تاریخ انتشار: ۱۷:۴۴ - ۰۱ مهر ۱۳۹۵

جشنواره انگور به کار خود پایان داد

حضور هیات های تجاری از پنج کشور در جشنواره انگور ارومیه امسال راهی در جهت جذب سرمایه گذاردر جهت رونق اقتصادی آذربایجان غربی و همچنین افزایش رونق کشاورزی است .
رویداد۲۴- مراسم اختتامیه جشنواره انگور ارومیه با حضور استاندار آذربایجان غربی ،شهردار ارومیه ، اعضای شورای شهر ارومیه و جمع کثیری از مردم  ارومیه برگزار شد . 
جشنواره انگور با هدف ایجاد شور و نشاط اجتماعی در بین مردم شهرستان ارومیه و همچنین شناسایی انواع محصولات آذربایجان غربی خصوصا انگور برگزار شد.
بیش از 80 غرفه صنایع دستی با حضور 60 نفر هنرمند از 30 استان کشور در این غرفه ها حضور داشتند و سومین جشنواره ملی صنایع دستی کشور نیز برگزارشد . 
جشنواره انگور ارومیه با هدف تداعی آداب و رسوم گذشته مردم آذربایجان نیز برگزار شد و در این جشنواره انواع و اقسام غذاهای سنتی و همچنین مراسم دوشاب پزی به روش سنتی برای مردم به نمایش گذاشته شد .
این جشنواره در حالی به کار خود پایان داد که مراسم پاشوری پدران توسط فرزندان در جهت ضرورت احترام به بزرگان و پدر و مادر توسط چند نفر از شهروندان برگزار شد .
محمد حضرت پور ، شهردار ارومیه در این مراسم   با اشاره به اینکه 20درصد بازدید کنندگان از سایر استانها بودند، گفت : بیش از 200 هزار نفر از جشنواره انگور بازدید کردند  و امسال جشنواره با استقبال گسترده‌تری نسبت به سال گذشته برگزار شد و نگاه ها را به سمت انگور ارومیه جلب کرد.
وی با بیان حضور مهمانانی از کشورهای ترکیه ، عراق آذربایجان ، ایتالیا و آلمان در جشنواره گفت : امیدواریم امسال شاهد جذب سرمایه گذاران خارجی باشیم و بتوهنانیم با استفاده از این ظرفیت اقتصاد استانمان را توسعه دهیم .  
 حضرت پور، ایجاد شادابی در زندگی ماشینی کنونی را یکی از اهداف مهم این جشنواره عنوان کرد و گفت: زندگی ماشینی سبب ایجاد مشکلات روحی و روانی در زندگی بسیاری از زنان خانه‌دار شده است و برگزاری جشنواره ای همچون جشنواره انگور می‌تواند باعث حل بسیاری از مشکلات و ایجاد شور و نشاط در زندگی آنان شود.
شهردار ارومیه با اشاره به اینکه این جشنواره فرصتی برای معرفی آداب و رسوم باستانی مردم ارومیه در مراحل برداشت و فرآورده‌های انگور بوده است، گفت: قدمت تولید برخی مشتقات از جمله سبزه و دوشاب به سالهای بسیار دور می‌رسد و نباید در سایه بی‌توجهی به دست فراموشی سپرده‌شود، لذا برگزاری این جشنواره ملی فرصتی برای زنده نگه داشتن این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها است.
حضرت پور با اعلام اینکه 30 درصد کشاورزان ارومیه از فروش محصولات انگور و باغداری امرار معاش می کنند، افزود: بر این اساس شهرداری ارومیه تلاش کرده تا برگزاری جشنواره ها رونق گردشگری را موجب شود و به سبب آن کاهش بیکاری رقم می خورد.
شهردار ارومیه با بیان اینکه کارخانه کنسانتره تنها به 10هزار تن انگور برای خرید نیاز داشت افزود: با پیشنهاد قیمت 600 تومان برای تبدیل انگور به کنستانتره بسیاری از باغدار ضرر زیادی را متحمل شدند  و باید به فکر صادرات و توسعه بسته بندی و ایجاد شرکت هلدینگ باشیم.
وی با اشاره به اقدامات دیگر شهرداری ارومیه در جهت حمایت از انگور گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده در جهت حمایت از انگورکاران با غرفه‌داران میادین ارومیه جلسه‌ای ترتیب داده و از آنان درخواست کردیم که هر کیلو انگور را کمتر از یک هزار و 500 تومن خریداری نکنند.
شهردار ارومیه خاطرنشان کرد: این اقدام سبب حمایت جدی از انگورکاران شد و هم‌اکنون روزانه 7 هزار تن انگور در میادین میوه ارومیه به فروش می‌رسد.
در ادامه مراسم قربانعلی سعادت، استاندار آذربایجان غربی در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره انگور ارومیه گفت: برگزاری این گونه جشنواره ها موجب پرکردن اوقات فراغت خانواده ها و  انبساط روحی و نشاط در جامعه می شود.
سعادت، شلوغی و ازدحام مردم در جشنواره انگور را نشان از استقبال مردم از برگزاری این چنین جشنواره هایی در طول سال  دانست و بر تداوم آنها تاکید کرد.
 استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت بالای کشاورزی استان  افزود: ایجاد شهرک کشاورزی در استان در حال مطالعه بوده و در این راستا کشت گلخانه‌ای برای ایجاد اشتغال و افزایش محصولات کشاورزی افزایش می‌یابد.
سعادت با بیان اینکه، چندین سال است جشنواره انگور در ارومیه برگزار می شود، افزود: پیشنهاد می کنم در حاشیه جشنواره انگور، کمیته فنی و تخصصی متشکل از نهادهای ذیربط چون جهاد کشاورزی، شهرداری، صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی و اتحادیه باغداران در خصوص حل مشکلات موجود درجشنواره  ایجاد شود، تا در پیشبرد اهداف و بهتر برگزار شدن جشنواره موثرباشد.
وی با ابراز خشنودی از افزایش ظرفیت سرخانه های استان، خاطر نشان کرد: چندین سال پیش ظرفیت سردخانه های استان 2هزار تن بود و محصولات کشاورزی استان در باغات مانده و  فاسد می شود اما در حال حاضر این ظرفیت به 260هزار تن رسیده و انگیزه تولید محصولات بیشتر از سالهای قبل شده است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به بازار نامتعادل عرضه و فروش انگور تاکید کرد: نباید محصولات را با سود کم فروخت و یا انقدر نگه داشت که خراب و بدون استفاده شود،  لذا باید تعادلی بین تولید کننده، تبدیل کننده و مصرف کننده ایجاد کنیم.
سعادت افزود: استان آذربایجان غربی در زمینه تولید محصولات کشاورزی سرآمد است، اما باید علاوه بر تولید و صادرات محصولات انگور و سیب در استان به تولید و صادرات محصولاتی که در بازار های جهانی کشش بیشتری دارند، نیز توجه داشته باشیم.
وی بااشاره به افزایش تولید انگور سیاه سردشت گفت: قیمت هر کیلو انگور سردشت 15 هزار تومان است لذابه لحاظ اقتصادی باید تولید این محصول را افزایش داد.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه در خصوص صادرات کشمش به خارج از کشور با مشکل مواجهیم، افزود: انگور تولیدی درجه یک و کشمش حاصل شده از انگور درجه 2  می باشد، که باید مدیریت جامع و علمی در این زمینه صورت گیرد.

برچسب ها: رویداد 24 ، جشنواره ، کشور
نظرات شما
پیشخوان