تاریخ انتشار: ۲۲:۱۱ - ۲۶ تير ۱۳۹۸

ظریف: با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کنیم

وزیر خارجه کشورمان گفت: مردم ما در برابر وحشیانه ترین تروریسم اقتصادی قرار گرفته‌اند که به منظور دستیابی به اغراض نامشروع سیاسی، به صورت عامدانه، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد.

ظریف: با تروریست‌ها مذاکره کنیم

رویداد ۲۴ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست وزرای اجلاس مجمع عالیرتبه سیاسی درخصوص توسعه پایدار سخنرانی کرد.

متن سخنرانی ظریف به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس؛
در بررسی پیرامون موضوع اصلی اجلاس سال جاری مجمع عالیرتبه سیاسی یعنی " توانمندسازی مردم و تضمین مشارکت و برابری" در می یابیم که گزارش دبیرکل سازمان ملل بر کندی پیشرفت در بسیاری از حوزه ها اذعان داشته و تصریح می کند که "آسیب پذیرترین افراد و کشورها، کماکان بیشترین رنج را متحمل می شوند و واکنش جهانی در این خصوص تاکنون به میزان لازم، بلندپروازانه نبوده است. " ما با دبیرکل سازمان ملل متحد در این خصوص که "بی عدالتی میان کشورها به میزان نگران کننده ای بالاست" و " توسعه بدون اینکه عادلانه و فراگیر باشد، توسعه نیست" موافقیم. در واقع باید پذیرفت که این شرایط ناشی از آن است که جهان توسعه یافته، سهم خود را ازجمله در رابطه با انتقال فناوری، ظرفیت سازی و مساعدت مالی ادا نکرده است.

آقای رئیس،
جمهوری اسلامی ایران به رغم موانع عظیمی که به دلیل تحمیل تحریم های یکجانبه ی غیرقانونی با آن مواجه بوده، با تلاش بی وقفه براساس اصول و اولویت های ملی خود، به پیشرفت های قابل توجهی در توانمندسازی و ایجاد برابری میان افراد دست یافته است: ۳۷ درصد از اعضای هیئت علمی و ۵۰ درصد دانشجویان دانشگاه ها و نیز ۳۷ درصد از پزشکان کشور را در حال حاضر، زنان تشکیل می دهند. در سطوح تصمیم گیری، انتصاب بانوان، افزایشی ۶۰ درصدی را نشان می دهد و قرار است تا سال ۲۰۲۰، ۳۰ درصد مجموع تصمیم گیران ملی را زنان تشکیل دهند.

در اجرای "برنامه ی جامع ملی کم کربن"، توانسته ایم از میزان برنامه ریزی شده برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای به زیر ۴ درصد نسبت به سناریوی پایه (BAU) پیشی بگیریم.

پایان دادن به معضل بیسوادی و ارائه تحصیلات عمومی رایگان به تحقق کامل خود رسیده است و نرخ باسوادی میان ایرانیان در حال حاضر، ۹۷ درصد جمعیت کشور می باشد. به طور میانگین ۱۵ درصد درآمد خانوار در حال حاضر در حوزه آموزش هزینه می شود. امروز آموزش های موثری برای گروه های آسیب پذیر جامعه و نیز جوامع روستایی و زندانیان ارائه می گردد. فرصت های آموزشی حتی به مهاجران و پناهندگان نیز اختصاص یافته و در حال حاضر تنها نزدیک به ۴۰۰ هزار دانش آموز افغانستانی در مدارس کشور نام نویسی شده اند.

تلاش های ما در ایران با چالش های جدی روبروست. چالش هایی مانند بلایای طبیعی، فرسایش زمین، بیابان زایی و کمبود آب. تهدیدات و ناامنی های منطقه ای ناشی از تروریسم مورد حمایت خارجی، افراطی گری و خشونت، تلاش های ما را مختل می کند. مردم ما در برابر وحشیانه ترین تروریسم اقتصادی قرار گرفته اند که به منظور دستیابی به اغراض نامشروع سیاسی، به صورت عامدانه، غیرنظامیان را هدف قرار می دهد.

تحریم های غیرقانونی با تاثیرات فرامرزی که توسط آمریکا و در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بر ایران تحمیل شده، بزرگترین تهدید در دستیابی ایران و بسیاری از همسایگان آن به اهداف توسعه پایدار است.

آقای رئیس،
در چنین شرایطی، تعهد مجدد به چندجانبه گرایی و همبستگی جهانی به شدت مورد نیاز است. علاوه بر ضرویات دیگر، جهان توسعه یافته باید تعهدات خود مبنی بر کمک به ایجاد بستری مناسب برای رشد اقتصادی مستمر و توسعه ی پایدار همه ی کشورها، مناطق و نهایتاً سراسر جهان را مورد تجدید نظر قرار دهد.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما