کُردها در میان رقابتهای منطقهای/ چرا مبارزه کردها به شکل گیری سرزمین کردستان نمیانجامد؟ +نقشه و جدول
ژئوپولتیک کردها در منطقه
برای شناخت درگیریها و تفاوتهای کردهای منطقه، موسسه اطلاعاتی استراتفور آمریکا به ریاست جورج فریدمن استراتژیست امور بین المللی در گزارشی که همزمان با رفراندوم استقلال طلبی کردستان عراق منتشر شده موقعیت کردها در خاورمیانه را مورد تحلیل قرار داده بود. تحلیلی که برای فهم تحولات امروز بسیار ضروری است.
گفته میشود «کردها ملتی بی مرزند»؛ عبارتی که تا حدودی درست است. کردها شهروندان کشورهای مختلفند در حالی که جمعیتی بالغ بر ۳۵ تا ۴۰ میلیون نفر را شامل میشوند.
کردستان اصطلاحی است که به صورت تاریخی به سرزمین کردها اطلاق میشده است. این منطقه محصور در خشکی است و جمعیت کردها در سرزمینهای ایران، سوریه، عراق و ترکیه پخش شدهاند. کردها اگرچه اکثرا سنی مذهبند و فرهنگ مشتری دارند، اما از نظر قومی با هسایگان عرب و ترک خود متفاوتند. آنها معتقدند کردهای چهار کشور باید در یک منطقه مستقل زندگی کنند، از عبارت «کردستان بزرگ» استفاده میکنند. با این حال استقلال کردستان و ایجاد یک سرزمین در میان خود کردها هم مورد توافق همه نیست، چه رسد به مخالفان آنها.
بخشی از کردها معتقدند جذب کشورهایی شدهاند که به آنها تعلق ندارند و تحت سلطه دولتهای مرکزی این کشورها هستند. موارد بیشماری در تاریخ وجود دارد که اقوام مختلف برای رسیدن به استقلال تلاش و لابی کردهاند، اما داستان کُردها متفاوت است. بیش از یک قرن است که همه تلاشهای کردها با شکست مواجه شده است. آنها تنها در دو جبهه امکان رسیدن به پیروزی نسبی را محقق کردهاند: اقلیم کردستان در شمال عراق و منطقه روژاوا در شمال سوریه؛ یعنی جایی که امروز با حمله ترکیه به آن به محل مناقشه بازیگران منطقهای تبدیل شده است.
به گزارش رویداد۲۴ با اینکه شرایط کردها به ایجاد فرهنگ هویتی یکپارچه انجامیده، اما همین شرایط منجر به تفاوتهای هویت زبانی در آنها شده است. گویشهای کردی به دو دسته اصلی تقسیم میشود: کورمانجی در شمال (ترکیه، ارمنستان، سوریه و شمال عراق) و سارونی در جنوب (مرکز عراق و ایران). با اینکه این گویشها بهم نزدیک است، اما تفاوتهای زبانی عمدهای دارد. اما برای این پیچیدگی هویت سیاسی کردها را درک کنید باید بدانید یک شاخه از گویش گورانی نیز به نام زازا وجود دارد که تقریبا ۴ میلیون کرد ساکن ترکیه به این گویش صحبت میکنند.
این وضعیت تفاوتهای سیاسی را نیز ایجاد کرده است. بیشتر سازمانهای کُرد به دنبال ایجاد یک دولت مستقل کردیاند، اما بر سر بهترین روش ایجاد یک سرزمین کردستان توافق نظر ندارند. برخی خواستار همکاری با دولتهای مرکزیاند و برخی نه. این اختلاف نظرها بعضا به خشونت نیز کشیده شده است.
زمانی که حزب دموکراتیک کردستان عراق موسوم به (ک د پ) با دولت آنکارا در اگوست ۱۹۹۵ همپیمان شد، کردهای حزب کارگران کردستان ترکیه موسوم به (پ ک ک) به حزب دموکراتیک کردستان عراق حمله کردند.
