غلامعلی جعفرزاده، در گفتوگو با رویداد۲۴:
رقابت بر سر انتخاب رییس مجلس یک اشتباه تاریخی است
منتخب مردم رشت در مجلس دهم با انتقاد از فضای دو قطبی شکل گرفته بر سر انتخابات رییس مجلس دهم گفت: از ابتدا باید مسئله مدیریت میشد و از بزرگان جریانات سیاسی که زمینه ساز ائتلاف امید شدند دعوت میشد تا با ایجاد یک همگرایی مانع از شکل گیری رقابت بر سر رییس مجلس میشدند.
رویداد۲۴- منتخب مردم رشت در مجلس دهم با انتقاد از فضای دو قطبی شکل گرفته بر سر انتخابات رییس مجلس دهم گفت: از ابتدا باید مسئله مدیریت میشد و از بزرگان جریانات سیاسی که زمینه ساز ائتلاف امید شدند دعوت میشد تا با ایجاد یک همگرایی مانع از شکل گیری رقابت بر سر رییس مجلس میشدند.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، در گفتوگو با رویداد۲۴، با تاکید بر اینکه شکل گیری رقابت بر سر انتخاب رییس مجلس یک اشتباه تاریخی است گفت: پس از انتخابات مجلس و ایجاد شور و امید از نتایج حاصله بر این باور بودیم که با ایجاد یک وحدت و همگرایی میان اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و اصولگرایان میانه پایان همه تندرویها فرا رسیده است.
او با اشاره به پیشنهاد حمید رسایی نماینده تندرو مجلس برای ضبط اموال آمریکا در تنگه هرمز گفت: ما نیاز داشتیم و داریم که از این تندرویها دور شویم و امیدواریم تندورهایی که در مجلس اعلان جنگ میدهند در حالی که آنها برای این انقلاب حتی یک شب بیخوابی هم نکشیدهاند پس از هفتم خرداد و پایان کار مجلس نهم عازم سوریه شوند و حالا که اینقدر مشتاق جنگ هستند در آن میدان خودشان را نشان دهند تا مجلس از تندرویها به طور کلی دور شود.
جعفرزاده ادامه داد: البته معتقد نیستم که جریان تندروی به طور صد در صد از مجلس پاک شده بلکه به نظر میرسد چهرههای تندتری نیز در حال ورود به مجلس هستند.
منتخب مردم رشت تصریح کرد: یکی از مشکات رهروان، اعتدالیون، اصلاح طلبان و مستقلین این است که به هیچ وجه به پشت سر خود نگاه نمیکنند؛ در صورتی که مصاحبههای برخی از افراد بسیار تندرو که رای آوردند را مطالعه کنند، متوجه میشوند که آنها در حال برنامه ریزی یک کار تشکیلاتی سنگین هستند و من از روزی میترسم که در این کشمکشها، اتفاقی دیگر رخ دهد و نتیجه برعکس رقم بخورد.
او با انتقاد از ایجاد دو قطبی برای انتخاب رییس مجلس دهم گفت: قصد ندارم حکم صادر کنم که دوقطبی از اساس نامناسب است ولی هرچیز باید در جایگاه خود قرار گیرد.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه آقای عارف ذخیره نظام و آقای لاریجانی سرمایه انقلاب است گفت: باید پیش از ورود به بحث ریاست مجلس مجموعهای تشکیل میشد و از ابتدا این دو را به هم نزدیک میکرد تا از همان ابتدا چنین رقباتی که اکنون شکل گرفته ایجاد نمیشد.
او با بیان اینکه اکنون چه بخواهیم و چه نخواهیم این رقابت شکل گرفته و همه در میانه بازی هستیم و در حال حاضر نمیتوان کاری کرد. اما باید مانع از تبعات دیگر این رقابت شد. گفت: حالا که این رقابت شکل گرفته است باید تلاش کرد که این رقابت صرفا محدود به همین راس هرم، شود و اجازه نداد که دوقطبی به وجود آمده تسری پیدا کند به سایر حوزهها یعنی در هیات رئیسه، فراکسیونها و کمیسیونها.
منتخب مردم رشت گفت: البته منظور این نیست که هیچ رقابتی صورت نگیرد، بلکه معتقدیم که این رقابت نباید منتهی به دعوا شود چرا که خاطرات بسیار تلخی از این گونه دعواها داریم و در کمال تاسف شهادت میدهم که هزینه تمام این دعواها را مردم پرداخت کردهاند.
او درادامه با بیان اینکه اگر عارف نظر بنده را به عنوان مشاور میپرسید، به وی توصیه میکردم که ریاست مجلس به صلاح او نیست گفت: من به ایشان پیش از ورود به عرصه رقابت برای ریاست مجلس این توصیه را میکردم که او و تیمش در دو سال ابتدایی تا انتخابات ۹۶ در سایه باشند و در سایه مدیریت کنند، نه اینکه برگهای برنده انتخابات ۹۲ و ۹۴ را به سرعت رو کنندو اگر نتوانستند پاسخگوی مردم باشند، برگهای برنده خود را از دست دهند و در انتخابات ۹۶ با دست خالی حضور پیدا کنند.
جعفرزاده تاکید کرد: عقل سیاسی نیز چنین حکم میکند که در دوسال باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ آقای عارف و مجموعه اصلاح طلبان همچنان در سایه باقی بمانند چرا که اگر در این دوسال در صورت تکیه به کرسی ریاست مجلس نتوانند مطالبات مردم را پاسخگو باشند، ممکن است اعتماد عمومی که شکل گرفته است را برای انتخابات دوره بعد ریاست جمهوری از دست بدهند.
دلیل این اصرارها را هم نمیدانم ولی چون دلسوز مجموعه اصلاح طلبان هستم، به طور جدی فکر میکنم که این روند حال حاضر، روند اشتباهی است. ضمن اینکه قدرت چانه زنی و مدیریت لاریجانی بالاتر از این حرف هاست.