تاریخ انتشار: ۱۸:۵۶ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۷

قربانیان حمله تروریستی نیوزیلند؛ از پدربزرگ افغان تا پناهجوی سوری

آنها ۴۹ نفر بودند، درست مثل یک خانواده بزرگ، شامل چندین پدر و مادر، پدربزرگ و مادر بزرگ به همراه تعدادی نوه دختر و پسر. اما آنها امروز تنها نام قربانیان حملات تروریستی روز جمعه نیوزیلند هستند.
 
 
 

قربانیان حمله تروریستی نیوزیلند؛ از پدربزرگ افغان تا پناهجوی سوری

 رویداد۲۴  آنها ۴۹ نفر بودند، درست مثل یک خانواده بزرگ، شامل چندین پدر و مادر، پدربزرگ و مادر بزرگ به همراه تعدادی نوه دختر و پسر. اما آنها امروز تنها نام قربانیان حملات تروریستی روز جمعه نیوزیلند هستند.

خالد مصطفی

خانواده خالد چند ماهی بیشتر نبود که از سوریه جنگ زده به نیوزیلند مهاجرت کرده بودند. خالد روز جمعه با دو پسرش حمزه و ضیاد در مسجد نور بود. او تلاش کرد تا از فرزندانش در برابر تروریست‌ها حفاظت کند. حالا فقط حمزه ۱۳ ساله با وجود جراحاتی که دارد، زنده مانده است.

نعیم رشید

نعیم پاکستانی الاصل بود. او تمام رشادت خود را به خرج داد تا اسلحه تروریست را از دستش بگیرد. ولی تروریست نه به او رحم کرد و نه به پسر ۲۱ ساله‌اش طاها که همراه پدر در مسجد نور بود.

فرهاج آشان

فرهاج یک مهاجر هندی بود و به تازگی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته نرمافزار از دانشگاه اوکلند اخذ کرده بود. او روز جمعه به همراه همسر و دو فرزند ۳ و ۷ ماهه خود برای اقامه نماز به مسجد نور رفته بود. اینشا همسر فرهاج هنوز باور نکرده که نام پدر فرزندانش در میان کشته شدگان حمله تروریستی روز جمعه است.

قربانیان حمله تروریستی نیوزیلند؛ از پدربزرگ افغان تا پناهجوی سوری

عطا العیان

عطا متولد کویت بود و مهاجری موفق محسوب می‌شد. عضو تیم ملی فوتسال بود و اعضاء شناخته شده شهر کرایست‌چرچ بود. او مدیر و سهامدار شرکت اِل.دَبلیو.اِی بود. عطا به تازگی پدر شده بود اما اکنون نام او در فهرست کشته‌شدگان حمله روز جمعه جای گرفته است.
حسین العمری

حسین در سال ۱۹۹۷ به همراه خانواده‌اش از امارات عربی متحده به نیوزیلند مهاجرت کرد. او در صنعت توریسم مشغول به کار بود و عادت داشت تا هر جمعه برای اقامه نماز به مسجد نور برود. حسین روز گذشته آخرین نماز خود را خوانده و نخوانده به جمع کشته‌شدگان تلخ‌ترین حمله تروریستی نیوزیلند پیوست.

حُسن‌آرا پروین

حسن‌آرا متولد بنگلادش بود. او به دوستانش گفته بود که تحت تاثیر تعریف و تمجیدهای رسانه‌های بنگلادش از نیوزیلند به این کشور مهاجرت کرده است. روزجمعه او در بخش زنانه مسجد نور مشغول خواندن نمازش بود که برخواستن صدای تیراندازی در بخش مردانه موجب می‌شود تا هراسان برای نجات همسرش وارد بخش مردانه شود و به ضرب گلوله کشته شود.

امجد حمید

امجد متخصص قلب بود و ۲۳ سال پیش زمانی که ۳۴ سال داشت از فلطسین به نیوزیلند آمده بود. او دو پسر ۲۰ و ۲۲ ساله به نام‌های حسام و محمد داشت. امجد از روز جمعه که به مسجد رفته هنوز به خانه بازنگشته و جستجوهای پسرانش برای یافتن او بی‌نتیجه بوده است.

حاجی داوود نبی

حاجی ۷۱ سال داشت و مهاجری افغانستانی بود. او مهندس بود و پدر چهار فرزند، نوه هم داشت. حاجی در شهر کرایست‌چرچ به مهربانی و علاقه به انجام امور خیریه شهره بود. او با خوشرویی همیشگی درب مسجد را به روی مهاجم می‌گشاید تا جزء اولین کشته شدگان حمله تروریستی مسجد نور باشد.

قربانیان حمله تروریستی نیوزیلند؛ از پدربزرگ افغان تا پناهجوی سوری

حاج داوود نبیفیسبوک شخصی آقای نبی

افزون بر فهرست یادشده، تاکنون نام قربانیان دیگری از جمله خالد مصطفی، مهاجر سوری، اشرف علی، متولد جزایر فیجی، علی المدنی، متولد فلسطین، عبدالفاتح قاسم، فلسطینی الاصل، محمد عمران خان، متولد هند، هارون محمود، پاکستانی الاصل، عثمان عدنان، متولد مصر، سعید جهان داد، متولد پاکستان، مجامل هوک، متولد بنگلادش، انسی کاری‌پاکولام علی باوا، هندی الاصل اعلام شده است.

البته نام‌هایی همچون ورا رامیز، لیلیک عبدالحمید، کمال درویش، لیندا آرمسترانگ، صیاد میلن، عبدالله دیری و موسی ابراهیم اعلام شده که ملیت اولیه آنها مشخص نشده است.

وزارت خارجه اردن نیز اعلام کرد که تاکنون حضور ۳ اردنی در میان کشته شدگان حادثه تروریستی روز جمعه در شهر کرایست‌چرچ نیوزیلند قطعی شده است.

منبع : یورونیوز

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار حوادث
نظرات شما