همزمان بازیگران خارجی نیز به این دشمنیها در میان کردها دامن زدهاند تا رشد استقلال طلبی کردها را مهار کنند. دلیل سرکوب کردها از سوی این بازیگران متعدد است. قطعا مساله سرزمین مطرح است، چون هیچ کشوری داوطلبانه حاضر نیست تسلیم دولت دیگری شود و به یک گروه اقلیت قومی اجازه دهد که قوانینش را به چالش بکشد. از طرفی هیچ دولتی در خاورمیانه حاضر نیست با حمایت از استقلال طلبی یک گروه اقلیتی، راه را برای استقلال طلبی دیگر اقوام باز کند.
دلیل بعدی مالی است. برای مثال ترکیه میخواهد با سلطه بر کردهای عراق، به شمال عراق و منابع نفتی این منطقه دسترسی داشته باشد. عراق نیز از درآمدهای نفتی اقلیم کردستان سود میبرد.
آنچه وضعیت را پیچیدهتر کرده تلاشهای هر یک از کشورهای مرکزی در مقابل کردهاست. این کشورها در این مسئله با یکدیگر رقابت میکنند. ترکیه و ایران رقیب تاریخی یکدیگر در استفاده از احزاب کرد برای اعمال نفوذ در اقلیم کردستان عراقند. با این اوصاف مقابله و در مواقعی سرکوب کردها توسط دولتهای مرکزی چهار کشور دارای جمعیت کُرد امر عجیبی نیست.
از زمان جنگ جهانی دوم جنبشهای کردها همگی با شکست روبرو شدند. در سال ۱۹۹۱ در جنگ خلیج، حمله صدام به کویت و دستور ایجاد حریم هوایی غیر قابل پرواز بر فراز عراق توسط آمریکا، منطقه امنی برای ایجاد دولت کردستان به وجود آورد، اما وحدت سیاسی میان کردهای منطقه همچنان وجود نداشت.
در ۱۹۹۴ میان بزرگترین حزب کُرد عراق یعنی حزب دموکراتیک کردستان که مورد حمایت دولتهای ترکیه و عراق بود و (اتحاد میهنی کردستان) با حمایت (پ ک ک) ترکیه و (حزب بدر) عراق که مورد حمایت ایران بود جنگی در گرفت.
اگرچه سلطه بر سرزمینهای کردنشین به نوعی نقطه مشترک ایران و ترکیه بودهاند، اما کردها نیز به ابزاری ارزشمند برای تضعیف دیگری تبدیل شدهاند. در نتیجه کردستان به جبهه طبیعی بین ترکیه و ایران تبدیل شده است.
ترکیه ترک زبان سنی و ایران فارس زبان شیعه به دنبال ایجاد سلطه بر منطقهای هستند که اکثرا عرب زبانند. برای بسیاری از عربها انتخاب بین ایران و ترکیه مانند انتخاب مرگ در اثر غرق شدن یا مرگ در اثر نابودی است.
درگیریها در سوریه و عراق جناحهای مختلف کرد را به لطف دشمن مشترکشتان داعش به هم نزدیک کرد. به گزارش قاهره ریویو بر اساس برخی برآوردها نزدیک به هزار کرد از ترکیه، ایران و عراق در مبارزه با داعش در سوریه جانشان را از دست دادند.
جنگ داخلی سوریه همه محاسبات دولتهای خارجی را که بر روی اختلاف نظر کردها به عنوان عامل اصلی مانع ایجاد دولت مستقل کردستان حساب باز کرده بودند، برهم زد.
با ایجاد این همپیمانی میان کردها، دولتهای مرکزی کشورهای دارای جمعیت کرد یعنی ایران، ترکیه، سوریه و عراق هر یک ظهور کردهای سوریه را از لنز سیاست داخلی خودشان نظاره کردند. با این حال انسجام کردها در سوریه به معنی پایان درگیریهای داخلی بین کردها نبود.
