تاریخ انتشار: ۱۷:۴۴ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۷

از چشم طوفان فلورانس تا سحابی "دمبل"

پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از تصاویر فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.
از چشم طوفان فلورانس تا سحابی
 
 
رویداد۲۴ پایگاه اسپیس منتخبی از تصاویر فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرده است.

سحابی "دمبل"
 
 
از چشم طوفان فلورانس تا سحابی
 

تصویر فوق نمای زیبای سحابی "دمبل"(M۲۷) است. سحابی فوق ۱۳۶۰ سال نوری از زمین فاصله داشته و در صورت فلکی "روباهک"(Vulpecula) قرار دارد. سحابی دمبل همانند یک ابر حباب گرد است و اطراف آن با غبار کیهانی و گاز پوشیده است.  خالق این تصویر "رون برچر"(Ron Brecher) عکاس نجومی است.

کهکشان‌های کهن
 
 
از چشم طوفان فلورانس تا سحابی
 

تلسکوپ فضایی هابل در ماموریتی تحت عنوان "بوفالو"(BUFFALO) موفق به ثبت تصویر یک خوشه کهکشانی به نام "آبل ۳۷۰ "(Abell ۳۷۰) که پنج میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد، شده است. در تصویر مذکور بسیاری از کهکشان‌های دیگر که بسیار دورتر از  نام "آبل ۳۷۰ " قرار دارند نیز قابل مشاهده هستند.
هابل برای ثبت این تصویر شگفت‌انگیز، از خوشه‌های کهکشانی به عنوان "تلسکوپ‌های طبیعی" که کهکشان‌ها و ابرنواخترها را تقویت می‌کنند، استفاده کرد. از آنجا که این کهکشان‌ها خیلی دور و کم نور هستند، ثبت تصویر و مشاهده آنها بدون تقویت کننده بسیار مشکل بود.
هابل با استفاده از یک ترفند کیهان‌شناسی به نام "همگرایی گرانشی"(gravitational lensing) موفق به ثبت این تصویر شد.

طوفان فلورانس
 
 
از چشم طوفان فلورانس تا سحابی

"الکساندر گرست" فضانورد آلمانی آژانس فضایی اروپا ۱۲ سپتامبر تصویری از چشم طوفان فلورانس را از فضا در شبکه اجتماعی توییتر خود منتشر کرد و نوشت: حتی از فضا هم این طوفان ترسناک است.

صورت فلکی "بنات نعش"
 
 
از چشم طوفان فلورانس تا سحابی
 

یکی از افراد علاقه مند به اجرام آسمانی با قرار گرفتن در منطقه Dark Sky Alqueva Reserve کشور پرتغال، تلاش کرده است تا با دستان خود جهت ستاره "جدی" را نشان دهد. وی با دست چپ خود جهت قرار گرفتن  ستاره‌های اصلی صورت فلکی "بنات نعش"(Big Dipper) را نشان می‌دهد.
بَناتُ النَّعش یا بناتِ نَعش نام ۷ ستاره در آسمان است که قسمتی از صورت فلکی دب اکبر را تشکیل می‌دهند. نام‌های دیگر این صورتواره فلکی عبارتند از هفت‌اورنگ، هفت برادران، دختران نعش، دختر نعش، بنت النعش، نواعش، کَواعِبِ اَنجُم.
گاه این صورت فلکی را بنات النعش کُبریٰ یا هفت‌اورنگ مِهین نیز می‌نامند. برخی همین هفت ستاره را دب اکبر نیز می‌دانند، ولی صحیح آن است که این ستاره‌ها فقط بخشی از دب اکبر می‌باشند زیرا صورت فلکی دب اکبر دارای ستاره‌های بیشتری است.

کهکشان مارپیچی" NGC ۳۹۸۱"
 
از چشم طوفان فلورانس تا سحابی
 

در ماه مه ۲۰۱۸، تلسکوپ بسیار بزرگ "وی.ال.تی"(VLT) آژانس فضایی اروپا در شیلی توانست تصویری از کهکشان مارپیچی "NGC ۳۹۸۱" را که ۶۵ میلیون سال نوری از زمین فاصله و در صورت فلکی "پیاله" قرار دارد ثبت کند. به علت زاویه این کهکشان، افراد می‌توانند مرکز درخشان آن را مشاهده کنند.

نقشه توپوگرافی قطب جنوب
 
از چشم طوفان فلورانس تا سحابی
 
پژوهشگران نقشه توپوگرافی خیره کننده‌ای از سطح قطب جنوب را توسط تصاویر با وضوح بالا جمع آوری کردند. این تصاویر بیش از شش سال توسط گروهی از ماهواره‌هایی که صدها مایل بالاتر از زمین در حال چرخش بودند جمع آوری شدند. برای ایجاد این نقشه، میلیون‌ها تصویر توسط یکی از بزرگترین ابررایانه‌های جهان پردازش شد، که به نام "مدل ارزیابی مرجع قطب جنوب"(REMA) شناخته می‌شود.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: فضا ، کهکشان ، طوفان
نظرات شما