تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
پاایان انتخابات در مالزی؛

یاران ماهاتیر محمد پیروز شدند/ بازگشت معمار مالزی به قدرت

نتایج رسمی کمیته ملی انتخابات مالزی نشان داد، ائتلاف "امید" به رهبری ماهاتیر محمد پیروز انتخابات سراسری در این کشور شده است. ائتلاف این چهره اپوزیسیون توانسته اکثر کرسی‌های پارلمانی را در انتخابات سراسری که روز چهارشنبه برگزار شد از آن خود کند.



یاران ماهاتیر محمد پیروز شدند/ بازگشت معمار مالزی به قدرت

رویداد۲۴ نتایج رسمی کمیته ملی انتخابات مالزی نشان داد، ائتلاف "امید" به رهبری ماهاتیر محمد پیروز انتخابات سراسری در این کشور شده است. ائتلاف این چهره اپوزیسیون توانسته اکثر کرسی‌های پارلمانی را در انتخابات سراسری که روز چهارشنبه برگزار شد از آن خود کند.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیته انتخابات ملی مالزی اعلام کرد، ائتلاف ماهاتیر محمد، نخست وزیر اسبق مالزی توانست ۱۲۲ کرسی (۵۰ درصد +۱) را در مقابل ائتلاف حبهه ملی (ائتلاف حاکم) به دست آورد.

ائتلاف جبهه ملی از مجموع ۲۲۲ کرسی پارلمان توانست ۷۶ کرسی را از آن خود کند.

محمد درباره این پیروزی گفت، انتظار دارد که نخست وزیر جدید (که نامی از آن نبرد) ظرف ۲۴ ساعت آینده سوگند یاد کند.

آسوشیتدپرس به نقل از محمد افزود، آرایی که ائتلاف او به دست آورده بسیار بیشتر از تعداد آرای اعلام شده است.

وی افزود: نماینده از حزب حاکم مالزی (که نامی از آن برده نشد) با مخالفان تماس گرفته و به پیروزی آنها اذعان کرده است.

با پیروزی ماهاتیر محمد حکومت حزب ائتلاف جبهه ملی به ریاست نجیب عبدالرزاق، نخست وزیر کنونی این کشور که از ۶۰ سال پیش ادامه داشته، پایان می‌یابد.

ماهاتیر محمد ۹۲ ساله بعد از دو سال به عنوان یک چهره مخالف عبدالرزاق به سیاست بازگشته است.

عبدالرزاق با رسوایی‌هایی فساد روبه‌رو است.

وزارت دادگستری آمریکا گفته است، رسوایی مالی مرتبط با وابستگان نجیب رزاق از صندوق مالی تاسیس شده توسط وی در بازه زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴، ۴.۵ میلیارد دلار است که ۷۰۰ میلیون دلار آن در یکی از حساب‌های بانکی نجیب رزاق محفوظ است.

این در حالی است که نخست وزیر کنونی مالزی اتهامات وارده را رد می‌کند. همچنین افزایش مالیات بر خدمات و کالاها که توسط رزاق و در ۲۰۱۵ اعمال شد بر عدم محبوبیت وی افزود.

مالزی از زمان حکومت محمد، شاهد یک شکوفایی اقتصادی گسترده بود که در سال ۱۹۸۱ شروع و در اکتبر ۲۰۰۳ با استعفای داوطلبانه‌اش پایان یافت.

ائتلاف جبهه ملی شامل ۱۴ حزب سیاسی است و در طول بیش از شش دهه در راس قدرت بوده است، اما ائتلاف "امید" به عنوان جناح اپوزیسیون شامل چهار حزب است.

منبع: ایسنا
نظرات شما