پشت پرده تحرکات آمریکا برای ارتباط دادن ایران و القاعده
رویداد۲۴ در بیانیه این وزارتخانه حمزه بن لادن بهعنوان فردی که برای رهبری شبکه القاعده آماده میشود، معرفی شده است.
اسامه بن لادن بنیانگذار شبکه القاعده در سال ۲۰۱۱ در مخفیگاهش در ابوت آباد پاکستان توسط کماندوهای آمریکایی کشته شد.
وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا میگوید حمزه بن لادن در سالهای اخیر با انتشار پیامهایی در فضای مجازی از هوادارانش خواسته تا علیه آمریکا و متحداتش اقدام کنند.
از سال ۲۰۱۷ که گمانهزنیها در باره افزایش نقش حمزه بن لادن بالا گرفت و از وی بهعنوان جانشین پدرش یاد شد، ایالات متحده نام وی را در فهرست مبارزه با تروریسم قرار داد.
درباره محل اقامت حمزه بنلادن اطلاعات دقیقی وجود ندارد. بعضیها میگویند وی جایی در مرز پاکستان و افغانستان مخفی شده و گروهی دیگر معتقدند که وی، هوادارانش در سوریه یا یمن را از نزدیک سازماندهی و هدایت میکند. شماری از کارشناسان اروپایی مسائل سوریه میگویند، او رهبری گروه انصار الفرقان سوریه را بر عهده دارد؛ سازمان نوظهوری که در ماههای اخیر توانسته، شمار قابل توجهی از جنگجویان اسلامگرای بریده از جبهه النصره و داعش را به خود جلب کند.
خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۱۵ با انتشار اسنادی نشان داد، اسامه بنلادن، فرزندش حمزه را به جانشینی خود برای راهبری جهاد علیه غرب برگزیده است.
عربستان سعودی همزمان با تعیین جایزه یک میلیون دلاری آمریکا برای اطلاعات باارزش در مورد محل حضور حمزه بن لادن، اعلام کرد، این فرزند رهبر سابق گروه القاعده دیگر شهروند این کشور نیست. بنا به اعلام وزارت کشور عربستان، تابعیت عربستانی حمزه بن لادن از وی سلب شده است.
پشت پرده تحرکات اخیر آمریکا برای ارتباط دادن ایران و القاعده؛ صدور مجوز جنگ!؟/ترامپ چگونه می تواند بدون مجوز کنگره فرمان حمله به ایران را صادر کند؟
حال این پرسش مطرح می شود، چرا ماجرای حمزه بن لادن، اکنون مورد توجه آمریکایی ها قرار گرفته و برای ارائه اطلاعاتی در مورد او جایزه یک میلیون دلاری تعیین و همزمان با آن، سعودی ها نیز تابعیت او را سلب کرده اند؟
به نظر می رسد، این تحرک جدید آمریکایی ها در ارتباط با رهبر جوان القاعده، بی ارتباط با تلاش واشنگتن برای کشاندن پای ایران به ماجرا و متهم کردن تهران نیست.
در مورد گروه تروریستی القاعده چه می دانید؟
هم اکنون باید پرسش دیگری را پاسخ داد؛ اینکه دولت ترامپ از ارتباط دادن حمزه بن لادن با ایران چه هدف خاصی را دنبال می کند؟ پاسخ را باید در تلاش دولت آمریکا برای اقدام نظامی احتمالی علیه ایران بدون مجوز کنگره جستجو کرد.
در قانون اساسی آمریکا، «فرماندهی کُل قوای نظامی» بر عهدهٔ رئیسجمهور است. اما وظیفهٔ اعلان جنگ، نظارت بر جنگ و مدیریت (مالی) آن - مطابق قانون اساسی و قانونی که متعاقباً توسط کنگره به تصویب رسید - به قوهٔ مقننه سپرده شده است. در نتیجه، برای اینکه رئیسجمهور ایالات متحده از نیروی نظامی خود به صورت وسیع استفاده کند، رسم است که کنگره مجوزی با نام «مجوز استفاده از نیروی نظامی» ( AUMF) تصویب تا چارچوب جنگ و بعضاً مدت زمان آن را تعیین کند.
اما در سال ۲۰۰۱ - بعد از حادثهٔ ۱۱ سپتامبر - بدعت جدیدی در این حوزه پایهگذاری شد. در این سال، کنگرهٔ آمریکا مجوزی به تصویب رساند که مطابق آن دولت آمریکا میتواند برای سرکوب کسانی که مسئول عملیات تروریستی ۱۱ سپتامبر بودهاند و همچنین کسانی که به آنها پناه میدهند یا به نحوی به آنها «کمک» میکنند، از نیروی نظامی استفاده کند. به عبارت دیگر، در بحبوحهٔ فضای هیجانی ۱۱ سپتامبر، کنگرهٔ آمریکا جملات و فرمولبندی این مجوز را به گونهای انتخاب کرد که در عمل دولت بتواند دامنهٔ این مجوز جنگ را به سازمانها، افراد و مناطق جغرافیایی مختلف بسط دهد و آن طور که صلاح میداند با نیروی نظامی خود وارد عمل شود.
از آن موقع تا امروز، همین «مجوز ۲۰۰۱» برای انجام عملیات و ورود نظامی آمریکا به ۱۴ کشور مختلف، از جمله افغانستان، عراق، یمن، فیلیپین، اتیوپی، سومالی، کنیا و حتی سوریه، مورد استناد قرار گرفته است. در همه این موارد نیز کافی بود، دولت آمریکا نشان دهد گروه مورد هدف او به نحوی به القاعده یا طالبان «منتسب» بوده است.
در نتیجه اینکه آمریکا در ماههای اخیر به شدت در پی اثبات نسبت و ارتباط میان ایران و القاعده بوده و اخیراً نیز «اسنادی» برای اثبات این ارتباط منتشر کرده، به هیچ عنوان اتفاقی نیست. این جریانها، که از موانع موجود برای اخذ مجوز جدید برای استفاده از نیروی نظامی علیه ایران مطلعاند، در پی زمینهسازی برای تعمیمِ «مجوز ۲۰۰۱» به ایران هستند تا از این طریق راه را برای برخورد نظامی دولت ترامپ با ایران هموار کنند.
گفتنی است، سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا در سال ۲۰۱۷، برای نخستین بار تصویر حمزه بنلادن را به همگان نشان داد و مدعی شد، آن تصاویر از مراسم عروسی وی، احتمالا در ایران، گرفته شده است.