تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۰۷ دی ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

نابودی آلومینیوم المهدی به دست سازمان خصوصی‌سازی/ «آقای حاشیه» ممنوع الخروج می‌شود؟

دوران مدیریت میر علی عبدالله پوری حسینی بر سازمان خصوصی سازی یکی از پرحاشیه‌ترین دوران واگذاری سهام دولتی بوده به همین دلیل رسانه‌ها لقب «آقای حاشیه» را به وی داده‌اند.

عیار آلومینیوم المهدی مشخص شد

رویداد۲۴  هفته اول دی ماه ، ۵۰ نماینده مجلس در نامه‌ای به رییس قوه قضاییه خواستار تشکیل شعبه ویژه‌ای برای بررسی تخلفات احتمالی درباره نحوه واگذاری‌های پر حرف و حدیث در دوران ریاست پوری حسینی، رییس سازمان خصوصی‌سازی شدند در این نامه اسامی چندین شرکت به چشم می خورد که شرکت‌ آلومینیوم المهدی نیز یکی از آنها است. یک نماینده مجلس گفته رد پای ثروت هنگفتی که یک معاون وزیر اقتصاد به دست آورده است را در شرکت المهدی پیدا کرده‌ایم. 

شرکت آلومینیوم المهدی در تیر ماه ۱۳۶۹ با هدف تولید سالیانه ۳۳۰ هزار تن شمش آلومینیوم (در ۳ فاز) و در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در ۱۸ کیلومتری غرب شهر بندرعباس تاسیس شد و در سال ۱۳۹۳ با برگزاری مزایده از سوی سازمان خصوصی سازی به شرکت فروآلیاژ گنو واگذار شد.

برخی معتقدند که در جریان برگزاری مزایده اموال مجتمع آلومینوم المهدی و طرح هرمزال آن در حد و اندازه‌ای کمتر از آنچه باید باشد، ارزش‌گذاری شده است و شرکت آلومینیوم المهدی برخلاف قوانین هیچ وقت محصولات خود را در بورس کالا عرضه نکرده است.

احمد مرادی نماینده بندرعباس گفته دو شرکت آلومینیوم المهدی و هرمزال پیش از فسخ، فروخته شده و برگزاری مزایده فقط برای سرپوش گذاشتن به این معامله پنهانی بوده است.

هم اکنون سازمان خصوصی‌سازی درصدد واگذاری مجدد این مجمتع است اما کارشناسان معتقدند واگذاری مجدد این شرکت در حالیکه هنوز وضعیت مالی آن در ارتباط با سازمان خصوصی‌سازی، دولت، و طلبکاران داخلی و بین‌المللی درست نیست.

نحوه واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی در سال ۱۳۹۳ 

مطابق با آگهی نخست سازمان خصوصی سازی مجموع سهام قابل واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی با احتساب ۵ درصد سهام ترجیحی تعداد یک میلیارد و ۲۵۲ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۰۹ سهم معادل ۷۷.۲۲ درصد از کل سهام است. سرمایه این شرکت مبلغ ۱۶۲ میلیارد و ۱۵۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عنوان شد.

ارزش پایه هر سهم شرکت آلومینیوم المهدی ۱۹۵۱ ریال و ارزش کل پایه دارایی قابل واگذاری اندکی بیش از ۲۴۴ میلیارد و ۲۹۵ میلیون تومان عنوان شد. فروش سهام آلومینیوم المهدی نیز باشرایط ۱۵ درصد پیش پرداخت نقدی و مدت اقساط ۷ ساله و حداکثر مهلت پرداخت ثمن نقدی ۲۰ روز کاری عنوان شد. این میزان سهم به وکالت از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران روی میز فروش رفت.

