آنتن را با قید فوریت به برنامههای چالشی اختصاص دهید
برگزیدگان کمیسیونهای بیست ویکمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صداوسیما در بخشهای مختلف معرفی و تجلیل شدند.
پژوهش، اولویت اول مراکز استانهای صداوسیماست
معاون امور استانهای صداوسیما در کمیسیون پژوهش بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز که در شهرکرد برگزار شد با اشاره به مطالبات و انتظارات از جشنواره بیستم اظهار کرد که در حوزه فیلم و سریال، مستند، انیمیشن (پویانمایی) برنامههای ترکیبی و همه موارد سهم و میزان بودجه و اعتبار باید برای پژوهش به طور جدی افزایش یابد و علاوه بر این دستورالعملها، آیین نامهها و نرخ نامهها به نفع آن اصلاح و ابلاغ شود.
علی دارابی با بیان اینکه سال گذشته اعلام کردم که از پژوهش استانها، پژوهشهای کلان و راهبردی ملی میخواهیم، افزود: البته در مواردی حتماً نیاز به مشورت داریم و حتماً باید مساعدت لازم از سوی استانها صورت بگیرد.
او در پایان گفت: پژوهشهای میدانی، کاربردی، برنامهای، محلی و استانی، اولویت اول استانهاست و فهرست این اولویتها را از مراکز تا ۳ ماه آینده مطالبه خواهیم کرد.
همچنین در جلسه کمیسیون پژوهش بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز، جوایز آثار برگزیده به صاحبان پژوهشهای برتر اهدا شد.
رادیو نما را جدی بگیریم
علی دارابی در کمیسیون صدای این جشنواره اظهار کرد که رادیو نما یا همان تصویری کردن رادیو که گامی برای بهتر دیدن و بیشتر شنیدن رادیو در عصر دیجیتال و تنوع رسانهها است را باید جدی گرفت.
معاون امور استانهای صدا و سیما عنوان کرد که رادیو برای برنامهسازی مشترک و مبادله برنامه با کشورهای همسایه در استانهای مرزی پیشگام شود.
او همچنین اعلام کرد که در جشنواره بیست و چهارم «بخش بینالملل» خواهیم داشت که امیدوارم حاصل این کارهای مشترک را در آن جشنواره ملاحظه کنیم.
دارابی اضافه کرد: در سازمان صدا و سیما «رادیو» رتبه اول در احراز جوایز در جشنوارههای بینالمللی را دارد و تولیدات صدای استانها نقش اول این جوایز را از آن خود کردهاند.
همچنین جوایز آثار برتر کمیسیون صدای بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما به برگزیدگان اهدا شد.
لزوم استفاده مراکز از منابع استانی برای خلق آثار موسیقایی فاخر
معاون امور استانهای صدا و سیما در کمیسیون شعر وموسیقی بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانهای صدا وسیما بیان کرد که موسیقی و شعر ثروت ملی یک کشور است که پیوست رسانهای این مهم باید تهیه شود علاوه بر این نیازمند صیانت از موسیقیهای اصیل ایرانی هستیم تا به سهم خود از زیرزمینی شدن موسیقی جلوگیری کنیم.
او ادامه داد: هر شبکه استانی باید برنامههای ثابت در حوزه شعر و موسیقی در کنداکتور داشته باشد و برآورد این کار در همان سیما و صدا خواهد بود.
دارابی با بیان اینکه حوزه موسیقی و شعر استان نقش محوری در تولید برنامه خواهد داشت، گفت: انتظار دارم این برنامه در مراکزی که نیست از اواخر پاییز آماده پخش شود همچنین اصلاح ساختار و ارتقاء جایگاه حوزه شعر و موسیقی برای تقویت این کار در مراکز ضروری است.
دارابی با بیان اینکه حوزه شعر و موسیقی باید با فضای مجازی، سیما، صدا، خبر و پژوهش حوزههایی را برای همکاری و تولید مشترک تعریف کند، افزود: اینکه چه کارهایی و چه بخشهایی را میشود برای این کار تعریف کرد نیاز به دستورالعمل مشخصی دارد که مدیران ذیربط در معاونت امور استانها پیگیر آن هستند.
او گفت: منابع مالی محدود هستند؛ بنابراین باید از ظرفیتها و منابع استانی و غیر آن برای تولید و خلق آثار فاخر، شنیدنی و دیدنی استانها استفاده کرد؛ هر استان باید حداقل ۲ کار ماندگار تا سال آینده انجام دهد البته مشروط به شعر و ترانه که باید با بهرهگیری از استادان و شاعران و بزرگ، آهنگسازان و ترانه سرایان برجسته تولید شود تا مانایی و ماندگاری آنها نیز تضمین شده باشد.
دارابی تصریح کرد: با ابلاغ برنامه پنج ساله سازمان و اجرای آن که سال ۱۳۹۷ اولین سال اجرای آن است انتظار اقدام شایسته در حوزه موسیقی و شعر می رود.
همچنین خالقان بهترین نغمههای موسیقی در جشنواره تولیدات مراکز استانها معرفی شدند و جوایز بهترین آثار شعر ـ موسیقی و نماهنگ به برگزیدگان اهدا شد.
مردم انتظار دارند رسانه صدای اعتراض آنها را منعکس کند
معاون امور استانهای صداوسیما در جلسه کمیسیون خبر بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صداوسیما اعلام کرد که تولید و پخش برنامههای چالشی، زنده، مخاطب محور که در برگیرنده چرخه پرسشگری رسانه و پاسخگویی مسؤولان باشد باید در دستور کار مراکز قرار بگیرد و اگر این برنامهها در صداوسیمای مراکز نیست از مدیران محترم میخواهم با قید فوریت آنتن در اختیار قرار دهند و اگر هست باید تقویت شود تا یکی از برنامههای برند صداوسیمای استان شود.
دارابی با بیان اینکه جامعه کنونی ایران دارای چالشها، موانع و تنگناهایی است، گفت: از یک سو موفقیتها، پیشرفتها و تلاشهایی صورت گرفته و از سوی دیگر مسائل مختلف به گونهای در هم تنیده که حوزه کار رسانهها را سخت، دشوار و پیچیده کرده است. اندکی تعلل، تحیر، واماندگی و تعجب رسانهها نسبت به وقوع رخدادها و حوادث نوپدید موجب میشود مرجعیت رسانه از دست برود و کاهش اعتماد نزد افکار عمومی را هم در پی خواهد داشت.
دارابی با بیان اینکه مطالبات به حق مردم مبنی بر اینکه مسؤولان اجرایی باید کارآمد، صادق، پاکدست و خدمتگزار واقعی مردم باشند باید از طریق رسانه ملی منعکس شود، گفت: انتظار به حقی که از رسانهها بطور اعم و از صدا و سیما بطور اخص دارند که «زبان مردم» باشد و در کنار آنها و در ایفای مقام پرسشگری و نظارت کارآمد و فعال و حرفهای عمل کند. در واقع مردم انتظار دارند رسانه صدای اعتراض آنها را منعکس کند و نظارهگر و ساکت نباشد.
او ادامه داد: رسانه و به ویژه بخش خبر است که باید رسالت حرفهای خود را بر اساس سیاستها، ملاحظات و اولویتهای ابلاغی رسانه و البته با بهرهگیری از اجتهاد رسانهای مبتنی بر شجاعت، به روزبودن، ریسکپذیری، سرعت عمل و حفظ مرجعیت رسانه در بروز رخدادها و نیز تحولات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی کشور اتخاذ کنند.
او با طرح این پرسش که با توجه به ملاحظات اولویتها و رویکردهای خبر مراکز چه خواهد بود، گفت: افزایش بستههای خبری که برخوردار از سرعت عمل در کوتاهترین زمان هستند، اینکه تولید برای فضای مجازی، خبر و فضای مجازی باید مکمل همدیگر باشند، بازگرداندن دوباره قدرت به رادیو برای خبررسانی و اطلاعرسانی، گسترش دفاتر خبری در شهرها و شهرستانها با بهرهگیری از ظرفیت و منابع استان، بهرهگیری از خدمات شهروند خبرنگار همراه با آموزشهای مهارتی لازم، افزایش برنامهها و نیز حجم تحلیل محتوی که قدرت بصیرت و دانش مخاطب را بالا ببرد و استفاده از کارشناسان با صلاحیت و البته از گرایشهای سیاسی مختلف که باورپذیری و اعتماد افکار عمومی را موجب شود، مهمترین اولویتها هستند.
همچنین جوایز آثار برتر کمیسیون خبر بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما به برگزیدگان این بخش اهدا شد.
بیست ویکمین جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا وسیما از شنبه تا دوشنبه (۳ تا ۵ شهریور ماه) در شهرکرد برگزار میشود.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط