حال و هوای تهران پس از حمله تروریستی داعشي ها به روایت «نیویورک تایمز»
روزنامه «نیویورک تایمز» با انتشار گزارشی با اشاره به این که مقام های ایرانی ۴۱ نفر را در ارتباط با حادثه تروریستی اخیر در تهران بازداشت کرده اند.
وزنامه «نیویورک تایمز» با انتشار گزارشی با اشاره به این که مقام های ایرانی ۴۱ نفر را در ارتباط با حادثه تروریستی اخیر در تهران بازداشت کرده اند.
این روزنامه می نویسد:«گفته شده که يكي از تروريست هاي داعشي سریاس صادقی نام داشته است. او از شهرستان پاوه در غرب ایران در نزدیکی مرز عراق بوده است. در سال ۲۰۱۴ میلادی، حزب دموکرات کردستان ایران از گروه های مخالف جمهوری اسلامی در گزارشی از افزایش فعالیت داعش در کردستان ایران گفت. صادقی نیز جزو کسانی بوده که در جلسات سلفی ها در مساجد در آن منطقه حضور داشته است.
وب سایت خبر دانا نیز روز جمعه به نقل از ماموستا ملا قادر قادری یکی از رهبران منطقه ای در پاوه تایید کرد که برخی از حمله کنندگان در حادثه تروریستی اخیر از آن منطقه بوده اند. اعماق کانال رسانه ای داعش نیز در بخش اخبار روز خود تصویری از یک گروه پنج نفره را با صورت ماسک پوشیده شده نشان داده که احتمالا صادقی نیز بین آنان بوده است. آنان به هر دو زبان عربی و کردی صحبت کرده و مسئولیت حملات را برعهده گرفته اند».
نیویورک تایمز اشاره می کند که نکته جالب توجه آن است که مرد نقاب پوش در این فیلم می گوید که این اغاز به زعم او جهاد در ایران است و خواستار پیوستن برادران مسلمان بیش تری است. او عربستان سعودی را نیز تهدید می کند که هدف بعدی داعش خواهد بود این در حالیست که برخی از نهادها در ایران انگشت اتهام را به سوی عربستان سعودی گرفته اند و ریاض را در کنار امریکا و اسرائیل متهم اصلی حوادث تروریستی تهران معرفی کرده اند».
نیویورک تایمز در ادامه اشاره می کند که در ایران معمولا بیان وجود تروریست های داخلی و یا افشای پس زمینه قومیتی آنان مرسوم نیست. یک تحلیلگر ایرانی به این روزنامه می گوید که بیان این واقعیت که مهاجمان و دست کم برخی از آنان کرد و سنی بوده اند یک منبع نگرانی است.
ماشاالله شمس الواعظین روزنامه نگار می گوید:«شهرهای مرزی و روستاها و قبایل در امتداد مرزهای شرقی، غربی و جنوبی ایران فقیر و اسیب پذیر هستند و به افراط گرایی تمایل پیدا می کنند. مردان جوان بیکار استخدام داعش می شوند و به عضویت آن گروه در می ایند».
این روزنامه در ادامه می نویسد:«دیدن صحنه بازرسی های بدنی و حضور سنگین سربازان و پلیس که معمولا در شهرهای خاورمیانه و اروپا پس از اقدامات تروریستی مرسوم بود به ندرت در ایران دیده می شد با این حال، در روز جمعه و پس از حمله به مجلس و ارامگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی می توان حضور پلیس و سربازان را در همه جای تهران دید. اعضای سپاه در ورودی ایستگاه های مترو افراد مشکوک را بازرسی می کنند با دقت نگاه می کنند و کیف ها را چک می کنند. ماموران لباس شخصی نیز بيسيم در دست بالا و پایین خیابان ها قدم می زنند و هر فردی که عادی به نظر نرسد را متوقف می کنند».
حامد حیدری ۲۸ ساله که برای ادای احترام به یاد جانباختن حادثه تروریستی حضور یافته می گوید:«من بسیار ناراحتم در ساعات اولیه همه ایرانیان در شوک و بهت فرو رفته بودند».
حیدری می گوید این اقدام در وسط ماه رمضان انجام شده واقعا کدام مسلمانی می توند این کار را انجام دهد؟
نیویورک تایمز می افزاید:«این در حالیست که داعش از اعضای خود خواسته در ماه رمضان به دشمنان در اروپا و خاورمیانه حمله کنند. در نماز جمعه این هفته تهران نمازگزاران فریاد مرگ بر عربستان سعودی، مرگ بر امریکا، بریتانیا و اسرائیل را سر می دادند و عربستان و امریکا را مقصر ماجرای اخیر می دانستند. یکی از شرکت کنندگان می گوید:«امریکا و عربستان سعودی خواستار جنگ نیابتی بوده اند. آنان اکنون می خواهند جنگ را به داخل ایران بکشانند. این تروریست ها محصول قدرت های استکباری هستند».
خبرنگار نیویورک تایمز می نویسد:«در خارج از محل برگزاری نماز جمعه در خیابان انقلاب تهران عزاداران اطراف تابوت های جانباختگان روز چهارشنبه هستند. یک گروه موسیقی نظامی در افتاب سوزان شعار دهندگان که مرگ بر امریکا و اسرائیل می گویند را همراهی می کند».
خبرنگار نیویورک تایمز در پایان می نویسد:«هانیه اکبریان معلم ۳۷ ساله یکی از قربانیان بود. دو تن از همکاران او به مراسم آمده بودند و می گویند او تنها برای درخواست از نماینده محلی خود برای کمک به او با بیمه به مجلس رفته بود. انان می گویند او عاشق کار خود و اموزش به مردم برای خواندن و نوشتن بود. فائزه یکی از دوستانش می گوید نمی تواند باور کند که او جانباخته است».
منبع:روز نو