محمود صادقی در گفتگو با رویداد۲۴ به ادعای اکثریت شدن اصولگرایان در مجلس دهم واکنش نشان داد
آمارسازی برای یک جلسه غیرعلنی کار سادهای است
محمود صادقی، منتخب مردم تهران در مجلس دهم، در گفت و گو با رویداد24 در مورد ادعای اصولگرایان مبنی بر اکثریت، گفت: «جلسه فراکسیون فراگیر اصولگرایان که روز شنبه برگزار شد، جلسه بسیار بسته ای بود. آنچه مسلم است، آمارسازی برای چنین فضای بسته ای، کار بسیار ساده ای است.»
رویداد۲۴- جلسات فراکسیونهای امید و فراگیر اصولگرایان در حالی روز شنبه برگزار شد که ارائه مجموع آمار نمایندگان از سوی دو فراکسیون، از ۳۳۰ نفر نیز تجاوز میکرد، تناقضی که نکتههای بسیار در آن مستتر بود.
اصولگرایان از یک سو مدعی اعلام آمادگی ۱۸۱ نفر برای عضویت در فراکسیون فراگیر اصولگرایان شدند و از سوی دیگر اعلام کردند که بخشی از این اعلام آمادگیها، تلفنی بوده است. نکته ظریف پنهان در این موضوع آن است که این امر به معنای حضور ۱۸۱ نفر در این جلسه نیست.
محمود صادقی، منتخب مردم تهران در مجلس دهم، در گفتوگو با رویداد۲۴ درباره اکثریت شدن فراکسیون فراگیر گفت: «جلسه فراکسیون فراگیر اصولگرایان که روز شنبه برگزار شد، جلسه بسیار بستهای بود. آنچه مسلم است، آمارسازی برای چنین فضای بستهای، کار بسیار سادهای است.»
صادقی، نماینده مجلس دهم، در پاسخ به سوالی در مورد ابهامات آمار و ارقام مورد ادعای اصولگرایان در جلسه روز شنبه، گفت: «در جلسه اصولگرایان هیچ فرمی برای ثبت نام توزیع نشده و ادعا شده که تعداد زیادی از منتخبین نیز به طور تلفنی اعلام آمادگی کردهاند که البته نمیتواند ملاک باشد. اصولگرایان آمار اغراق آمیزی را ارائه کردند که این نکته نیز نشان میدهد که این گروه تا چه حد به اصول پایبند هستند؛ یکی از اصول، راستگویی است و این دوستان در همین مرحله در حال پس دادن آزمایش پایبندی به اصول هستند. آنچه که مشخص است، اصولگرایان دچار ضعف و انفعال شدهاند و سعی دارند این ضعف را با عملیات روانی پوشش دهند.»
فراکسیونی ذیل پدرخوانده
صادقی در مورد رفتارهای اخیر اصولگرایان ادامه داد: «بنده در صحبت با لاریجانی، وی را به دلیل آنکه که اعلام کرد که «پدرخواندهها نباید تعیین تکلیف کنند» تحسین کردم. در حالی که مشاهده شد که اصولگرایان تحت لوای یک پدربزرگ گرد هم آمدند و با کمال احترامی که برای آیت الله موحدی کرمانی قائلم، به نظر میرسد که این امر نشانگر ضعف و انفعال اصولگرایان است که چون نتوانستند محوری در درون مجلس برای گردهم آمدن پیدا کنند، به دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، فردی متشخص و روحانی متوسل شدند. تصویری که میتوان از این رفتار گرفت باید مورد قضاوت قرار گیرد، از طرفی لاریجانی پدرخواندهها را تقبیح میکند و از طرف دیگر، اصولگرایان ذیل پدرخواندهها گرد هم میآیند. این نکته جای تحلیل دارد که در واقع، این فراکسیون به ابتکار عمل جامعه روحانیت مبارز در حال شکل گیری است!»
چرا فراکسیون فراگیر؟
منتخب مردم تهران در مجلس دهم، افزود: «از سوی دیگر، اصولگرایان نام «فراگیر» را برای این فراکسیون انتخاب کردهاند، که عنوان بسیار مبهمی است؛ چرا که فراکسیونها معمولا دارای یک هویت هستند و صرفا چتری برای جمع شدن افراد زیر آن نیستند، بلکه افرادی که مشترکاتی با یکدیگر دارند در یک فراکسیون گرد هم میآیند. با این تفاسیر انتخاب عنوان «فراگیر» برای این فراکسیون، اساسا بیمعنی است.»
وی با اشاره به جلسه فراکسیون امید گفت: «نکته دیگر اینکه ۱۵۸ نفر با تکمیل فرم در فراکسیون امید ثبت نام کردند. این در حالی است که منتخبین فراکیسون امید در دور دوم به این دلیل که هنوز انتخابات این حوزهها تایید نشده، از حضور در جمع فراکسیون امید واهمه دارند و از باب احتیاط، بعضا در جمع اصولگرایان حاضر شدند. این منتخبان نگران آن هستند که حضور در جمع اطلاح طلبان، برای آنها هزینه داشته باشد. این دوستان پس از تایید انتخابات و صدور اعتبارنامهها به فراکسیون امید ملحق خواهند شد. بنابراین در حال حاضر بدون احتساب منتخبین دور دوم، تعداد اعضای فراکسیون امید ۱۵۸ نفر است.»
محمود صادقی در مورد آمارسازی اصولگرایان گفت: «جلسه فراکسیون فراگیر اصولگرایان که روز شنبه برگزار شد، جلسه بسیار بستهای بود. آنچه مسلم است، آمارسازی برای چنین فضای بستهای، کار بسیار سادهای است. این در حالی است که در جلسه فراکسیون امید، خبرنگاران حضور داشتند، هرچند حفاظت تنها اجازه تصویربرداری با تلفن همراه را به خبرنگاران داد. شاهد این ماجرا نیز خبرنگار خبرگزاری فارس است. علاوه بر این نکته که اصولگرایان اعلام کردند که بخشی از اعلام آمادگیها برای فراکسیون فراگیر اصولگرایان تلفنی است.»
عضو فراکسیون امید در مجلس دهم، در مورد رفتارهای اخیر اصولگرایان افزود: «علیرغم اینکه نباید وارد فضاهای روانی شد و معتقدیم که متانت و احترام باید بین تمامی منتخبین رعایت شود، اما اصولگرایان یک عملیات روانی به راه انداختهاند که علاوه بر روز شنبه، در روز یک شنبه نیز به شکل کاملا سازماندهی شده از سوی برخی عناصر اصولگرایان ادامه یافت. به عنوان مثال، در حالی که اعلام نشده بود که جلسات مجلس دو روزه است، محمدرضا عارف روز یک شنبه طبق برنامهای که از پیش تنظیم شده بود، به دیدار مراجع رفته بود. به دنبال این موضع، عناصر اصولگرایان در تلاش برای ایجاد موج روانی مبنی بر دلایل عدم حضور عارف بودند. کاملا مشهود بود که بواسطه این رفتار به شکل سازماندهی شده وارد یک عملیات روانی شدند، که البته این امر ناشی از ضعف اصولگرایان است و هیچ نشانی از قوت در آن نیست؛ چرا که در صورت وجود قوت، فرد به دروغ و شانتاژ و جنگ روانی متوسل نمیشود.»
صادقی افزود: «ضمن اینکه مجموعه مسئولین فعلی مجلس با تمام ابزارهای در اختیار خود، تلاش میکنند که روی رای نمایندهها اثرگذاری کنند. در واقع از موقعیت خود بهره برداری میکنند و با چراغ سبز نشان دادنهای مختلف، روز یک شنبه در صحن مشغول بودند.»
این چهره اصلاح طلب گفت: «سوالی که مطرح است آنکه رئیس دفتر رئیس مجلس فعلی و برخی افراد دیگر چرا باید در جمع نمایندگان حضور داشته باشند؟ آقای زمانی بین نمایندگان میگشت و با نفر به نفر آنها گفتوگو میکرد. دوستان بر این تصور هستند که چشمان ما نمیبیند! از لحن و نوع برخورد آنها کاملا مشخص بود که با یک به یک نمایندگان منتخب مجلس دهم وارد گفتگو میشدند، در حالی که این گفتگوها برای ما جای سوال دارد!»
نباید تقابلی بین دو فراکسیون امید و رهروان ترسیم کرد
صادقی در پاسخ به سوالی در مورد رفتار اخیر بهروز نعمتی مبنی بر تشکیل فراکسیون رهروان ولایت در مجلس دهم علیرغم حضور درلیست امید، گفت: «نباید تقابلی بین دو فراکسیون امید و رهروان ترسیم کرد و این موضوع نباید بزرگنمایی شود. افراد حق دارند که با توجه به گرایشات مختلف، به فراکسیونهای مختلف بپیوندند. بنده اساسا با شکل گیری فراکسیونهای بخشنامهای و صوری و غیرواقعی مخالفم، و تحت فشار قرار دادن این دو نفر برای عضویت در یک فراکسیون خاص نیز اخلاقی نیست. علاوه بر این برای به نصاب رسیدن نیازی به تحت فشار قرار دادن این دوستان نداریم و این مسائل را باید جزو هزینههای سیاسی دانست. با توجه به کثرت منتخبین فراکسیون امید، بابت عدم حضور این دوستان نیز نگرانی نداریم.»
راهکار انتخاب رییس مجلس
منتخب مردم تهران در مجلس دهم در مورد احتمال کسب اکثریت از سوی فراکسیون امید در مجلس دهم، گفت: «تا زمانی که نمایندگان کلید رای را فشار ندادهاند، هیچ قطعیتی وجود ندارد. در این مورد نباید ساده اندیش بود، به هر حال نمایندگان در رای دادن آزاد هستند و معادلات در این مورد، بسیار پیچیده است. هر دو طرف به شکل فشرده مشغول به کار هستند. انتظار میرود که محمدرضا عارف برنامه خود برای اداره مجلس را ارائه دهد. با وجود آنکه عارف فردی آکادمیک و با تجربه اجرایی بالاست، بهتر است روی بحث برنامه محوری نیز تاکید داشته باشد و انتظار میرود در این مقطع نیز برای اداره مجلس یک برنامه ارائه کند. نکته این موضوع در آن است که فراتر از تعهد سیاسی و فراکسیونی و ساز و کارهای سیاسی، یک رقابت برنامهای نیز بین عارف و لاریجانی شکل بگیرد و نمایندگان برای رای دادن، ارزیابی کنند که کدام یک از این دو نفر برای ریاست مجلس مناسبتر است. از سوی دیگر با وجود بسیاری از مزیتهای ریاست عارف بر مجلس، وی باید توانمندیهای خود را نیز بیشتر ارائه کند.»