احمد توکلی درباره این واگذاری گفته بود به دلیل وجود تخلف‌ها و شبهه‌های بسیار در فرایند مزایده، بازرسی کل کشور بر اساس ماده ۱۱ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل دو هفته پیش از برگزاری مزایده، از وزیر اقتصاد می‌خواهد که روند مزایده متوقف شود٬ ولی سازمان خصوصی‌سازی بدون اعتنا به این هشدار در تاریخ مزایده را با شرکت یک نفر برگزار می‌کند و شرکت فرو آلیاژ گنو با پیشنهاد ۹۲۹ میلیارد تومان برای هر دو مجتمع، برنده مزایده اعلام می‌شود. این در حالی بوده که ارزش زمین و تاسیسات این مجمتع ۸۲۲ میلیارد تومان بوده است. یعنی سازمان خصوصی سازی نه تنها قیمت برند شرکت که حتی مبلغ شمش‌های موجود در انبار که ابتدایی‌ترین موارد در فروش بوده را محاسبه نکرده بود!

مقام مسئول در خصوصی‌سازی: مشکلی وجود ندارد، منافع یک عده در خطر است

یک مقام مسئول در سازمان خصوصی سازی به رویداد۲۴ گفته خریدار موظف است به همه تعهدات خود در قبال بنگاهی که واگذار می‌شود، عمل کند و اقساط خود را به موقع پرداخت کند حال اگر به دلایل گوناگون به تعهدات خود عمل نکند، با آن برخورد خواهد شد.

او گفته آلومینیوم المهدی هماکنون در رهن سازمان خصوصی‌سازی است، زیرا گفته شده خریدار توانایی انجام تعهدات خود را ندارد این در حالی است که حتی فرصت برای ارائه نظرات پیشنهادی شرکت نیز داده شد.

این مقام مسئول گفته عده‌ای منافعشان در خطر است این در حالی است که واگذاری این شرکت در سلامت کامل انجام شده و قوه قضاییه و هیات داوری و دادگاه تجدید نظر نیز رای بر سلامت آن داده‌اند.

سخنان مقام مسئول در سازمان خصوصی در حالی مطرح می‌شود که بنگاهی که نه تنها مسئولان، که کارگران شرکت نیز از نحوه واگذاری و وضعیت کنونی‌شان انتقاد کرده‌اند.

احمد توکلی پیش از این در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه نوشته بود سازمان خصوصی‌سازی بدون توجه به تذکر و هشدارهای نهادهای نظارتی مانند بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کشور و جمعی از نمایندگان، با اصراری عجیب و با سرعتی غیرمتعارف و با نقض قوانین متعدد و به گزارش بازرسی کل با گرایش آشکاری به نفع خریدار سعی کرد تمام نهادهای ذیربط را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد.

احمد توکلی درباره وضعیت آلومینیوم المهدی اینگونه توضیح داده بود: در تاریخ ۲۱ آذر سازمان خصوصی سازی بدون آن که توضیحی درباره واگذاری خسارت‌بار و مسئله‌دار شرکت مجتمع آلومینیوم المهدی و به اصطلاح طرح هرمزال در سال ۱۳۹۴ بدهد، به منظور آن چه «وصول مطالبات خود از خریدار قبلی» خوانده است فراخوان داده است. این فراخوان یکبار دیگر در ۲۴ آذر در روزنامه تکرار شده و به داوطلبان خرید فقط سه روز فرصت داده تا پیشنهاد خرید را بدهند. از جمله شرایط واگذاری، پرداخت حصه نقدی ۳۴۰ میلیارد تومانی یا ضمانت نامه بانکی به سررسید ۲۰ روز کاری از ۲۷ آذر بوده است.
 
نقد توکلی به سازمان خصوصی سازی این بود که وقتی آلومینیوم المهدی به دلایل ضعف‌های ساختاری و مدیریتی ناکارآمد و فاسد، آماده فروش نبوده، چرا آن سازمان بر سر مال ملت زده است. او گفته آنها ابتدا باید ساختار را اصلاح می‌کردند بعد بنگاه را عرضه می‌کردند.

نماینده بندرعباس نیز که منتقدان سازمان خصوصی سازی است، گفته است اگر روند خرید و فروش در سـازمان خصوصی‌سازی رواج یابد آنگاه سازمان خصوصی‌سازی تبدیل به یک سازمان مخوف، کارچاق کن و دلال می‌شود.

