تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
فارن پالسی:

دیدگاه‌های برنی سندرز در جهان چگونه به ثمر نشست؟ / ترامپ مجری بزرگ‌ترین برنامه سوسیالیستی تاریخ آمریکاست

بزرگترین برنامه سوسیالیستی که تاکنون مورد استقبال حزب جمهوری‌خواهان و رئیس‌جمهور جمهوریخواه قرار گرفته، یک طرح نجات مالی به ارزش بیش از ۲ تریلیون دلار است که امروز در دستور کار دولت ترامپ قرار گرفته است

سندرز

رویداد۲۴ مایکل هیرش در یادداشتی برای نشریه «فارن پالسی» می‌نویسد: «سناتور برنی سندرز مانند یک پیامبر سوسیالیست بود که هرگز نتوانست سرزمین موعود را ببیند، اکنون، اما دولت آمریکا و بسیاری از دولت‌های جهان برای مقابله با همه‌گیری کرونا ویروس دست به اتخاذ روش‌هایی زدند که با نظرات سندرز نزدیک است.»

 «شاید این میراث نهایی باقی مانده از سناتور ورمونت باشد، اینکه روز چهارشنبه در آستانه شکست به مبارزات تاریخی خود برای نامزدی ریاست جمهوری دموکرات پایان داد. اگرچه سندرز در سن ۷۸ سالگی امید خود را برای تبدیل شدن به اولین رئیس جمهور یهودیان آمریکا را از دست داد، اما حتی مخالفان سیاسی وی اذعان می‌کنند که او روند سیاست را نه فقط در درون حزب دموکرات بلکه در کل آمریکا برای مدت طولانی تغییر داد.»
بیشتر بخوانید: اوباما از نامزدی جو بایدن حمایت کرد
بزرگترین برنامه سوسیالیستی که تاکنون مورد استقبال حزب جمهوری‌خواهان و رئیس‌جمهور جمهوریخواه قرار گرفته، یک طرح نجات مالی به ارزش بیش از ۲ تریلیون دلار است که امروز در دستور کار دولت ترامپ قرار گرفته است. سیاستمداران در هر دو جناح امروز در مورد مراقبت‌های بهداشت جهانی صحبت می‌کنند که همه مصداق برنامه‌های سندرز است. بدون شک آن‌ها پس از پایان همه‌گیری نیز این کار را ادامه خواهند داد.

رهبری حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ اکنون به معاون رئیس جمهور سابق جو بایدن، واگذار شده، فردی که اخیرا اظهار داشت: سندرز و حامیان وی گفتگو را در آمریکا تغییر داده‌اند. مباحثی که توجه کمی به آن‌ها شده یا امید کمی به تصویب آن‌ها وجود داشته اکنون در مرکز مباحث سیاسی قرار دارند. نابرابری درآمدی، مراقبت‌های بهداشتی جهانی، تغییر شرایط، آموزش رایگان، رهایی دانشجویان از بدهی وام‌های دانشجویی. این‌ها فقط چند مورد از موضوعاتی است که برنی و هوادارانش به آن‌ها تحقق بخشیده‌اند.

سندرز در یک ویدئوی مستقیم خطاب به هوادارانش اظهار داشت که آن‌ها میراث مطلوب خود را بر جای گذاشته‌اند. او ادامه داد: کمتر کسی انکار می‌کند که طی پنج سال گذشته جنبش ما به لحاظ ایدئولوژیک پیروز میدان بوده است. چندان دور نبود که مردم این ایده‌ها را رادیکال و حاشیه‌ای می‌دانستند، اما امروز آن‌ها ایده‌های اصلی هستند و بسیاری از آن‌ها در حال حاضر در شهر‌ها و ایالت‌های سراسر کشور اجرا می‌شوند. این همان چیزی است که ما با هم انجام داده‌ایم.

نظرسنجی‌های اخیر حاکی از آن است که در پی این بیماری همه‌گیر آمریکایی‌ها به ویژه در بحث مراقبت‌های بهداشت جهانی، بسیار با ایده‌های کمپین سندرز موافق هستند.

فعالان حزب دموکراتیک اکنون امیدوارند که سندرز آنچه را که برای هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ انجام نداده، برای بایدن انجام دهد و حامیان خود را متقاعد به حمایت از نامزد حزب دموکرات نماید. برخی از چهره‌ها نظیر نرا تاندن به عنوان رئیس مرکز پیشرفت آمریکا، به دنبال جلوگیری از دور شدن حامیان سندرز از انتخابات هستند. از نظر این فرد سندرز افق گفتمان سیاست را گسترش داده بر تهدید‌های وجودی واقعی مانند تغییر اوضاع و نابرابری متمرکز شده و میلیون‌ها نفر را وارد روند سیاسی کرده است. سندرز با کمک به شکست ترامپ در پاییز، می‌تواند میراث قابل توجهی در سیاست چند دهه آینده رقم بزند.

همه‌گیری کرونا ویروس احتمالا نقش به سزایی در تصمیم سندرز داشته است. این سناتور گفت وجدانش قبول نمی‌کند که کارزار تبلیغاتی خود را وقتی می‌داند که پیروز نمی‌شود ادامه دهد آن هم در شرایطی که کرونا ویروس تاکنون بیش از ۱۴ هزار کشته برجای گذاشته است.

اعلام پایان مبارزات انتخاباتی سندرز علامت چرخش مخربی برای یک شورش دموکراتیک است که کمتر از دو ماه پیش قصد داشت به واسطه پیروزی در آیووا، نیوهمپشایر و نوادا نامزد اصلی حزب شود. تحلیلگران انتخابات می‌گویند که بیشترین قدرت و جذابیت سندرز به عنوان کاندیدایی بود که صحبت از توزیع ثروت میلیاردر‌ها به نفع فقرا می‌کرد. در زمانی که دموکرات‌های جریان اصلی به شدت نیاز به این داشتند که متوجه گردند او خیلی هم تندرو نبوده، سندرز خودش را از این که یک چپ‌گرا است جدا نکرد.

پایان دومین مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سندرز یکی از برجسته‌ترین صعود‌های سیاسی در تاریخ مدرن آمریکا را به پایان رساند. سندرز که پیش از انتخاب شدن در مجلس سنا در سال ۲۰۰۶، ۱۶ سال در کنگره مشغول به کار بود، برای ده‌ها سال به عنوان یک افراطی چپ اصلا مورد توجه قرار نگرفت. پس از مطرح کردن مسائلی مثل درآمد و نابرابری اجتماعی به عنوان مهمترین مسئله پس از رکود بزرگ، ایده‌های او تازه در جامعه طنین انداز شد.

بایدن که نسبت به بسیاری از دموکرات‌های جریان اصلی ترقی‌خواه‌تر است، بعید است که اشتباه کلینتون در سال ۲۰۱۶ را تکرار کند، کلینتون پس از شکست سندرز در انتخابات مقدماتی تا حد زیادی نظرات سیاسی وی را نادیده گرفت و دوباره به تمرکزگرایی حزب پس از جنگ سرد بازگشت. این مساله باعث شد که او در ایالات صنعتی مانند میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا قافله انتخابات را به ترامپ واگذار کند.
 
 
منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: سندرز ، دونالد ترامپ
نظرات شما