تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۵

جایگاه ویژه هتلینگ در میان خدمات بیمارستانی

علی مقدس زاده، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران
رویداد۲۴-امروزه مفهوم رضایت‌مندی بیماران در تمام دنیا در حوزه مراقبت‌های پزشکی اهمیت بسیار ویژه‌ای یافته است، چراکه بیماران و همراهان آنها مشتریان اصلی و نهایی بیمارستان‌ها بوده و وظیفه اصلی ارائه دهندگان خدمت، برآوردن نیازهای واقعی و محسوس و تحصیل رضایت آنها است.

در حقیقت این رضایت بیمار است که نشان دهنده انجام صحیح خدمات مطلوب در بیمارستان می باشد، رضایتی که مسلما نمی تواند صرفا به دلیل ارائه خدمات حرفه‌ای و بهره‌مندی از فناوری‌های پیشرفته محقق شود؛ بلکه سهم عمده این رضایت‌مندی متاثر از کیفیت و تنوع خدمات اقامت بیمار و رفتار کارکنان بیمارستان‌ها می‌باشد و هرچه این خدمات متنوع تر و با کیفیت بهتر ارائه شود، رضایت بیماران و احتمال انتخاب مجدد بیمارستان توسط آنها بیشتر می‌شود.

ارتقای کیفیت خدمات در مراکز خدماتی از جمله بیمارستان ها یکی از اهداف مهم توسعه پایدار در داخل کشور می باشد که اولین فاز اجرایی آن از سال 93 در مراکز درمانی و همزمان با سایر برنامه‌های تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید آغاز شد.

هتلینگ بیمارستان ها، شامل تسهيلات و خدمات ارائه شده به بيماران در طول مدت بستري است كه در دو بعد تجهيزات و  تشريفات قابل برنامه ريزي و اجرا است. با اجرای طرح هتلینگ وضعیت خدمات رسانی غیرپزشکی در بیمارستان‌های دولتی کشور از نقطه نظر فرسودگی ساختمان، تخت، تشک، کمد، میز، سرویش بهداشتی، تاسیسات (سیستم سرمایش و گرمایش) و انجام خدمات مورد نیاز همراه بیماران بهبود می یابد.

 اجرای برنامه ی ارتقای کمی و کیفی خدمات محل اقامت بیمار و ارائه امکانات مناسب به همراهان بیمار گامی اساسی در جهت افزایش رضایت خدمت گیرندگان است.

خوشبختانه در چند سال اخیر در کشور خودمان نیز شاهد هتلینگ بیمارستان ها بوده ایم.شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران به عنوان بزرگترین متولی ساخت بیمارستان¬های کشور، با استفاده از آخرین استانداردهای روز دنیا پیشرو بوده و در این مدت بیش از 20 پروژه هتلینگ را به اتمام رسانده است.
شرکت خانه سازی ایران به عنوان بزرگترین سازنده بیمارستان در خاورمیانه در سال 1347 تاسیس شده است در ابتدا عمده فعالیت های شرکت انبوه سازی و تامین مسکن کارگران کشور و کارکنان سازمان های ملی و دولتی بود.

با توجه به نیازهای سازمان در ارائه خدمات مختلف به بیمه شدگان و کارکنان خود، فعالیت شرکت به طراحی و ساخت بناهای اداری و منازل و مجتمع های مسکونی ارزان قیمت برای کارگران و کشاورزان و نیز تجهیز درمانگاه ها و بیمارستان ها تغییر یافت.
در آذر ماه 1379با تغییر در روش های مدیریتی و سیستم های اجرایی و بهینه کردن اقدامات، شرکت خانه سازی ایران به هلدینگ سرمایه گذاری تبدیل شد.

این شرکت به عنوان بازوی فنی و مهندسی سازمان تامین اجتماعی با بیش از 1100 نفر نیرو در هلدینگ و شرکتهای تابعه ، مسئولیت طراحی، اجرا و نظارت بر احداث پروژه های تکلیفی سازمان تامین اجتماعی، نظیر بیمارستان، پلی کلینیک، درمانگاه، شعب سازمان تامین اجتماعی و اداره کل و مدیریت درمان را بر عهده دارد.

در کنار ساخت و مدرن سازی شبکه بهداشتی و درمانی سازمان تامین اجتماعی برای حدود 40 میلیون نفر تحت پوشش بیمه این سازمان،این شرکت توانسته است با استفاده از تجارب طراحی و اجرای خود در زمینه سرمایه گذاری در پروژه های انبوه سازی، اداری، تجاری و تفریحی نیز فعالیت داشته و طراحی و ساخت واحدهای مسکونی در قالب برج های مرتفع یا طرح های مجمتع های مسکونی و ویلایی را عملیاتی نماید.  .

پروژه زیرگذر حرم مطهر امام رضا (ع) با زیر بنای بالغ بر 300 هزار مترمربع که یکی از بزرگترین طرح های عمرانی کشور در زمان خود بوده است یکی از این پروژه هاست.
حدود 20% از حجم ساخت و ساز های بیمارستان ها، پلی¬کلینیک ها و درمانگاه های کشور به صورت تکلیفی بر عهده "شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران" است.. بیمارستان 1000 تخت خوابی میلاد تهران از جمله آنهاست.

