وضعیت اقتصادی مردم، انگیزه حضور در انتخابات را کاهش داده است/ برخی کاندیداها برای جذب رای هر شعاری میدهند
رویداد۲۴ محمد آیتی: با وجود اینکه سه روز از زمان تبلیغات نامزدها در انتخابات مجلس یازدهم میگذرد، اما هنوز آرایش انتخاباتی همه گروههای سیاسی مشخص نشده است. لیست اصولگرایان تهران هزار اما و اگر دارد و تمام جریانهای این جبهه زیر میز زدهاند. تکلیف اصلاح طلبان نیز نامشخص است و تنها چند حزب اصلاح طلب لیست منتشر میکنند و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان اعلام کرده لیستی به نام کلی شورا منتشر نخواهد شد.
گفته شده چند حزب اصلاح طلب مثل کارگزاران و ندای ایرانیان و مردمسالاری قرار است لیستی ۳۰ نفره برای تهران منتشر کنند.
به غیر از رسیدن به لیست واحد که برای اصلاحطلبان بسیار حائز اهمیت است آنها دغدغه دیگری هم دارند؛ «عدم مشارکت مردم در انتخابات» و حال باید دید آنها برای تحقق مشارکت حداکثری مردم در انتخابات چه خواهند کرد؟
بیشتر بخوانید: پایان دوگانه تایید و تحریم/ کدام احزاب اصلاح طلب در انتخابات شرکت نمیکنند؟
فریده اولادقباد نماینده فراکسیون امید مجلس دهم در خصوص وضعیت اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو به رویداد۲۴ گفته شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با نظر اکثریت اعضا، تصمیم گرفت که در انتخابات لیست ندهد و احزاب اصلاحطلبی که مایل به لیست دادن هستند، به اتکا خود وارد صحنه شوند. در حال حاضر هم تلاش بر این است که اصلاحطلبان با یک لیست واحد در تهران ظاهر شوند که امیدوارم لااقل این اتفاق بیفتد، زیرا آن چیزی که باعث شده اصلاحطلبان در چند انتخابات اخیر به موفقیتهایی برسند، وحدت و عدم موازی کاری بوده است.
او افزود: یکی، دو سالی است که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم، نامناسب است و همین موضوع تا حدود زیادی انگیزه برخی از آنها را برای حضور در انتخابات کاهش داده است. شاید مهمترین وظیفه هر کاندیدایی این باشد که اول سطح امید و انگیزه مردم را برای مشارکت حداکثری بالا ببرد و سپس به فکر رای آوردن خود باشد، زیرا مشارکت بالا مخصوصاً در این ایام به لحاظ سیاسی برای کشور اهمیت بالایی دارد.
رییس فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: جای تاسف دارد که برخی نامزدهای انتخاباتی تنها بهخاطر اینکه پیروز انتخابات شوند میخواهند همه مشکلات کشور را به عملکرد دولت و مجلس ربط دهند. قبول دارم که هم دولت و هم مجلس، مشکلاتی در برخی تصمیمات و عملکردشان داشتند همانطور که این مشکلات در دولتها و مجالس گذشته هم بوده است، اما اگر این افراد در راس کار بودند و با چنین تحریمهایی روبرو میشدند عملکردی خاص و متفاوت از چیزی که شاهد آن هستیم از آنها میدیدیم؟ آیا در گذشته برخی از همین افراد در راس کار نبودند و با تحریمهای اقتصادی که علیه ما وضع شده بود، گرفتار رکود و تورم نشده بودیم؟ انتظار ما از این افراد این است که فارغ از نتیجه انتخابات، انصاف را رعایت کنند، چون پیروزی در انتخابات با زدن حرفهای غیرواقعی شایسته کسی که مسلمانی را یدک میکشد، نیست.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رای ندادن تغییری در وضعیت کلی کشور نخواهد داد و اتفاقاً اثرات منفی را هم از خود بهجای خواهد گذاشت، افزود: خیلی از مردم بهخاطر وضعیت کنونی کشور مخصوصاً در حوزه اقتصاد ناراحت و نگرانند، ولی دوست دارم از همین افراد بپرسم اگر رای ندهیم کجای کار اصلاح خواهد شد؟ آیا در طول این چهل سال، بار اولی است که ما با این شرایط مواجه میشویم؟ اگر عدم مشارکت مردم در انتخابات باعث شود که افرادی که تفکرشان با اکثریت جامعه مغایرت دارد روی کار بیایند، میتوان به آینده بهتر کشور امیدوار بود؟ رای دادن در انتخابات به معنای عدم انتقاد یا رضایت از وضع موجود نیست، ولی بدانیم که عدم مشارکت در انتخابات یعنی اینکه ما نسبت به تصمیمات آینده کشور بیتفاوت خواهیم بود.
اولادقباد میگوید: زنان نیمی از جامعه را تشکیل دادهاند و رای و نظر آنها در انتخاب افراد بسیار موثر است. در انتخابات مجلس دهم زنان مشارکت بالایی داشتند و خوشبختانه ۱۷ زن بهعنوان نماینده انتخاب شدند که از این حیث یک رکورد در تعداد حضور زنان در ادوار مجلس رقم خورد. هرچه تعداد زنان مجلس بیشتر باشد دفاع از حقوق زنان هم قویتر پیش خواهد رفت و از اینرو از همه زنان سرزمینم میخواهم که از این فرصت استثنایی به نفع منافع و مصالح ملی و مطالبات بهحق خودشان استفاده کنند.