شفافیت ناتمام!/ ناگفتههایی از لیست حقوق مدیران شهرداری تهران +جدول
رویداد۲۴ حقوق معاونان شهرداری تهران روی سامانه شفافیت قرار گرفت. پیش از این حقوق مدیران شهری نیز روی این سامانه قرار گرفته بود. بیشترین حقوق در میان معاونان شهردار برای گلپایگانی معاون شهرسازی شهردار تهران است که حدود هشت میلیون تومان حقوق میگیرد و صفا صبوری نیز با دریافت چهارمیلیون و دویست هزار تومان، کمترین دریافتی را میان معاونان شهردار تهران دارد.
این ارقام حقوق البته دستمایه شوخی در شبکههای اجتماعی شده است. یکی از فعالان توییتر به طعنه نوشته بود که «مدیران شهری زیر خط فقر زندگی میکنند!» مدیران شهرداری مناطق تهران نیز بر اساس آماری که منتشر شده، بین سه تا ۵ میلیون تومان حقوق میگیرند.
در میان مدیران میانی، هوشنگ عمرانی مدیرکل امور مجامع و شوراهای سازمانهای شهرداری تهران با مدرک لیسانس اقتصاد هشت میلیون و هشتصد هزار تومان حقوق دریافت میکند که احتمالا بالاترین حقوق پایه در میان مدیران شهرداری است. علیرضا گنجی هم که مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۷ است، با یک میلیون و هفتصد هزار تومان دریافتی، کمترین رقم را به خود اختصاص داده است. او فوق دیپلم حسابداری از دانشگاه آزاد دارد.
حقوق شصت نفر هم در این جدول مشخص نیست. از علیرضا خامسیان (مشاور عارف که حالا روابط عمومی منطقه ۲۲ شده و لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه آزاد شهرضا دارد) گرفته تا فائزه دولتی و داریوش قنبری هیچکدام حقوقشان معلوم نیست. حقوق شهردار تهران نیز در این گزارشها مشخص نشده است و معلوم نیست مدیر شهری پایتخت چقدر حقوق میگیرد.
در این جدول حقوق محمد صادق صالحی منش استاندار سابق قم که اکنون در سمت «مشاور شهردار تهران در حوزه تبیین و ترویج اندیشههای امام» فعالیت میکند، نامشخص است. بررسیهای رویداد۲۴ برای پیگیری دقیق عملکرد این عنوان شغلی در شهرداری تهران بی نتیجه ماند.
نکته دیگر اینکه برخی مدیران به عنوان مامور به خدمت در شهرداری حضور دارند و از محل دیگر حقوق بالاتری میگیرند. این موارد نیز در گزارش حقوقها مشخص نشده است.
به گزارش رویداد۲۴ رقمهای وارد شده در این جدول، خالص دریافتی معاونان شهرداری تهران نیست و احتمالا برخی مزایا مثل اضافه کاری و حق ماموریت و ... در آنها لحاظ نشده است. اگر مواردی مانند کارانه و پاداش و ... به جدول حقوق ماهانه اضافه شود، رقم به دست آمده بسیار متفاوتتر چیزی خواهد بود که هماکنون در سایت شهرداری دیده میشود. با این حال شهرداری تهران در میان سازمانهای حاکمیتی به خاطر انتشار این اسناد، پیشرو بوده است. بعضی رسانهای اصولگرا و منتقدان شورای اصلاح طلب، اما انتشار حقوقها را نمایشی میدانند. اما مثلا در سایت شفافیت شهرداری قم، که کاملا تحت سلطه اصولگرایان اداره میشود، میزان حقوق دریافتی معاونان شهردار مشخص نشده است.
بهروز شجاعی از فعالان رسانهای نزدیک به شهرداری تهران در صفحه توییتر خود نوشته «تا پایان اردیبهشت جزئیات کاملتری از حقوق و مزایای مدیران شهرداری منتشر خواهد شد.» اگر فرض را بر صحت این سخن بگیریم، باید گفت چنانچه این «جزئیات کاملتر»، مواردی چون لیست کامل مزایا، پاداشها، کارانه، حق مدیریت و ... را در بر بگیرد و مشخص شود هر کدام از مدیران با احتساب این موارد، چقدر حقوق میگیرند، آنگاه راحتتر میتوان شهرداری را در روند شفافیت تحسین کرد.