تاریخ انتشار: ۱۹:۳۲ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۷

امضای معاهده ارتباطات نظامی میان هند و آمریکا

هند و ایالات متحده امروز (پنجشنبه) توافق ارتباطات نظامی به امضا رساندند که طرفین از آن به عنوان یک نقطه عطف یاد کردند و احتمالا راه را برای فروش ادوات نظامی حساس آمریکا به هند باز می‌کند.
ارتباطات نظامی هند و آمریکا

رویداد۲۴ این بسته پس از دیدار جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا و مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با سوشما سواراج، وزیر امور خارجه هند و نیرمالا سیتارامان، وزیر دفاع هند برای مذاکرات در راستای تعمیق ارتباطات سیاسی و امنیتی به امضا رسید.
این دو دموکراسی بزرگ جهان در سال‌های اخیر روابط نزدیک‌تری را در پیش گرفته‌اند و در تلاشند تا با گسترش نفوذ چین در آسیا خصوصا در پاکستان، جنوب شرق آسیا و اقیانوس هند مقابله کنند. وزیر امور خارجه آمریکا پیش از سفر به هند در اسلام‌آباد با دولت جدید پاکستان و ژنرال‌های این کشور با هدف کاهش تنش‌ها میان اسلام‌آباد و واشنگتن گفت‌وگو کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اخیرا موضع سرسختانه‌ای علیه پاکستان در پیش گرفته و اتهامات همیشگی از جمله اینکه اسلام‌آباد اقدامات کافی برای ریشه کن کردن شبه‌نظامیان طالبان افغانستان در اراضی خودش انجام نمی‌دهد، مطرح می‌کند.
حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان بر حساسیت آمریکا در رقابت دو همسایه هسته‌ای هند و پاکستان می‌افزاید. واشنگتن و دهلی نو نگرانی‌های مشترکی بر سر گروه‌های شبه نظامی ضد غربی و ضد هندی مستقر در پاکستان دارند. توافق قابلیت‌های ارتباطاتی و امنیتی که امروز به امضا رسید، سال‌ها به تعویق افتاده بود زیرا هند نگران بود که شبکه ارتباطاتی‌اش در دسترس ارتش آمریکا قرار بگیرد.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: توافق مذکور گام مهمی رو به جلوست.
به گفته مقامات این توافق اجازه می‌دهد تا آمریکا تجهیزات پیشرفته شامل پهبادهای شناسایی مسلح را به هند منتقل کنند. دهلی نو به این پهبادها برای نظارت بر اقیانوس هند جایی که چین متحد نزدیک پاکستان در سال‌های اخیر مکررا قدرتنمایی کرده‌، نیاز دارد.
دولت هند اعلام کرد: دهلی نو و واشنگتن همچنین برای بازگشایی یک خط تلفن مستقیم میان سران وزارت خارجه و همچنین برگزاری مانور مشترکی با حضور نیروی هوایی، دریایی و ارتش دو طرف در سواحل شرقی هند در سال ۲۰۱۹ توافق کرده‌اند. وزیر دفاع هند تاکید کرد: شروع شراکت دفاعی ما با انرژی مثبت فوق‌العاده‌ای همراه است که مناسبات هند و آمریکا را به سطحی بی‌سابقه می‌رساند.
ایالات متحده دومین تامین کننده تسلیحاتی هند بوده است و طی دهه گذشته حدود ۱۵ میلیارد دلار با آنها معامله داشته است. از سوی دیگر وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد ایالات متحده به دنبال مجازات هند بابت خرید پیشنهادی‌اش برای یک سامانه دفاع موشکی از روسیه نیست.
هند با خطر تحریم‌های ثانویه آمریکا بابت دستیابی برنامه‌ریزی‌شده‌اش به سامانه S۴۰۰ از روسیه مواجه است که می‌گوید به یک بازدارنده مقابل چین نیاز دارد.
پامپئو پس از مذاکرات با رهبران هند با هدف ارتقای مناسبات سیاسی و امنیتی میان این دو دموکراسی تاکید کرد: تلاش ما در اینجا تنبیه یک شریک استراتژیک بزرگ مانند هند نیست. واشنگتن همچنین با دهلی نو برای مقابله با مسئله واردات نفت هند از ایران که با تحریم‌های آمریکا روبروست، کار می‌کند.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: امریکا ، هند ، تسلیحات ، فروش
نظرات شما