قتل شبانه خواهر در خانه
رویداد۲۴هفته گذشته مأموران کلانتری 31کوی کارمندان کرج از وقوع قتلی خانوادگی در یکی از خانههای منطقه حیدرآباد با خبر شدند. مأموران پس از حضور در محل جنایت با جسد دختر 23سالهای در اتاق خوابش روبهرو شدند.به دستور بازپرس کشیک قتل جسد دختر جوان به پزشکی قانونی انتقال یافت ومشخص شد این دختر به نام سحر بر اثر خفگی جان باخته است. همچنین آثار کوفتگی و کبودی روی گردن وی و نشانههای ضرب و شتم روی صورت و بدنش حکایت از درگیری شدید داشت.
سردار عباسعلی محمدیان فرمانده انتطامی استان البرز در تشریح ماجرا به خبرنگار حوادث «ایران» گفت: در تحقیق از پدر خانواده وی گفت که شب گذشته با دخترم به خاطر رفتارهایش دعوایم شد اما او شروع به فحاشی وداد و فریاد کرد و من هم او را خفه کردم...متوجه شدیم اظهارات این پدر که خودش را قاتل دخترش معرفی کرده بود با اظهارات همسایهها وشاهدان ماجرا متناقض است برای همین کارآگاهان جنایی با تحقیقات گستردهای دریافتند که پدر خانواده شب حادثه اصلاً در خانه حضور نداشته و در شهرستان بوده است.
بنابراین کارآگاهان باتوجه به شواهد موجود پی بردند برادر مقتول این جنایت را مرتکب شده است که حکم بازداشت این جوان 18 ساله به نام میثم صادر شد. در آغاز بازجویی این متهم منکر قتل شد اما صبح دیروز در پی بازجوییهای فنی وعلمی لب به اعتراف گشود و راز قتل خواهرش را فاش کرد.او به کارآگاهان گفت: شب حادثه خواهرم در خیابان با فردی درگیر شده بود که او را به زور به خانه کشاندیم تا دعوا تمام شود اما حاضر نبود موضوع را رها کند و برای همین شروع به داد و فریاد کرد و فحاشی او باعث شد همسایهها مقابل در خانه ما جمع شوند و آبرویمان برود. حدود ساعت چهار و نیم صبح برای اینکه جلوی سر و صدایش را بگیرم با دستم دهانش را گرفتم و با آرنج زیر گلویش را فشار دادم تا دیگر فریاد نزند اما مدتی بعد متوجه شدم دیگر تکان نمیخورد و نفس نمیکشد.انگار خواب میدیدم بشدت ترسیده بودم و نمیدانستم چه کار کنم. مادرم وقتی از قضیه مرگ خواهرم مطلع شد از هوش رفت با پدرم که در شهرستان بود تماس گرفتم و او خودش را به کرج رساند و قرار شد به جای من قتل خواهرم سحر را به گردن بگیرد تا مرا نجات دهند.پساز اعتراف تکان دهنده این پسر جوان قرار بازداشت او صادر شد.
به عبارت دیگر، پرخاشگری عبارت است از آسیب رساندن عمدی جسمی یا روانی به شخص دیگر.این رفتار تنها محدود به زوجین نبوده و ممکن است متوجه اعضای دیگر خانواده نیز بشود.بهطور مثال، گزارشها حاکی از آن است که کودکان در بسیاری از موارد، قربانیان مستقیم یا غیرمستقیم خشونت و نتایج آن، از جمله طلاق، محدودیتهای اقتصادی، اختلالات روانی و غیره هستند. یا حتی برادر علیه خواهر چنین رفتاری را مرتکب شود.
دلایل عمده قتلهای ناموسی را تعصب، انگیزه انتقام شخصی، حسادت، شکاک بودن، ذهنیت بسته، وجود شخص ثالث، رهایی از دست شریک زندگی که حکم مانع را دارد و از بین رفتن آبرو تشکیل میدهد.
ناگفته نماند که اختلافات ناموسی که منجر به قتل میشود بیشتر توسط مردان صورت میگیرد، در مورد زنان کمتر دیده شده زنی به تنهایی و بدون همکاری شخصی دیگر، اقدام به قتل کرده باشد.کنترل خشم در بروز درگیریها بسیار مهم است باید این مسأله را از کودکی به فرزندان آموزش داد.در این پرونده دختر جوان به لحاظ درگیری دچار رفتارهای پرخاشگرانه شده و شروع به داد و فریاد میکند برای آرام کردن او برادرش در مواجهه با خشونت دیگری دست به جنایت میزند. اینها همه نتیجه عدم آموزش در رفتارها است.خانواده، مدرسه و دیگر نهادهای آموزشی باید برای کنترل خشم بین کودکان و نوجوانان و حتی برگسالان برنامههای آموزشی داشته باشند کما اینکه در آیین و فرهنگ ما به این موضوع مهم تأکید شــــــــــــــــده است غفلت از این ماجرا آسیبهای های جبرانناپذیری را برپیکره نهاد خانواده و اجتماع وارد میکند که تا چندین نسل افراد را دچار مشکل میکند.