پنجمین جام برای مثلث تاریخ ساز
فینال جام باشگاه های جهان، ساعت 14 ، ورزشگاه یوکوهاما ژاپن؛
داور: علیرضا فغانی
کمک ها: رضا سخندان و محمدرضا منصوری
بارسلونا:
کلودیو براوو، ماسکرانو، جرارد پیکه، جوردی آلبا، آلوز، راکیتیچ، سرجیو بوسکتس، اینیستا، نیمار، لوییز سوارز، لیونل مسی
سرمربی: لوئیس انریکه
ریورپلاته:
بارورو، مایدانا، آلوارز، وانجیونی، مرکادو، کرانویتر، سانچز، ویودز، پونیز، مورا، آلاریو
سرمربی: مارچلو گایاردو
کارت زرد:
دقیقه 10 – کرانویتر از ریورپلات
دقیقه 16 – جوردی آلبا از بارسلونا
دقیقه 32 – پونزیو از ریورپلات
دقیقه 43- راکیتیچ از بارسلونا
دقیقه 61- نیمار از بارسلونا
دقیقه 73- سرخی روبرتو
تعویض ها:
ریورپلاته: پونزیو (46 گونزالس) مورا (46 مارتینز) ویودز (56 دریوسی)
بارسلونا: راکیتیچ (67 سرخی روبرتو) ماسکرانو (81 فرمالن) نیمار (88 ژرمی ماتئو)
دقایق حساس:
دقیقه 11 – شوت زیبای اینستا از پشت محوطه جریمه حریف، اولین خطر جدی این بازی را به وجود آورد اما دروازه بان تیم آرژانتینی مانع از گل شدن این توپ شد.
دقیقه 26 – مورا اولین خطر تیم آرژانتینی را روی دروازه بارسایی ها به وجود آورد و ضربه محکم او از کنار دروازه این تیم به بیرون رفت.
دقیقه 30 – آلاریو بازیکن دیگری بود که توانست بازهم دروازه بارسا را با تهدید مواجه کند، شوت راه دور او را براوو مهار کرد.
دقیقه 33 – ضربه ایستگاهی مسی، باعث به خطر افتادن دروازه ریورپلاته شد اما این توپ خطرناک را باورو به طرز عجیبی به کرنر فرستاد.
دقیقه 38 – سوارز چیزی نمانده بود تا چهار گله شود اما ضربه او از درون محوطه جریمه بازهم دروازه بان حریف را به خطر انداخت و وی این توپ را مهار کرد.
دقیقه 1+45 – همکاری فوق العاده مسی و سوارز در آخرین دقیقه وقت های تلف شده، نزدیک بود تا دومین گل بازی را به ارمغان بیاورد اما آخرین حمله بارسایی ها در نیمه اول نافرجام ماند.
دقیقه 53 – مسی در حالی که می توانست با پاسی کوتاه نیمار را در موقعیت گلزنی قرار دهد، خود ضربه ای را روانه دروازه حریف کرد اما این توپ به راحتی توسط دروازه بان حریف مهار شد.
دقیقه 54 – بازهم همکاری دو بازیکن دیگر از خط حمله بارسایی ها و این بار مسی و نیمار توانستند با حرکتی استثنایی توپ را به محوطه شش قدم رساندند و در نهایت ضربه نیمار را باورو مهار کرد.
دقیقه 55 – نیمار بعد از اینکه دو سه بازیکن حریف را به زیبایی از پیش رو برداشت در محوطه جریمه ریورپلات سرنگون شد اما فغانی اعتقادی به پنالتی نداشت.
دقیقه 56 – مسی در حالی که بازهم می توانست با پاس به نیمار و یا سوارز گل دیگری را برای تیمش به وجود بیاورد با خودخواهی ضربه خود را روانه دروازه حریف کرد اما این توپ به بیرون رفت.
دقیقه 57 – ضربه محکم سوارز را دروازه بان ریورپلات دفع کرد تا این موقعیت نیز از بارسایی ها گرفته شود.
دقیقه 58 – نیمار توپ برگشتی را با ضربه ای فنی و کات دار به سمت دروازه براورو زد اما این توپ از بالای دروازه به بیرون رفت.
دقیقه 77 – اولین حمله ریورپلات در نیمه در این دقیقه شکل گرفت و شوت دیدنی بازیکن این تیم را براوو با عکس العملی دیدنی به کرنر فرستاد.
دقیقه 83 – حمله دیگری از تیم آرژانتینی و ضربه دیدنی بازیکن این تیم، مارتینز با عکس العمل براوو و پس از برخورد با تیرک به کرنر رفت.
شرح گل ها:
1 – 0 (بارسلونا، مسی، دقیقه 36) حرکت فوق العاده بارسایی ها توپ را به بیرون محوطه ریورپلاته و نزدیک خط عرضی رساند و سانتر بازیکنان این تیم روی سر نیمار در محوطه حریف پایین آمد و پاس با سر وی به مسی، در حالی که در بین چند مدافع حریف موقعیت خوبی نداشت توانست با تیزهوشی و البته فرصت طلبی مسی، وی توانست گل اول این بازی را به ثمر برساند.
2 – 0 (بارسلونا، سوارز، دقیقه 49) پاس قطری و فوق العاده بوسکتس برای سوارز در زمین ریورپلات به این بازیکن رسید و استارت پابه توپ او در بین مدافعان، باعث تک به تک شدن وی با دروازه بان حریف شد و در نهایت ضربه او باعث باز شدن دروازه ریورپلاته برای دومین بار شد.
3 – 0 (بارسلونا، سوارز، دقیقه 68) نیمار روی خط طولی محوطه جریمه ریورپلات صاحب توپ شد و سانتری فوق العاده را برای سوارز فرستاد و او نیز با ضربه سری حرفه ای توپ را به جهت مخالف دروازه بان حریف فرستاد و گلی دیدنی را به ثبت رساند.
حاشیه:
* پس از به ثمر رسیدن گل مسی برای بارسلونا، بازیکنان تیم ریورپلات اعتراض شدیدی به داور این بازی داشتند، آنها معتقد بودند 20 ثانیه قبل از به ثمر رسیدن این گل، بارسایی ها روی بازیکن ریورپلاته خطا کرده اند اما در تصاویر آهسته نشان داده شد که این موقعیت خطا نبوده است.
البته در صحنه آهسته مربوط به گل نشان داده شد که توپ در صورتی که برای فغانی قابل مشاهده نبود به بازوی مسی برخورد کرده است.
* جالب ترین اتفاق برای ایرانی ها در فینال رقابت های جام باشگاه های جهان، حضور افتخار برانگیز تیم داوری ایران برای قضاوت این بازی است، علیرضا فغانی به همراه دو کمک خود در این بازی قضاوت را به عهده گرفته است. بارسلونا که تاکنون با دو قهرمانی و یک نایب قهرمانی پرافتخارترین تیم حاضر در این رقابت هاست قصد دارد با پیروزی در این بازی افتخارات خود را دست نیافتنی تر کند.