مبلغ: برای قضاوت دولت شرایط روی کار آمدن آن را در نظر بگیریم
یک فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است:برای اینکه بتوانیم منصفانه عملکرد سه ساله دولت را قضاوت کنیم باید شرایطی را که دولت در آن بر سر کار آمد در نظر بگیریم.
رویداد24- یک فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است: برای اینکه بتوانیم منصفانه عملکرد سه ساله دولت را قضاوت کنیم باید شرایطی را که دولت در آن بر سر کار آمد در نظر بگیریم.
مرتضی مبلغ، با بیان این مطلب اظهار کرد: همه میدانند در زمانی که آقای روحانی بر سر کار آمدند و کابینه خود را تشکیل داد، شرایط فوق العاده ناگواری بر کشور حاکم بود.
این فعال سیاسی ادامه داد: در مسائل اقتصادی با تورم افسارگسیخته بیش از 40 درصد مواجه بودیم و به طبع آن مشکلات گرانی، بیکاری و تعطیلی بنگاههای اقتصادی وجودداشت. تحریمها با توجه به مسائل سیاست خارجی، کشور را با مشکلات عدیده ای رو به رو کرده بود.
این عضو شورای عالی اصلاحطلبان همچنین گفت: در مسائل سیاست داخلی هم، با فضای امنیتی روبه رو بودیم. احزاب و نهادهای مدنی مشکلات جدی داشتند. همین مسأله شامل حال فرهنگ و هنر کشور نیز میشد.
وی تصریح کرد: به دلیل سیاستهای ناکارآمد و هیجانی سال های گذشته؛ وضعیت کشور در حوزه های مختلف وضعیتی مطلوب نبود؛ لذا این دولت بزرگ ترین گام خود را نجات کشور از این شرایط حاد و طبیعی کردن وضعیت سیاست، اقتصاد و اجتماع قرار داد.
مبلغ افزود: اولین کار مهمی که این دولت انجام داد انتشار آرامش نسبی در حوزه های مختلف بود. دولت به تدریج قطار مدیریت کشور را که از ریل خارج شده بود و به سمت دره می رفت را به ریل عقلانیت بازگرداند. طی این چند سال تورم که مهم ترین معضل اقتصادی بود مهار شد و امروز به تورم تک رقمی نزدیک می شویم که امری کم سابقه است.
وی ادامه داد: تیم دیپلماسی این دولت توانست با یک مدیریت هوشمند و حساب شده در عرصه سیاست خارجی، برجام را به سرانجام نسبی برساند و آن شرایط حادی که برایمان در سال های قبل ایجاد شده بود را تغییر دهند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین گفت: فضای فرهنگ و هنر نسبت به قبل بهتر شد. احزاب جان تازه ای گرفتند. خانه احزاب شکل گرفت. در مورد تلاش های نسبتا مفصل و خوب دولت میشود بحث کرد و یکی یکی از آن ها یاد کرد.
وی ادامه داد: اما اصل حرف این است که دولت متاسفانه با شرایط حاد جهانی یعنی کاهش قیمت نفت روبه رو شد. در دو دولت گذشته در طلایی ترین دوران قیمت نفت بودیم که متاسفانه بسیاری از آن درآمدها اتلاف شد و بسیاری دیگر معلوم نشد چه شد.
دولت با کاهش قیمت نفت و بار عظیم مشکلاتی که از قبل به میراث رسیده بود مواجه شد.
این عضو شورای عالی اصلاحطلبان یادآوری کرد: دولت برای مهار افسار گسیخته تورمی که مردم را زمین گیر کرده بود مجبور بود کاری کند که مقدار رکود ایجاد کند و به طبع آن جلوی رونق اقتصاد گرفته شد. موضوع رکود یکی از مشکلات جدی است که امروز دولت با آن مواجهه شده است.
وی افزود: دولت به دلیل شرایط حاکم بر کشور نتوانست آن طور که باید و شاید از مدیران لاق و توانمند کشور استفاده کند و مجبورا به سمت استفاده از مدیران متوسط رفت. اگر بخواهیم در کنار نقاط قوت از نقاط ضعف دولت بگوییم باید از این نقطه ضعف که بیش تر اجباری و تحمیلی بوده است یاد کنیم.
مبلغ با اشاره به نقاط ضعف دولت گفت: رکود ایجاد شده عدم استفاده از مدیران لایق و توانمندو ضعف در ارتباط رسانهای با مردم از جمله نقاط ضعف دولت است که امیدواریم طی مدت باقی مانده آن ها را رفع کند.
وی افزود: دولت برخاسته از مردم بوده است پس از ابتدا باید تیم رسانهای تشکیل می داد که بتوانند رابطه قوی با مردم داشته باشد تا هم حقایق، مسائل و مشکلات و تلاش هایی که انجام میدهد را به مردم بگوید و هم نقطه نظرات، خواسته ها، انتقادات و پیشنهادات مردم را متوجه شود و از آن استفاده کند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان گفت:کاهش رکود، افزایش استفاده از مدیران کارآمد و تشکیل تیم رسانهای، حفاظت از حقوق اساسی مردم و عمل کردن بیشتر و بهتر به وعده هایی که رئیس جمهور به مردم داده است، از جمله مواردی است که دولت یازدهم تا پایان دوره خود باید به آن توجه کند.
منبع: ایسنا