تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۲۳ آبان ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

نفت تازه در خاورمیانه/ کشف میدان نفتی جدید در خوزستان چه معنایی دارد؟

حسن روحانی از کشف یک میدان نفتی جدید در این کشور خبر داد. میدانی که گفته می‌شود ۵۳ میلیارد بشکه نفت قابل بازیافت دارد؛ اما این کشف بزرگ که سه برابر مساحت بحرین است چه معنایی برای بازار‌های جهانی، آمریکا و ایران دارد؟
کشف میدان نفتی جدید در خوزستان
رویداد۲۴ مخزن جدید نفتی کشف شده ایران، زیر میدان‌های مختلف منصوری، سوسنگرد، آبتیمور، سپهر و آبخونین است که دومین میدان بزرگ کشف شده در ایران محسوب می‌شود. آنگونه که دولت اعلام کرده، حجم نفت کل این بخش ۵۳.۳ میلیارد بشکه نفت است که ۳۱.۳ میلیارد آن قبلا کشف شده و ۲۲ میلیارد بشکه نفت جدید کشف شده که با ضریب بازیافت (قابل استحصال) ۱۰٪ حدود ۲.۲ میلیارد بشکه نفت را از آن کشور می‌کند.

گفته می ‌ود ابعاد این میدان اندازه کشور لوکزامبورگ یا سه برابر بحرین است که مساحت بسیار عظیمی حدود ۲۴۰۰ کیلومتر مربع در عمق ۳۱۰۰ متری و ضخامت ۸۰ متر است.
 
میشائیل لینچ رییس موسسه تحقیقاتی انرژی استراتژیک و اقتصاد و استاد دانشگاه وین برخی نکات مهم درباره کشف میدان جدید نفتی در خوزستان را شرح داده است. در این یادداشت نویسنده اعلام کشف یک میدان با ظرفیت ۵۱ میلیارد بشکه نفت توسط ایران را خبری هیجان انگیز خوانده و گفته «این مقدار نفت در واقع نفت در محل است نه ذخیره نفتی. این یعنی میزان ذخایر نفت این میدان چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه نفت است. اما همین میزان هم ده تا ۱۵ برابر بیشتر از میدان گرندپا لینچ در غرب ویرجیناست.»
 
این میدان در ردیف میدان‌های عظیمی نظیر کاشاقان قزاقستان و میدان الشیبه در عربستان سعودی است؛ میادینی که هرکدام روزانه ۱ میلیون بشکه نفت تولید دارند.
 
این میزان نفت بسیار قابل توجه است و این یعنی دیگر اعضای اوپک از اینکه می‌بینند اقدامات ترامپ علیه ایران همچنان موفق به حذف این کشور از بازار‌ها نشده، باید خوشحال باشند.
بیشتر بخوانید: کشف نفت جدید، ناراحت باشیم یا خوشحال؟
 
به گزارش رویداد۲۴ کالین کمپ بل و جین لارر، نویسندگان مقاله تاریخی «پایان نفت ارزان» در سال ۱۹۹۸ با کشیدن منحنی اکتشافات، منابع قابل کشف را در هر منطقه‌ای برآورد کرده‌اند. این منحنی نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از نفت متعارف جهان مصرف شده است. نویسندگان این مقاله تصور کرده‌اند که تولید نفت به پیک خود رسیده و از آن نقطه به بعد کاهش یافته است.
 
یکی از نواقص اصلی این پیش بینی جایی است که نویسندگان می‌گویند توالی و اندازه اکتشافات در یک منطقه برآمده از زمین شناسی آن منطقه است و این یعنی یک پیش بینی علمی و غیر قابل تغییر است. این درحالی است که در بسیاری از موارد، سیاست و اقتصاد تعیین کننده این منحنی‌اند.
 
کشف میدان نفتی جدید
 
به گزارش رویداد۲۴ هیچ کجا مانند خاورمیانه این مساله را ثابت نکرده که سایز و اندازه اکتشاف بسته به سیاست کشورهاست. در منطقه خاورمیانه اندازه اکتشافات از دهه ۱۹۷۰ به بعد به شدت کاهش یافت و باعث شد جین لارر در سال ۲۰۰۱ به این نتیجه برسد که منابع خاورمیانه تقریبا همگی کشف شده‌اند.
 
این در حالی است که اندازه اکتشافات در کشور‌هایی نظیر ایران، کویت و عربستان به این دلیل کاهش یافت که این کشور‌ها بهره برداری هایشان را با توجه به وضعیت بازار نفت کاهش دادند. چرا باید این کشور‌ها به دنبال نفت میگشتند زمانی که نمی‌توانستند بیش از میزان مشخصی در آینده تولید داشته باشند؟ اما حفاری‌ها در کشور‌هایی نظیر عمان و یمن که اکتشافات کوچکشان را به مرحله تولید می‌رساندند، بیشتر بود.
 
اما افراد آگاه متوجه شدند که استفاده از منحنی اکتشافات سوء تفاهم‌هایی را به همراه داشته به ویژه در مناطقی نظیر خاورمیانه که محدودیت‌های سیاسی تعیین کننده بوده است.
 
برای بسیاری از محققان زمان برد تا واقعیت امر را متوجه شوند و بسیاری از مفسران با اتکا به این نظریه به سمت ترویج منابع دیگر انرژی نظیر انرژی هسته‌ای یا انرژی‌های تجدیدپذیر رفتند.
 
میشائیل لینچ استاد دانشگاه وین این سوال را مطرح کرده که معنای کشف جدید ایران چیست؟ او پاسخ داده مشخصا در کوتاه مدت هیچ معنای خاصی ندارد، اما به طور بالقوه در بلند مدت می‌تواند منجر به درگیری‌های بیشتر در سهم بازار میان سه کشور غنی از نفت ایران، عراق و عربستان شود. اما ایران با وجود نیازی که به درآمد‌های نفتی دارد نشان داده حاضر است اقتصادش را قربانی سیاست کند و دلیل هم وجود ندارد که فکر کنیم قرار است این رویه به زودی تغییر کند.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
0
0
مفت چنگ مقامات و بچه هاشون . بخورن نوش جونشون .
ناشناس۵
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۴
0
0
معنا و مفهوم ان این است بنزین بشود لیتری سه هزارتومان یکشبه و بدون هیچ فکری و باید ما بمیمیرم وپولدارها پولدارتر بشن یک شبه دارایی انه سه برابر شد...
نظرات شما