(پ ک ک) و (حزب دموکرات کردستان) با هم برای شکست گروههای جهادی همکاری کرده بودند، اما همچنان حزب دموکراتیک کردستان عراق با حمله ترکیه به مواضع پ ک ک هم موافق بود.
حزب دموکراتیک کردستان عراق و اتحاد میهنی کردستان عمدتا بر سر استقلال خواهی حزب اتحاد میهنی کردستان از سلطه حزب دموکراتیک کردستان با هم بگو مگو داشتند و حتی پا را هم از این فراتر گذاشته و با بغداد وارد معامله بر سر سرکوب دیگری شدند. به این دلیل که این گروهها هر یک نیروهای نظامی خودشان را که به پیشمرگه معروف است در مقابل داعش هدایت میکردند، تنشها میان آنها اغلب به عدم انسجام و از دست دادن سرزمین در جبهههای جنگ منجر میشد. در نتیجه با اینکه کردهای عراق پیروزیهایی را در رسیدن به یک دولت دو فاکتو کسب کردهاند، اما با شرایط کنونی، ایجاد یک دولت فراگیر کُردی بعید به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید:
چرا ترکیه به کُردهای سوریه حمله میکند؟ / خروج نیروهای آمریکا از شمال سوریه و تغییر معادلات منطقه
ائتلاف علیه آنکارا / آیا با حمله ترکیه به کردهای شمال سوریه، داعش برمیگردد؟
چالش خودمختاری کردها چیست؟
دو چالش همواره پیش روی کردها بوده است: اول نگرانی در قبال نظام سیاست بین المللی است. کردها سعی دارند به عنوان بازیگری غیر دولتی در جهانی که با دولت-ملت احاطه شده اجرای نقش کند. همین مساله آنها را در سیاست نامرئی کرده است.
دومین چالش آنها جغرافیای سیاسی است. کُردها در یک منطقه محصور در خاکی زندگی میکنند که با دولتهای مرکزی ترکیه، ایران، عراق و سوریه احاطه شده است. در نتیجه کردستان بزرگ در وضعیتی بسیار بدتر از هر اقلیت قومی در این کشورها قرار گرفته است.
از طرفی دولتهای مرکزی در ترکیه، ایران، عراق و سوریه با هم برای مقابله با کردها در کشورهایشان همکاری کردهاند. آنها تلاش کُردها برای رسیدن به حقوقشان در دیگر کشورها را نیز سرکوب کردهاند؛ مانند سرکوب امروز کردهای سوریه توسط ترکیه. در دهه ۱۹۷۰ دولت ترکیه با تصمیم دولت عراق برای اعطای خودمختاری به کردهای عراق مخالفت کرد.
علاوه بر ائتلافهای منطقهای که علیه کردها شکل گرفته، دولتهای خارجی بین المللی که هر کدام روابطی با این کشورهای منطقهای دارند نیز در سرکوب کردها سهمی داشتهاند. برای مثال سیاستهای ترکیه در قبال سازمانهای کُرد منجر به دشمنی کشورهای عضو ناتو با کردهای ترکیه شده است. اعضای اتحادیه اروپا که اکثرا در برابر حمایت از کردها مقاومت کردهاند، میترسند ترکیه یا آمریکا را با حمایتشان خشمگین کنند.
از طرفی کردها در برخی موارد نیز رفتار درستی با اعراب نداشتند. به گزارش رویداد۲۴ دیده بان حقوق بشر در گزارشی که سپتامبر امسال منتشر شد اربیل را متهم کرده بود که از بازگشت ۴۲۰۰ عرب سنی به ۱۲ روستای شرق موصل جلوگیری کرده است. در حالی که این روستاها در سال ۲۰۱۶ از کنترل داعش خارج شدهاند و اکنون که خانوادههای عرب سنی ساکن این روستا قصد بازگشت به آنها را دارند با ممانعت حکومت اقلیم کردستان روبرو شدند.
رفتار کردهای شمال سوریه نیز با سوریهایی که قصد بازگشت به سرزمینهایشان را دارند مشابه رفتار کردهای عراق است. با این مقدمه میخواهیم به دو سوال پاسخ دهیم؛ چرا ترکیه به شمال شرقی سوریه حمله کرده است؟ واکنش ایران چه بود و چرا ایران چنین واکنشی داشت؟
چرا ترکیه به کردهای شمال سوریه حمله کرده است؟
حمله ترکیه به کردهای شمال سوریه یک دلیل اصلی دارد: ترکیه بزرگترین گروه شبه نظامی کُرد در منطقه یعنی یگانهای مدافع خلق را وابسته به حزب کارگران کردستان (پکک) میداند که سه دهه است در ترکیه برای خودمختاری تلاش میکند.
دولت ترکیه میخواهد یک منطقه حائل امن تا عمق ٣٢ کیلومتری خاک سوریه شکل بگیرد که نیروهای کرد در آن حضور نداشته باشند؛ این یعنی اردوغان برای مقابله با کردها به دنبال آن است که در این منطقه یک تا دو میلیون آواره سوری را که به ترکیه رفتهاند اسکان دهد.
با این هدف ارتش ترکیه بمباران منطقه شمالی سوریه را آغاز کرد. شب سه شنبه رجب طیب اردوغان آغاز عملیات چشمه صلح را اعلام کرد. نیمههای شب تانکهای ترکیه به سمت مرز حرکت کردند.
آنکارا کردهای سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه را شاخهای همسو با (پ ک ک) میداند. گروهی که ترکیه آن را یک تشکل تروریستی میخواند.
مظلوم کوبانی فرمانده کل نیروهای ارتش دموکراتیک سوریه، در پی خروج گروهی از نیروهای آمریکایی از مناطق مرزی و حمله ترکیه به این مناطق از احتمال همکاری نیروهای کرد با دولت مرکزی سوریه خبر داد. او گفت آماده مذاکره با بشار اسد است.
واکنش ایران در قبال حمله ترکیه به شمال سوریه چه بود؟
به گزارش رویداد۲۴ ایران در تحولات روزهای گذشته یکی به نعل زده و یکی به میخ. رسانهها و مقامات ایرانی مواضعی میانی اتخاذ کردهاند و همزمان با محکومیت حمله نظامی به یک کشور مستقل از جانب ترکیه، حق ترکیه برای حفظ امنیتش را به رسمیت شناخته و خواستار بازگشت این کشور به ساز و کار میان روسیه، ایران و ترکیه موسوم به سازو کار آستانه برای مبارزه با تروریسم شدهاند.
این مواضع دوگانه در رفتار سیاستمداران ایرانی ظهور قابل توجهی داشته است. روز چهارشنبه ایران مخالفتش را با عملیات ترکیه اعلام کرد. خبر برگزاری رزمایش نیروهای نظامی ایران در مرزهای ترکیه صبح روز چهارشنبه اعلام شد و همزمان علی لاریجانی سفرش را به ترکیه لغو کرد.
بیانیههای رسمی ایران نیز وضعیت را پیچیدهتر ساخت. حسن روحانی در نشست کابینه ضمن به رسمیت شناختن نگرانیهای دولت ترکیه از امنیت مرزهای جنوبیاش گفت: این حق آنهاست که نگران باشند، اما باید مسیر درست را انتخاب کنند. ما فکر نمیکنیم که این مسیر، مسیر درستی برای منطقه، سوریه و ترکیه باشد. مشکل اصلی امروز شمال سوریه نیست بلکه شرق فرات است. مشکل اصلی ما اِدلب است. این مکانی است که همه تروریستها در آن جمع شدهاند. ما امیدواریم که دیگر کشورها از جمله ترکیه با هم همکاری کرده و بر سر این مشکل تمرکز کنند به جای اینکه یک مشکل جدید درست کنند.
ساعاتی بعد از اعلامیه ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، یکی از نمایندگان مجلس ایران از ظریف درباره مواضع ایران در خصوص حمله ترکیه سوال کرد. ظریف پاسخ داد: ما مخالفتمان را به ترکیه اعلام کردیم. روحانی نیز با این حملات مخالف است. ما معتقدیم حق مردم کُرد در سوریه باید حفظ شود و حقوق همه مردم در منطقه و مرزهای بنی المللی باید مورد احترام باشد. البته امنیت ترکیه نیز باید حفظ شود، اما امنیت با ابزارهای نظامی حفظ نمیشود.
روز پنجشنبه محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران عملیات نظامی ترکیه را محکوم کرد، اما همزمان از بازگشت ترکیه از توافق آدانا حرف زد. در این توافق سوریه قبول کرده از چریکهای کُرد در ترکیه حمایت نکند و عبدالله اوجالان رهبر کردها را نیز از سوریه اخراج کند.
آیا کردها به ایران پناه خواهند آورد؟
با وجود اینکه «مظلوم کوبانی» از احتمال همپیمانی با اسد علیه ترکیه حرف زده، مشکل اینجاست که نیروهای دموکراتیک سوریه را تنها کردها تشکیل ندادهاند و بخشی از آنها تحت حمایتهای آمریکا به جریانی ضد اسد و ضد ایران تبدیل شدهاند.
در آخرین گزارشی که مرکز ویلسون منتشر کرده گفته شده ۵۰ تا ۷۰ درصد نیروهای دموکراتیک سوریه را اعراب تشکیل میدهند. تقریبا ۶۰ درصد از این نیروها در مصاحبهای که با ایمی آستیم هولمز از مرکز ویلسون داشتند اعلام کردهاند راه حل سیاسی تا زمانی که اسد بر سر کار باشد، ممکن نیست.
به خاطر داشته باشید اگوست امسال، نیروهای کرد از منطقه شمال سوریه حملاتی پهپادی علیه نیروهای الحشد الشعبی مورد حمایت ایران در عراق داشتند که احتمالا به شهادت تعدادی از نیروهای ایرانی منجر شده است.
مقامات عراقی در پی این حملات اعلام کردند حملات پهپادی اخیر از منطقه تحت سلطه نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال این کشور انجام شده بود. نیروهایی که به عقیده یکی از مقامات عراقی مورد حمایت اسرائیل و عربستان بودهاند.
در نتیجه مواضع ایران در قبال حمله ترکیه به کردها را باید در پرتوی جغرافیای محصور در خشکی کردها، رقابت داخلی کردها در منطقه، منافع داخلی ایران در قبال کردهای ساکن در کشور و رقابت ایران و ترکیه مورد تحلیل قرار داد.
به نظر میرسد ایران با اتخاذ مواضع دوگانه در روزهای اخیر و در سکوت، منتظر پایان درگیری ترکیه با نیروهای دموکراتیک سوریه است تا در پی آن شرایطی ایجاد شود که این گروه به ائتلاف با ایران و اسد روی بیاورند.
تروریست بشار اسده
تروریست اردوغان فاشیسته
خاطرات همدستی با صدام و اسرائیلو یادشون بیارن
خاطرات ابتدای ظهور داعشو یادشون بیارن
فعالیت های تروریستی پژاکو یادشون بیارن
جنگ های داخلیشونو یادشون بیارن
فاجعه جیلولوق رو یادشون بیارن
قاضی محمد خائن رو با یونیفرم ارتش سرخ یادشون بیارن
پناهده شدنشون ( کردهای عراقی)به ایران اسلامی در زمان دفاع مقدس
رو یادشون بیارن
وضعیت اجتماعیشونو که تو اینستاگرام و یوتیوب ویژگیش لات بازی و بی فرهنگی وتهدید له قمه کشیرو یادشون بیارن
بعدا تازه اگر روشون شد صحبت کنن.....
عماد از نصف جهان
چون اولا در حال حاضر سنخیت ژنتیک ، فرهنگی و زبانی ایران امروز با هخامنشیان و.... به صورت دقیق مشخص نیست.
ثانیا تصورات ایرانشهری در ذات خودشون دست کم از کشور گشایی و قساوت ندارن.
ثالثا بیا از کردها بپرسیم که آریایی هستند یا نه؟!
جوابشون توی سایت العربیه به قلم یک وطن فروش به نام بهزاد خوشحالی که خودش از تروریستای گروهکیه اومده.... اسم مقالش هم کردها آریایی نیستنده!
موضوع آخر، اینهایی که در ترکیه سلاح بدست گرفتن هواداران پ ک ک تروریست هستن. پژاک هم شاخه ایرانی پ ک ک هستش.... به فرض محال که تاریخ سازی عجیب شما درست باشه، با این حساب، کردی که سلاح روی مرزبان دلاور کشور مقدس
ما میکشه، و سربازان وطنمونو شهید میکنه، مطمئنا خائن و مزدوره!
چرا که او حتی به همخون خودشم رحم نمیکنه!
به کشور تاریخشم رحم نمیکنه!
آخرین مورد در خصوص زبان، اینکه هروقت یک کرد توانست به کردی بشمارد آنوقت از زبان باستانی حرف بزنید!
بپرسید که کرمانج ها به پا، دختر ، روبرو و خیلی از لغت ها چه می گویند.... قئچ ، قیئز، قارشی
ببینید تا قبل از تاریخ من درآوردی احسان یارشاطر و دوستان، کردها کجای تاریخ بودند
امروز دوستان شما حتی به مصادره نادر شاه افشار هم افتاده اند
جالب آنکه او تنها شاهی است که کتیبه ای ترکی (کامل) از خود به یادگار گذاشته
اما کردها در نوشته های جدیدشان میگویند فلان خان کرد، گفته نادر شاه دایی ام بوده....
تاریخ نسازید، واقع بینانه به تاریخ نگاه کنید و شاهد رفاقت کردها با صدام، اسرائیل، آمریکا و دشمنان کشورمان باشید و آن موقع اگر قدری انصاف داشته باشید سکوت کنید خواهشا
برو یه خورده تحقیق کن به غیر از همدان تمام شهر های دیگه از ابتدا کرد نشین بودن افتاد؟
کردها با صلاح الدین ایوبی مطرح شده اند و عملا در عرصه ی سیاسی نقشی نداشتند.
بعلاوه فردی که میگه همه ی شهرها کرد بودند، اسم قوم شما اصلا مگه کردی است؟ واژه کرد نامی بوده که ترک ها روی این قوم نهاده بودند.
بعلاوه الان در سلمانیه با اسامی همون قیزیل چای و غیره مواجهه میشویم، اسم کرکوک ترکی است، اسم اربیل ترجمه ترکی همدان است. اگر کردها در زبانشان برای کرکوک و اربیل و مرز باشماق ترجمه ای دارند بگویند. علاوه بر این بگویند سنندج یعنی چه؟
بوکان به چه معناست؟
در مورد آریایی بودن هم موضع گروه های تروریستی کردی در سایت العربیه در قالب مقاله ای با نام کردها آریایی نیستند، توسط بهزاد خوشحالی انتشار یافته.
مطالعه کنید بعد ادعا کنید....
زیبا کلام و نقیب زاده که ادعای تاریخ دارند و برای تروریست ها و جدایی طلبان یقه جر میدهند، بیایند نقده و تحقیق کنند.
صلح دوستی کردی واژه ای است که تنها از دور شسته ورفته به نظر می آید، در حالی که داخلش لجن مال است.