علاوه بر بخش درمانی، در بخش غیر درمانی نیز شرکت با ساخت حدود 30،000 مترمربع در سال، درصد قابل توجهی  از ساخت و سازهای غیردرمانی کشور را انجام می دهد. مهمترین پروژه های غیر درمانی شرکت عبارتند از: انبوه سازی مسکن با دیدگاه توریستی مانند: مجتمع   200واحدی نگین چالوس(انبوه سازی توریستی)،مجتمع 420 واحدی سپهر زنجان( انبوه سازی برای قشر متوسط) و مجتمع 1000 واحدی شمس تبریز(بلند مرتبه سازی)

با نیم قرن تجربه و داشتن برند معتبر و خوش نام در زمینه ساخت و ساز ملی، هم اکنون به عنوان بزرگترین ، معتبرترین و تخصصی ترین بیمارستان ساز کشور و خاورمیانه به شمار می آید.
شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران به عنوان اصلی ترین متولی ساخت و سازهای مراکز درمانی و مسکونی سازمان تامین اجتماعی به جهت پیشبرد اهداف سلامت عمومی در مراحل مختلف درمانی بیمه شدگان در سطح کشور مشارکت نموده است که نتیجه آن احداث حدود 255 واحد درمانی (بیمارستان، پلی کلینیک، درمانگاه و ...) و در قالب بیش از 740 پروژه درمانی، اداری، انبوه سازی و مسکونی با زیربنایی در حدود 5 میلیون متر مربع طی نیم قرن فعالیت شرکت، می باشد.
 در حال حاضر شرکت 46 پروژه در مجموع 435،393 متر مربع در دست ساخت دارد.

شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران با توجه به نیاز کشور درخصوص استانداردسازی و به کار گیری فن آوری های روز دنیا در حوزه های درمانی و نیز با عنایت به سیاست های اقتصاد مقاومتی، اولویت اول خود را ساخت بیمارستان های نسل پنجم در کشور با استفاده از تامین منابع و جذب سرمایه خارجی قرار داده است. این شرکت سعی دارد تا با معرفی و ساخت بیمارستان های نسل پنجم خدمات نوین و پیشرفته ای را به مردم عزیز کشورمان ارائه دهد.
منظور از بیمارستان نسل پنجم، مرکز درمانی ای است که حجم ساختاری آن تقلیل و در نتیجه هزینه های جاری بیمارستان به طور چشمگیری کاهش یافته است.
 در حالی که تعداد خروجی بیماران بستری علیرغم کاهش تعداد تخت ، افزایش قابل توجهی می کند. این تغییرات موجب کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری و خدمات رسانی به مراجعین می شود.
نسل جدید بیمارستان ها تحت تاثیر پیشرفت های قابل توجه در تکنولوژی های مرتبط با عرصه درمانی شکل گرفته اند. این تغییرات همراه با تحولات جمعیتی  در جوامع بشری، منجر به تاثیرات قابل توجهی بر ایده های اولیه طراحی، ساخت و بهره برداری بیمارستان ها شده است. با توجه به این تغییرات، روند اقامت های طولانی مدت در بیمارستان ها از بین رفته ومیانگین اقامت با توجه به فرآیندهای درمانی کاهش یافته است. در نتیجـه تخت های کمتری در بیمارستان ها مورد نیاز است. به بیان دیگر بیمارستان های نسل جدید در مقايسه با بیمارستان های فعلی (با فرض تعداد تخت هاي ثابت و برابر) به بيماران بيشتري خدمات درماني ارائه مي نمايند. اين موضوع باعث شده فضاهاي تشخيصي و درماني بيمارستان هاي نسل جديد از لحاظ اندازه بزرگتر، از لحاظ فني پيچيده تر و تخصصي تر، و متعاقباً در مرحله ساخت و تجهيز پرهزينه تر گردند. افزون بر این، توجه بیشتر به آسایش بیماران باعث افزایش مساحت اختصاص داده شده به ازای هر تخت و در نتیجه ابعاد بزرگ تر اتاق بیماران شده است. این موضوع سبب افزایش سرانه زیربنا و هزینه تمام شده برای هرتخت می شود همچنین توجه به نیازهای کارکنان سبب  تاثیر مثبت بر کمیت و کیفیت فضاهای مرتبط با آنان شده است.
با در نظر گرفتن موارد فوق، طراحی معماری بیمارستان نسل پنجم باید به گونه ای باشد که با خلق فضاهای با کیفیت، محیطی شفابخش را برای بیمار فراهم سازد. علاوه بر این نیازهای مرتبط با رشد ظرفیت و تغییرات توسعه ای بیمارستان نسل جدید در آینده و نیز طولانی تر بودن عمر مفید بیمارستان های نسل جدید از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. این شرکت در ساخت ساختمان به روشهای صنعتی و نوین در ایران پیشتاز و در انتقال فن آوری ساخت بیمارستان های نسل پنجم در سراسر کشور پیشگام می باشد.
در سال اخیر و پسابرجام این شرکت توانسته است بیش از 37 تفاهمنامه با کشورهای مختلف به امضا برساند شرکت. وامد اتریش، اچ.دی.سی و سامسوسنگ کره جنوبی از جمله مهمترین شرکت هایی هستند که با شرکت خانه سازی ایران همکاری دارند که شرکت وامد ساابقه 52 سال بیمارستان سازی در دنیا و ساخت بیش از 760 بیمارستان در 78 کشور و در 5 قاره جهان در کارنامه خود دارد.
مشارکت بزرگترین شرکت بیمارستان سازی ایران با بزرگترین شرکت بیمارستان سازی اروپا دستاوردی است که در دولت یازدهم و با رفع تحریم های بین المللی به دست آمده است.
رسیدن کشورمان به چنین توانمندی ای در سطح بین المللی در ساخت بیمارستان های نسل پنجم و هتلینگ بیمارستانی باعث مباهات است.
منبع: نوآوران
برچسب ها: رویداد24
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان