیشترین زمینه های فساد، گفت: تغییر کاربری ها و تصرف منابع طبیعی جاهایی است که فساد رخ داد، در منابع نظام بانکی فساد زیاد است، باید همه نهادهای حکومتی در اتاق های شیشه ای قرار بگیرند، اگر میخواهیم که جمهوری اسلامی به عنوان کشوری که بار دینی دارد،خواهان ریشه کنی فساد هستیم باید همه دستگاه های حکومتی شفاف شفاف عمل کنند، هم دستگاه های قضایی و اجرایی شفاف عمل کنند،، باید رسانه ها آزاد وارد نقد شوند، برخی از همین مسائلی که اخیرا کشف شد، این مواردی که اخیرا کشف شد؛ در فضای مجازی مطرح شد،من حتما در تعامل جدید با دستگاه قضایی و نیروهای امنیتی این عزم را جزم خواهم کرد که ریشه فساد از بین بروند.

جهانگیری با بیان اینکه نکته بعدی آزادی رسانه‌ها است گفت : فضای مجازی نعمت است. برخی از مسایلی که اخیرا در مورد فساد کشف شد به این دلیل بود که یک نفر در فضای مجازی متنی را منتشر کرده بود. در برخی موارد با کشف کننده برخورد شده. باید جلوی این کارها را گرفت. من در تعامل با نهادهای قضایی و اطلاعاتی سعی می‌کنم ریشه فسادهای بزرگ برچیده شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اینکه در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی مثل طلاق و اعتیاد چه باید کرد ؟ گفت: آسیب های اجتماعی از دغدغه هایی است که همه باید نسبت به آن حساس باشند. این دولت یکی از مهمترین موفقیت‌هایش این بود که به مقابله با آسیب‌های اجتماعی پرداخت. ضعف در این حوزه اعتماد مردم به کارآمدی نظام را مانند فساد کم می‌کند و سرمایه اجتماعی را کاهش می‌دهد و درنتیجه نظام در چنین شرایطی خطر فروپاشی دارد. باید اعتماد افزایش یابد و سرمایه کشور افزایش یابد و راهش مبارزه با فساد و آسیب‌های اجتماعی است.

جهانگیری با بیان اینکه ما در زمینه حاشیه نشینی کارهای جدی کردیم گفت : سعی کردیم اینها را سامان دهی کنیم. در اعتیاد با رسیدگی و ایجاد پایگاه های ترک اعتیاد و نگاه به معتاد به عنوان یک بیمار، رسیدگی به آن افزایش یافت. آمار معتادان در دولت قیل سه میلیون معتاد بود و دستور داده بودند این تعداد را اعلام نکنند ولی ما اعلان کردیم و در نهایت این تعداد را به دو میلیون و دویست کاهش دادیم. رشد طلاق نیز کاهش یافته. با بررسی های دقیق برای مبارزه با این ها راههایی را پیش گرفتیم و سازمان های مناسب برای مقابله آن با این آسیب های اجتماعی تعبیه کردیم

جهانگیری خاطر نشان کرد در این زمینه سطح شورای اجتماعی را افزایش داده و رییس جمهور و وزیر کشور را به ترتیب رییس و نائب رییس کردیم. همه این موارد به دلیل گزارشی بود که پیش مقام رهبری رفت و در چهار جلسه با مقام معظم رهبری و در جلساتی با سران سه قوه تشکیل دادیم . در یکی از جلسات رهبری گفتند این کارها را باید بیست سال قبل می‌کردیم. عزمی که الان برای مقابله با آسیب‌ها در دستور کار دولت قرار گرفته، امیدواریم روند را رو به کاهش ببرد .

او در پایان در سخنان خود به سهام عدالت اشاره کرد و گفت در باره سهام عدالت فکر می‌کنم یکی از کارهایی که باید در دستور کار قرار بگیرد مقابله با فقر است. فقرا یا بیکاراند یا شاغلی هستند که توانمندی کار نداشته و فقیر هستند یا در مناطق فقیر زندگی می‌کنند. برای هر کدام باید سیاست های مشخص داشته باشیم. برای بیکارها باید آنها را توانمند کنیم و وارد بازار کار کنیم تا خودشان درآمد داشته باشند. خوشبختانه کمیته امداد و بهزیستی و معاونت‌های دولت طرح های خوبی برای این منظور دارند. برای شاغلین که حقوق آنها کفاف زندگیشان را نمی‌دهد باید اقتصاد رونق پیدا کند. برای مناطق فقیر باید سیاست‌های مالیاتی و عوارضی طراحی کنید. یکی از این سیاست‌ها سهام عدالت است. در سال ۸۵، ۹میلیون برگ سهام توزیع شد. در این دولت ما گفتیم باید ابتدا مشکلات سهام حل شود. در سال گذشته این مشکلات حل شد. سال ۹۵ طبق قانون مجلس باید سهام داران پولشان را دریافت می‌کردند.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: تمام گروه هایی که سهام دارند، ارزش هر سهم آنها امروز دو میلیون تومان است. یک خانواده پنج نفری ده میلیون سهام دارد. یک خانواده پنج نفری سالی ۵۰۹ تومان سود سهامش است. بقیه مردم که تخفیف ندارند بخش عمده ای از پول سهامشان را در این ده سال از محل سود شصت کارخانه ای که به سهام عدالت ملحق شده اند می پردازند. به آنها هم فرصت داده شده تا به سهام عدالت بپیوندند و سهم خود را پرداخت کنند و ارزش سهم آنها دو میلیون شود.

منبع: ایلنا
نظرات شما