تا وقتی خودبرتربینی داشته باشیم به بیراهه میریم
کردها وقتی بحث تروریسم میشه بهتر سکوت اختیار کنند.
مخصوصا وقتی بخث جنگ تحمیلی میشه بهتر ضمن تشکر از کشور بزرگ ایران، بابت خیانت های زمان جنگ عذر بخوان
البته بعصی از متعصبین و افراطیون ترک هم واقعا بی منطق و بی ادب و نژاد پرستن
بکار بردن واژه احمق وفحاشی دیگه
مثل فوتبالیست طرفدار تروریسمشون سیروووونقوووربونی
امریکا با همه گردن کلفتی اش داره با سیاست چالش ها را مدیریت میکنه.مستقیم درگیر نمیشه.
اما در خصوص اینکه فرمودید باید مثل کشورهای دموکراتیک ! با کردها رفتار بشه. لطفا در خصوص نحوه رفتار انگلیسی ها با جدایی طلبان ایرلندی مطالعه کنید. کمی در خصوص رفتار اسپانیا با کاتالان ها بخوانید....
جایی که یک گروه قومی بخواهد با عملکرد خویش امنیت ملی یک کشور را به خطر بیندازه، باید برخورد سختی باهاش صورت بگیره.
از طرف دیگر متاسفانه جامعه کردی به شدت قومیت گرا و توسعه نیافتس. روح قومیت گرایی و دیگر ستیزی حتی در تحصیل کردگان کرد غرب کشور بع وضوح دیده می شود. نگاه کنید به چهره های مطرح کردها در اینستاگرام. در حالی که کوچر بیرکار ریاضی دان مشهور کرد است، اونها بیشتر پیگیر دعواهای لات های مجازی و نحوه کشته شدن فلان اراذل هستند. بیشترشون عاشق آهنگ های خشونت آمیز محسن لرستانی مثل آهنگ « بچه ننه» هستند. از این جامعه با این وضعیت نباید هراسید؟! آیا؟!!!
تبدیل به نماد دروغین مبارزه شده!
اونم چه مبارزه ای؟؟؟؟ یک چیزی در حد برتری نژادی از رهگذر گدایی ترحم از اروپایی ها....
پشت لباس و کووووووورد کردنها، دشمنی با ایران اسلامی عزیزمون خوابیده!
پس بر هرچه نماد دشمنه لعنت!
یک گروه دستمال قرمزها بود که در زمان جنگ پایمردی نشون داد، که همون رزمندگان کرد رو هم، گروهکی ها دونه دونه ترور کردن.
درخصوص دوستان شما هم باید یکبار دیگه فیلم «چ» از حاتمی کیارو ببینی.
وقتی موقعیت در اختیارشون باشه و بخوان درصف تجزیه طلب قرار بگیرن، اگر شما وطن پرست باشی، حس میکنی
برعکس این تبلیغات عجیب، غالبا اسم کرد در کنار مفاهیمی مثل نیرنگ، خدعه، خیانت و غیرقابل اعتماد بودن مطرح میشه.
در این سالها کردها با پوشاندن لباس رزمی به تن زنهایشان، بیشتر از اینکه سازو کار جنگ ترتیب داده باشند، درصد لایک ها واسه رزمندگان مونثشونو بالابردن.
عجیبه از یک طرف گدایی محبت از جامعه بین المللمیکنن، از طرف دیگه اعمال تروریستی انجام میدن. از یک طرف ادعای ایستادگی در برابر داعش دارن از طرف دیگه وقتی ابتدای شکل گیری داعشو مطالعه میکنید میبینید در ابتدا با هدف ضعیف کردن دولت های ملی (مثل عراق و سوریع) با داعش هم ساخت و پاختهایی داشتن. اما این شریک زود هواشون کرد....
کرد دوستی مد این چند ساله اخیر شده
فرانسوی ها ، آلمانی ها ، هلندی ها از کردهای گوگولی صحبت میکنند
در حالی که این گوگولی ها نشان داده اند، آب نیست ، شاخ نیست و گرنه هم خوب شنا میکنند و هم به همه شاخ میزنند.
اگر سلاح ترکیه در دست کردها بود، معنای تسامح کردی و غیرت و شرافتشان را همه غرب آسیا از رهگذر بوی خون می فهمیدند.
یک نگاهی به آرمانهای آنان بیندازید. پیمان حیدری کرد را گوگل کنید و واقعیت آنچه این افراد، برای فارس، لر، عرب، ترک ، گیلک، بلوچ، تات، بختیاری،ارمنی و .... می خواهند را گوش کنید، تا گرفتار پروپاگاندای رسانه ای نشوید.
1_ جغرافیا
یعنی به عبارتی کردها در کوهها وکوهپایه های ایران وعراق وسوریه وترکیه مستقر هستند وبخش عمده این کردها یا با نژاد های دیگر مثل عرب وفارس وترک استحاله شده اند واز این مناطق جغرافیای حضور ندارند ویا بخش از انها به خارج از کشور بخصوص کشورهای اسکاندیناوی واروپا مهاجرت کرده اند و استقلال بخشی کرده ها را مدیریت می کنند بدون اینکه خودشان بخواهند هزینه ای پرداخت کنند ؟
2_ دلایل سیاسی
گرایش سازمان ها واحزاب سیاسی در طی این 50 سال اخیر بسیار دچار فراز وفرود بوده است وحتی بعد از فروپاشی شوروی بخش عمده ای از این کردها از عقاید چپ گرایانه خود عدول وبه دامن غربی ها جذب شده اند وبصورتی امروز کردها اگر هم شعار چپ گرایی می دهند برای مبارزه باد ولت های مرکزی خودشان است نه اتحاد استراتزیک با رروسیه وچین
3_ دلایل تاریخی ومعدلات منطقه ای
با طولانی شدن جنگ ایران وعراق ولاینحل ماندن اختلافات سوریه وترکیه در خصوص کردها ؟ امروز بخشی از سران کردها بزرگترین دلال های سلاح های سبک در منطقه هستند ودراین راستا هم امریکا وهم اسرائیل و دیگران کردها را در این زمینه پشتیبانی می کنند و منافع این دلال های اسلحه با ناامنی وتنش در منطقه عجین شده است وبه فراخور زمان هرچند صباحی این کردها به یک سمتی غش می کنند که نمونه اخیرش هم با عدم حمایت امریکا از کردها در مقابل ترکیه بخشی از انها ناچار شده اند به سوریه روی بیاورند ؟
4_ بافت اجتماعی وانسانی کردها
شرایط داخلی کردها امروز آنقدر بغرنج شده است که بخش عمده ای از این ها به قوت لایموت محتاج هستند وکسی که نان ندارد چگونه می تواند در تئوری های توسعه سیاسی غرق شود یعنی به عبارتی مجادلات 30 سال اخیر در منطقه به ضرر کردها بوده است وبخش اقلیتی از این ها مثل خانواده بارزانی یا طالبانی به منابع مالی ممتازی دسترسی دارند اما بخش عمده کردها از این منابع بدست امده بعد از سقوط صدام در عراق محروم هستند .
5-دخالتهای قدرت های فرامنطقه ای مثل امریکا وانگلیس وبعضا روسیه همیشه باعث توسری خوردن جناح های سیاسی وسازمان های سیاسی کردها از دولت های منطقه شده است بصورتی که کردهای ایرانی مستقر در کردستان عراق گرایش به عراق داشتند و کردهای عراقی مستقر در ایران به ایران گرایش داشته اند ؟
البته مسئله کردها فراتر از این بحث هاست اما دریک جمله کردها قربانی نزاع سه نژاد ترک وعرب وفارس هستند واین موضوع حداقل تا 50 سال آینده باقی خواهد بود .
احسنت