آیا ابر بانک سپه برای بانکهای نظامی معجزه میکند؟/ کامران ندری: جلوی فعالیت اقتصادی نهادهای نظامی باید گرفته شود
رویداد۲۴ ندا جعفری: یکی از خبرهای مهم در سال ۹۷ ادغام بانکهای نظامی در بانک سپه بود، برخی از کارشناسان حوزه بانکی معتقدند ادغام در نظام بانکی به عنوان آخرین راهکار برای ساماندهی آنهاست و قبل از آن باید اقداماتی در جهت به ثبات رسیدن سیستم انجام داده میشد، چرا که بیم این میرود اصلاحات عجولانه سبب بازگشت نظام بانکی کشور به سمت ابربانک نظامی؛ بنابراین این اقدام باید با احتیاط و با در نظر گرفتن ملاحظاتی صورت پذیرد.
گفته میشود ادغام بانکها به ویژه موسسات مالی و اعتباری باعث افزایش سرمایه آنها میشود و سرمایه این بانکها را تقویت میکند و یک بانک قویتر خواهد شد، البته باید توجه داشت که با ادغام بانکها افراد و مدیران بهتری مسئولیتها را بپذیرند.
یکی از ملاحظاتی که باید در نظر گرفت این است که اگر مقامهای نظارتی به این نتیجه برسند که در مورد ادغام یا تملک بانک جدید قادر به اجرای استانداردهای احتیاطی نیستند، نباید مجوز اجرای این کار را صادر کنند. علاوه بر این، حالت سلطه و انحصار نیز باید ملاحظهای در فرآیند ادغام باشد.
کامران ندری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ در مورد ادغام ۵ بانک نظامی با بانک سپه میگوید: اجرا کردن این طرح سخت است، زیرا بانک سپه نیز با مشکلات زیادی روبروست.
او ادامه میدهد: بنده به عنوان یک کارشناس حوزه بانک با تجمیع همه بانکهای نظامی زیان ده موافق نیستم البته برخی معتقدند با توجه به اینکه همه این بانکها دولتی میشوند و کنترل بر فعالیت آنها آسانتر از قبل میشود تصمیم درستی بوده است.
مدیر پژوهشکده پولی و بانکی میگوید: بهتر آن بود این بانکها در ابتدا در یکدیگر ادغام شوند و دولتی شده و پس از ان مجددا خصوصی شوند البته این بار نباید به نیروهای مسلح اجازه داد تا آنها را خریداری کنند زیرا فعالیت نیروهای نظامی در کشور مشخص است و نباید وارد حوزه اقتصادی با هدف سودآوری شوند، زیرا با توجه به نفوذ نیروهای نظامی در کشور و در ارکان سیاسی این گروه دارای قدرت انحصاری میشوند و رقابت را در اقتصاد تضعیف میکنند.