مرادی گفته به خاطر سیاست‌های ناشیانه و بی‌برنامه‌گی‌های خریدار که آشنایی صحیح از این صنعت آلومینیوم نداشته، بعداز گذشت بیش از سه سال از واگــذاری و تحویل این شرکت‌ها اوضاع تمام واحد‌ها و بخش‌های این مجموعه را به نقطه‌ای رسانده که از لاستیک، روغن و گریس لیفتراک‌ها، تراکتور‌ها و بونکر‌های حمل مواد و ...... گرفته تا مواد اولیه مصرفی و قطعات یدکی را به صفر رسانده و ۸۰ درصد تجهیزات یا از کار افتاده و تعطیل شده یا به‌صورت نیمه کاره فعالیت می‌کنند.

آنگونه که گفته شده هماکنون از مجموع ۲۴۰ دیگ در آلومینیوم المهدی و ۲۲۸ دیگ در شرکت هرمزال، فقط ۶۵ دیگ در آلومینیوم المهدی و ۴۳ دیگ در هرمزال قادر به فعالیت هستند و هر لحظه امکان توقف هریک از واحد‌های مذکور وجود دارد. ​

نمایندگان مجلس به خاطر ابهام‌های فراوان در واگذاری آلومینیوم المهدی، ماشین‌سازی تبریز، ایران ایرتور، آلومینیوم سازی اراک، کشت و صنعت مغان، پتروشیمی کرمانشاه، نیشکر هفت تپه و ... پوری حسینی را متهم به تصییع اموال عمومی کرده‌اند. آنها از آملی لاریجانی خواسته‌اند نگذارند پوری حسینی از کشور خارج شود تا نتیجه تحقیقات تمام شود. مدتی دیگر مشخص می‌شود که آیا باید پوری حسینی را با لباس آبی راه راه در دادگاه دید یا آنکه مشکلات خصوصی سازی ارتباطی به او ندارد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
0
1
شاید بی ربط به نظر برسد اما در یکی از نظرات همین سایت مثالی زدم که مجددا" ان را می نویسم.

از نظر کارفرمایان و صاحبان صنایع تحصیلات ومعلومات دانشگاهی هیچ ارزشی ندارد زیرا از دید انها کار همه افراد در صنایع به نوعی اپراتوری یا کارگری می باشد و اپراتوری و کارگری نیاز به دانش و تخصص ندارد مثل صنایع ما که مثلا" در صنعت الومینیوم یک فوق دیپلم دامپروری بدون داشتن هیچ دانشی در باره تولید فلز در خط تولید فلز الومینیوم در کنار یک فوق لیسانس متالورژی کار میکند و حتی یکبار این فوق دیپلم دامپروری در سال 1383 به عنوان پژوهشگر برتر در صنعت الومینیوم به سازمان خصوصی سازی صنایع (ایمیدرو) معرفی شد و از دست معاون وزیر اقای ......لوح تقدیر گرفت. بعدها همین فوق دیپلم دامپروری ادامه تحصیل داد و لیسانس متالورژی گرفت ومدعی متخصص بودن در صنعت الومینیوم شد. در صورتی که جای این فوق دیپلم دامپروری در پرواربندی یا سازمان گوشت، سازمان غله و اینجور جاهاست اما به راحتی وارد یک صنعت مهم فلزی شده و از دست معاون وزیر لوح تقدیر می گیرد. یک فوق دیپلم دامپروری تخصصش در امور گوسفندان است و باید در مواردی مثل کیفیت گوشت و یا نوع پشم گوسفندان اظهار نظر کند.

باور کنید اگر بالفرض جایی به عنوان نیروگاه هسته ای وجود داشته باشد که ندارد افراد با تحصیلات غیر مرتبط با پارتی و سفارش در انجا مشغول به کار خواهند شد و خواهیم دید که باز هم به عنوان مثال فلان رشته دامپروری در انجا پیشنهاد می دهد که برای عایقبندی اتصالات برقی نیروگاه از پشم گوسفند استفاده کنند که هم ارزان است و هم فراوان و تحریمها هم مانع دسترسی به پشم گوسفند نمی شود و پیشنهاد وی توسط هیئت مدیره مورد پذیرش قرار گرفته و ان فرد به عنوان یک محقق و پژوهشگر برتر به وزارتخانه معرفی شده و مورد تشویق وزیر مربوطه یا معاون وزیر قرار خواهد گرفت و پاداشی هم به وی خواهند داد.
نظرات شما