دبیر کانون نهادهای مالی ایران:
نگه داشتن اطلاعات درحوزه مسکن از سوی دولت رانت ایجاد میکند
دبیر کانون نهادهای مالی ایران با اشاره به اینکه دولت موظف است اطلاعات خام در حوزه مسکن را منتشر کند چرا که نگه داشتن اطلاعات از سوی دولت رانت ایجاد میکند، گفت: یکی از اهداف تدوین راهکار 9 گانه وزارت راه برای تعادلبخشی بازار مسکن شفافسازی و آگاهی رسانی به مردم است.
رویداد۲۴ علی اسلامیبیدگلی امروز در مراسم رونمایی از جدیدترین سامانه هوشمند املاک کشور «کیلید» با تأکید بر اینکه تدوین راهکارهای 9گانه وزارت راه و شهرسازی برای تعادلبخشی به بازار مسکن همانا شفافسازی وآگاهیرسانی به آحاد مردم است، گفت: این سامانههای اینترنتی میتواند شفافسازی را با استفاده از هوش مصنوعی و بدون نیاز به اظهارنظرهای سطحی که باعث ایجاد حبابهای کاذب قیمت مسکن میشوند برای مردم فراهم کنند.
اظهارنظرهای سطحی باعث ایجاد حباب کاذب قیمت مسکن میشوند
اسلامیبیدگلی با اشاره به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در بهمن ماه 87 و اینکه اظهار نظرهای سطحی باعث ایجاد حبابهای کاذب قیمت میشوند گفت: هر شخص ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی را دارد، مگر آنکه قانون منع کرده باشد پس بنابراین، اطلاعات مربوط به معاملات املاک بدون افشای اطلاعات طرفین معامله مصداق اطلاعات عمومی ذکر شده در قانون دسترسی آزاد به اطلاعات بوده و تمامی شهروندان حق دسترسی به آن را دارند.
سیاست اعلامی وزیر راه و شهرسازی دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات است
مشاور سابق وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: بنا به سیاستهای اعلامی وزیر راه و شهرسازی دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات از سیاستهای اصلی این وزارتخانه برای تعادلبخشی به بازار مسکن در شرایط اقتصادی و سیاسی جاری است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از هوش مصنوعی، GIS و سایر فناوریهای مدرن که امروزه در دنیا متداول است میتواند تصمیمات ملکی را به سوی تصمیمات هوشمند و بدون هیجان و احساسات کاذب هدایت کند.
ایجاد بازارگاه الکترونیکی مسکن
اسلامیبیدگلی ادامه داد: ایجاد بازارگاه الکترونیکی مسکن که به تازگی از سوی وزیر راه و شهرسازی برای تعادلبخشی به بازار مسکن مطرح و در بانک مسکن قرار است راهاندازی شود، در زمره سیاستهای وزارت راه است که میتواند رابطه بین عرضهکنندگان، متقاضیان مسکن و بانک مسکن در کشور باشد.
وی اضافه کرد: وجود این سامانهها باعث میشود که متقاضیان مسکن با اطلاعات بیشتری وارد بازار شوند پس هر چقدر اطلاعات بیشتری داشته باشند، راحتتر میتوانند در خصوص خرید و یا فروش مسکن تصمیمگیری کنند.
سامانه هوشمند املاک تمام ابزارهای لازم برای مشاوره تخصصی مسکن را در اختیار مشاوران می گذارد
همچنین در این مراسم علیرضا ذوالفقاری مدیرعامل سامانه هوشمند املاک کشور با بیان اینکه این سامانه جدیدترین سامانه هوشمند املاک کشور است،گفت: این سامانه مأموریت دارد بستری آنلاین را برای برآورده ساختن تمامی نیازهای عرضهکنندگان و متقاضیان مسکن به عنوان خرید از یک مکان را فراهم کند و تمام ابزارهای لازم برای مشاوره تخصصی مسکن را در اختیار مشاوران می گذارد.
کاربران با وارد کردن کدپستی 10 رقمی قیمت هر ملک را بر اساس ویژگیهای مختلف محاسبه کنند
ذوالفقاری ادامه داد: ارزیابی هوشمند قیمت خانه یکی از امکانات منحصر به فرد جدیدترین سامانه هوشمند املاک کشور است که برای اولین بار در ایران معرفی و پیادهسازی شده است. پس با کمک سیستم ارزیابی هوشمند قیمت املاک کاربران قادر خواهند بود تنها با وارد کردن کدپستی 10 رقمی قیمت هر ملک را بر اساس ویژگیهایی از قبیل مساحت،موقعیت، سن بنا، تغییرات بازار در سطح محله و قیمت املاک مشابه به صورت آنلاین و با قیمت بالا محاسبه کنند.
بنیانگذار این استارآپ هوشمند افزود: به این ترتیب خریداران، فروشندگان و مشاوران املاک میتوانند در هر لحظه از قیمت املاک در هر نقطه از شهر تهران مطمئن باشند قیمت محاسبه شده به قیمت واقعی ملک بسیار نزدیک است.
وی افزود: برای اولین بار شاخص قیمت مسکن را با کمک روشهای آماری و اقتصادسنجی پیچیده محاسبه کرده و شاخص کیلید را در اختیار کاربران خود قرار داده است این شاخص بر مبنای جدیدترین تحقیقات اقتصاد مسکن محاسبه شده است و تغییرات و رفتار بازار را به درستی تحلیل میکند.
رفتار بازار مسکن در تمام مناطق تهران یکسان نیست
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه رفتار بازار مسکن در تمام مناطق تهران یکسان نیست و روند تغییرات قیمت برای خانهها بسته به متراژ و سال ساخت متفاوت است در شاخص کیلید امکان تفکیک بازارهای هدف به 22 منطقه تهران و همچنین محدود کردن جستوجو بر اساس شرایط متراژ و سن بنا وجود دارد.
ذوالفقاری هدف از راهاندازی این سامانه را اینگونه بیان کرد: این سامانه بر آن است تا مسیری کارآمد و کم هزینه برای یافتن ملک را در ایران بنیان نهد و مرجع تخصصی اطلاعات مسکن کشور را به وجود آورد.
وی در پاسخ به اینکه آیا این سامانه قرار است به وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی و یا مرکز آمار در دادن اطلاعات بخش مسکن کمک کند، گفت: این سامانه با وزارت راه و شهرسازی، شهرداری و سازمانهای دیگر ارتباط تنگاتنگی داشته است، بنابر این با اتحادیه املاک نیز ارتباطات خود را آغاز کردهایم.
پیشبینی قیمت مسکن فاز بعدی برنامه سامانه هوشمند املاک
وی تأکید کرد: در فاز بعدی این سامانه قرار است پیشبینی در مورد بازار مسکن نیز صورت گیرد چرا که ما معتقدیم در مسکن باید یک پیشبینی کوتاهی صورت گیرد چرا که هر چه بازه بلند باشد، خطا نیز بیشتر است.
منطقه یک بیشترین تغییر قیمت را داشت
وی در پاسخ به این سوال که در چند ماه گذشته بیشترین افزایش قیمت مسکن در کدام منطقه تهران صورت گرفته است گفت: بازار مسکن در چند ماه گذشته تحت تأثیر بازارهای موازی قرار گرفت اما طبق اطلاعات به دست آمده منطقه یک بیشترین تغییرات قیمت را داشته است.
منبع: فارس
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط