مقایسه مناظره های ترامپ با مناظرههای احمدینژاد
تلگراف: ترامپ در مناظره از احمدینژاد هم بدتر است
رویداد24- روزنامه تلگراف لندن گزارشی را درباره دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه و تندروی ریاستجمهوری آمریکا منتشر کرده و او را حتی بدتر از محمود احمدی نژاد معرفی کرده است.
به گزارش خبرآنلاین رابرت تیت، روزنامهنگار تلگراف لندن که انتخابات سال ۸۸ ایران را برای این روزنامه انگلیسی گزارش می کرد در مقاله خود نوشته است: «مشاهده دونالد ترامپ در چند ماه گذشته من را به یاد یکی دیگر از آدمهای عوام فریب انداخته که مدت زیادی را نیز صرف مشاهده و بررسی او کرده بودم. او آدولف هیتلر یا بنتیو موسولینی نیست، عمر روزنامهنگاری من هرقدر هم دراز باشد به آنها نمیرسد. اما محمود احمدینژاد، رئیسجمهور خشمآلود ایران که احساسات عجین با خشم را در بین مردم نیز تحریک میکرد، مانند پیشتاز جمهوریخواهان در آمریکا مخلوطی از اظهارات وحشیانه و جهل نسبت به مصالح جهانی بود.»
اما جدیدترین نظرسنجیها نشان میدهد که ترامپ نامزد نهایی جمهوریخواهان خواهد بود. 68 درصد جمهوریخواهان نیز اعلام کرده اند که قطعا از ترامپ حمایت خواهند کرد و 32 درصد نیز گفته اند که ممکن است نظر خود را تغییر دهند. اوباما کاملا با ترامپ مخالف است. به گزارش ای پی تی ان رئیس جمهور آمریکا گفته است: من همچنان باور دارم که ترامپ رئیس جمهور نخواهد شد چرا که مردم آمریکا باور دارند ریاست جمهوری میزبانی یک برنامه تلویزیونی یا کار بازاریابی نیست. اوباما در نشست خبری که در پایان کار نشست آمریکا و کشورهای آسه آن در کالیفرنیا برگزار شده بود، درباره اختلاف های ایجاد شده بین دولتش و کنگره درباره معرفی قاضی جدید برای دادگاه عالی آمریکا گفت: قانون اساسی در این خصوص کاملا روشن است و ما نیز کسی را معرفی می کنیم که حتی کسانی که با سیاست های من مخالف باشند، در می یابند که باید وی را تایید کنند.
ولی مساله اینجاست که برخی جمهوری خواهان از سوی برخی گروهها تحت فشار قرار دارند تا با هر کسی که از سوی من به این مقام معرفی شود، مخالفت کنند. با این حال قانون روشن است و نظام سیاسی ما قرار نیست به این شکل عمل کند. من نیز در مدت زمان مشخص، نامزدی کاملا شایسته را معرفی می کنم. در زمان رئیس جمهور ریگان نیز وی قاضی کندی را در سال آخر ریاست جمهوری خود معرفی کرد و دمکرات ها نیز کار درست را انجام دادند و وی را تایید کردند. اکنون فرصت فراهم شده است که سناتورها به وظیفه خود انجام دهند.
احمدینژاد در مناظره های زنده تلویزیونی در انتخابات سال ۲۰۰۹ با رقبایش رفتارهای بیشرمانه نشان داد. رفتار مبتذلانه ترامپ در مناظرههای ریاست جمهوری نیز، روند سیاسی آمریکا را تغییر میدهد و میتواند خوار و خفیف کند. آنهایی هم که از او طرفداری میکنند، احمق فرض میشوند.
تیت با اشاره به مناظره های انتخاباتی تلویزیونی سال ۸۸ ایران نوشته: اگرچه برخورد احمدینژاد با رقبایش "بیشرمانه" بود، اما او دستکم مشخصات فیزیکی رقیبش را به تسخر نگرفت. ترامپ آدمی مبتذل است که سطح منازعات سیاسی انتخاباتی در آمریکا را به شدت پایین آورده است.
ترامپ در مناظره پنجشنبه شب جمهوری خواهان از عبارات زشت و کوچهبازاری در مورد روبیو استفاده کرده بود که مورد انتقاد عده بسیاری قرار گرفت.
بخشی از اظهارت ترامپ به قدری مبتذل و مستهجن بود که برخی رسانه های آمریکایی از انتشار آن خودداری کردند.
میت رامنی رقیب باراک اوباما در انتخابات سال ۲۰۰۸ و نامزد حزب حمهوری خواه اخیراً به شدت از ترامپ انتقاد و تأکید کرده ترامپ حتی از عهده اداره اقتصاد نیز برنمیآید چه برسد به کل کشور.
او روز پنجشنبه در یک سخنرانی بسیار انتقادی در مورد ترامپ گفت: «سیاستهای داخلی ترامپ ما را به رکود اقتصادی هدایت خواهد کرد. سیاست خارجی او نیز امریکا را به محیطی ناامن تبدیل خواهد کرد که به دنبال آن امنیت کل دنیا را نیز تهدید خواهد کرد. او به هیچوجه از رفتار و منش یک رئیسجمهور برخوردار نیست.»
آقای تیت در ادامه مقاله خود در روزنامه تلگراف مینویسد:«اما آن ایران بود. این آمریکاست؛ مظهر دنیای آزاد. متحدان آن در حال تماشای روند انتخابات آمریکا هستند که متاسفانه نشان میدهد ترامپ بدون هیچ ضربهای در حال پیشی گرفتن و مغلوب ساختن رقباست. نه تنها با اظهارات بیپروای سیاسی، بلکه با رفتارهایی به دور از قوانین اساسی مدنی.»
جهان در حال تماشای آمریکاست و در انتظار است تا انتخاب آمریکایی ها را نظاره کند.
مناظره پر سر و صدا
در منازعه تلویزیونی میان نامزدهای حزب جمهوریخواه که پنجشنبه ۳ مارس از کانال فاکس نیوز پخش شد، دونالد ترامپ میلیاردر محافظهکار و پوپولیست نامزد این انتخابات هدف حمله سخت رقبای خود قرار گرفت. ترامپ به شیوه همیشگی خود به رقبایش پاسخ داد.
مارکو روبیو، به گذشته ترامپ در فعالیتهای اقتصادی او و ورشکسته شدن شماری از کازینوهای او اشاره کرده و تلاش کرد با این کار وجه ترامپ به عنوان یک کارفرمای موفق را خدشهدار کند. پاسخ ترامپ اما دندان شکن بود: «شما در همه عمرتان یک نفر را هم استخدام نکردهاید، من دهها هزار نفر را به کار گماشتهام.»
انتخابات درون حزبی آمریکا در حالی ادامه می یابد که میلیاردر نیویورکی حزب جمهوری خواه با قاطعیت از رقبای خود پیش است و از بیشترین بخت را برای احراز نامزد نهایی این حزب برخوردار است. این در حالی است که ترامپ در اعتراض به انتقاداتی که سران حزب جمهوری خواه نسبت به او ابراز داشته اند، تهدید کرده به صورت مستقل در انتخابات شرکت خواهد کرد. از سوی دیگر شایعاتی درباره احتمال معرفی نامزدی موازی در کنار ترامپ از سوی حزب جمهوری خواه به گوش می رسد. اتفاقاتی که همه آنها به ضرر حزب جمهوری خواه و به سود رقیب دموکرات تمام خواهد شد.