حجتالاسلام ناطقنوری در مراسم گرامیداشت شهید مطهری:
دینداران دینناشناس رنج و دغدغه شهید مطهری بودند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت شهید مطهری گفت: شناخت واقعی از دین دغدغه اصلی مطهری بود.
رویداد24- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت شهید مطهری گفت: شناخت واقعی از دین دغدغه اصلی مطهری بود.
حجتالاسلام علیاکبر ناطقنوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم بزرگداشت مقام استاد که پیش از ظهر امروز در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به شخصیت شهید مطهری، اظهار داشت: شخصیت شهید مطهری دارای ابعاد مختلف و گوناگونی است، به شکلی که ساعتها میتوان درباره ابعاد گوناگون وی صحبت کرد و از زوایای مختلف آن را بررسی کرد.
وی تأکید کرد: شهید مطهری دارای شخصیتی جامعالابعاد بود و نگاه وسیع و گستردهای درباره دین اسلام داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دغدغه مهم و اصلی شهید مطهری در دنیای اسلامی، گفت: یکی از دغدغههای جدی او که در همه آثارش نمود دارد و تلاش کرده نسبت به رفع این مشکل و دغدغه موثر باشد و مورد غفلت گرفته بود، «سهم دین و شناخت دین» بود.
حجتالاسلام ناطقنوری در همین زمینه ادامه داد: بسیاری از مسلمانان دیندار هستند، اما دین ناشناسند و مشکل جهان اسلام از صدر اسلام تا امروز همین مسئله است که باعث شده مسلمانان بیشتر به بخش دینداری بپردازند، اما به دینشناسی توجه چندانی نداشتند.
وی ریشه این مسئله را فرصت اندک رسولالله(ص) برای تبیین دین به واسطه جنگها و مشکلات عدیده جهان اسلام دانست و افزود: جنگها و درگیریهای رسولالله(ص) با کفار و مشکلات عدیده دنیای اسلام باعث شد پیامبر فرصت چندانی برای تبیین دین نداشته باشد و همین مسئله سبب شد اسلام از مسیر اصلی منحرف شود، زیرا تا شناخت کافی از دین نباشد آثار و ضررهای زیادی برای دنیای امروز ایجاد میشود که یکی از آنها این است که هر کسی علم دین بر دارد همگی دور آن جمع میشوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: اگر کسی دیندار باشد، اما معرفت دینی نداشته باشد یعنی تفوقی در دین نداشته باشد به هر چیزی که رنگ دین داشته باشد متوصل میشود و به دنبال هر کسی که فریاد دینداری دهد راه میافتد؛ دنیای اسلام از همین نگاه ضربه خورد و ایجاد فرق ساختگی به نام اسلام از همین جا نشأت گرفت.
حجتالاسلام ناطقنوری افزود: پیامبر به دنبال این بود که در قالبهای مختلف شناخت مسلمانها را بیشتر کند، اما نه فرصت داشت و نه درک افراد در آن زمان این مسئله را ایجاب میکرد.
وی تصریح کرد: شهید مطهری در آثار و نوشتههای خود چه داستان راستان و چه دیگر آثار خود به دنبال این بود که شناخت مردم را نسبت به دین افزایش بدهد و تفوق در دین ایجاد کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حوادث رخ داده در زمان امام علی(ع) و تاریخ اسلام، گفت: مجهولات مثبت و منفی مختلفی در انقلاب برای من روشن شد. بنده به عنوان کسی که از اولین روز با امام بودم میدیدم که جوانان ما چگونه در هشت سال دفاع مقدس در جبههها جنگیدند و ایثار کردند. برخی از این جوانان حتی امام را ندیده بودند، اما به عشق امامخمینی(ره) در جبههها حضور پیدا کرده بودند و به عنوان کسی که از اولین روز تا دفن امام با او بودم میتوانم شهادت دهم که این مردم یک روز امام را تنها نگذاشتند، نق نزدند و ایراد نگرفتند.
حجتالاسلام ناطقنوری با اشاره به اینکه همواره برایم این سوال مطرح بود که چطور میشود که علی(ع) با آن همه ویژگیهای مثبت و شاخصهای مثبت از سوی برخی مردم زمان خود مورد بیاعتنایی قرار میگیرد، یادآور شد: همیشه در ذهنم این سوال مطرح است که مردم دوران امام علی(ع) براساس چه شناختی، ایشان را با این همه سابقه و پیشینه در مقابل معاویهای که سابقه درخشانی ندارد قرار میدهد و معاویه به عنوان فردی مقدس و قدیس در شام محبوب میشود، به طوری که به خاطر او نمازهای جمعه را چهارشنبه اقامه میکنند.
وی افزود: ریشه اصلی این مسئله از دغدغههای شهید مطهری بود و در تمام آثار خود به دنبال پاسخ دادن به دغدغه بود؛ اینکه شناخت کامل و درستی از دین به مردم دهد تا گول خرافات و ظواهر را نخورند تمام ضربههایی که اسلام خورده و ما میخوریم از دینداران دین ناشناس بوده و هست و شهید مطهری به درستی این دغدغه را شناخت و رنج او همواره پیگیری این دغدغه بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رنج شهید مطهری این بود که مردم به خاطر دین دار بودن و دین ناشناس بودن به هر ندایی که بلند میشد لبیک نگویند. موضوعی که معتنابه امروز جامعه ما نیز هست به طوری که چند سال پیش در کرج از همین دینداران دینناشناس با خرافات و موهومات جایگاهی برای خود درست کرده بودند که سربازان گمنام امام زمان بساط آنها را برچیدند.
حجتالاسلام ناطقنوری با اشاره به جایگاه شهید مطهری، افزود: شهید مطهری به داشتن این تفکرات که با موهمات تحجر و خرافات در تضاد بود با سه دسته میجنگید، رژیم شاه، روشنفکران غرب زده که به او ناسزا میگفتند که مجاهدین خلق و منافقین زاییده او بودند و نهایتاً گروه فرقان همین تفکر شهید مطهری را به شهادت رساند.
وی در پایان گفت: متحجرین و سنتیهای افراطی از دیگر افرادی بودند که شهید مطهری از آنها ناسزا، توهین و اهانت میشنید و آنها او را در تضاد با تفکر خود میدیدند.
منبع: تسنیم