تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاجرنیا در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

شائبه‌های مالی قالیباف در مجلس یازدهم نقطه ضعف محسوب نمی‌شود/ منشاء اختلاف اصولگرایان انتخابات ۱۴۰۰ است

انتخاب رییس مجلس یازدهم فعلا مهمترین بحث درونی میان اصولگرایان است. قالیباف لابی‌های گسترده خود را از مدت‌ها قبل آغاز کرده و این خط و نشان را برای همفکران خود کشیده که اگر رییس نشود، به مجلس نخواهد آمد.

علی تاجرنیا

رویداد۲۴ درحالی که فقط یک هفته تا ورود نمایندگان جدید به مجلس یازدهم باقی مانده، رقابت‌ها برای ریاست مجلس شتاب بیشتری گرفته است. اختلاف‌ها عیان‌تر شده و انتخاب اصولگرایان در دو قطبی قالیباف - حاجی بابایی انجام خواهدشد. قالیباف هشدار داده اگر رئیس نشود، به مجلس نخواهد آمد و بسیار پرفشار لابی‌های خود را حتی در استان‌های مختلف با نمایندگان ادامه می‌دهد. حمیدرضا حاجی بابایی نیز در سکوت رایزنی می‌کند. علی تاجرنیا درباره شرایط کنونی مجلس و وضعیت برای انتخاب رییس پارلمان با رویداد۲۴ گفت‌گو کرده است. او می‌گوید: در شرایط غیبت اصلاح طلبان در مجلس، اختلافات ریشه‌ای اصولگرایان در حال مشخص شدن است. عمده اختلافات این جریان فارغ از نوع نگرش، نوعی اختلافات درون گروهی و باندی است. منشا اختلافات و درگیری‌های اصولگرایان اختلافات باندی است که عمدتا هم نگاهشان به انتخابات سال ۱۴۰۰ است. به نوعی تحلیل آن‌ها این است جریانی که بتواند وارد مجلس شود به راحتی می‌تواند ریاست جمهوری را هم به دست بگیرد. یک سابقه قدیمی هم البته در این باره در کشور ما وجود دارد که مجموع دو انتخابات به نوعی به همدیگر مرتبط شده‌اند.


بیشتربخوانید: آخرین اخبار از تلاش‌های حامیان قالیباف برای ریاست مجلس/ اصولگرایان غول چراغ جادو را بیرون می‌آورند؟


این نماینده پیشین مجلس می‌گوید: اصولگرایان می‌دانند که مجلس اثرگذاری سابق خود را ندارد و مجلس نیز به جای اینکه در راس امور باشد پله‌ای شده برای گرفتن دولت و ریاست جمهوری؛ از همین رو درگیری اصولگرایان را باید از همین حیث بررسی کرد. همه این افراد به نوعی در حال شکل دادن موازنه قدرت در میان خودشان هستند و از مجموعه‌های مختلف در حال یارکشی هستند و هدفشان گرفتن ریاست مجلس است. هر فردی که بتواند سال اول ریاست مجلس را از آن خود کند، این احتمال وجود دارد که تا سال چهارم ریاست را عهده دار شود. علت آن این است که ریاست مجلس اهرم‌هایی را در اختیار دارد مانند بودجه، بحث‌های حمایتی، حمایت‌های مالی و... که می‌توانند نمایندگان را با خود همراه و همسو کنند. البته این ظرفیت در برخی از کاندیدا‌ها بیشتر و در برخی دیگر کمتر است.

تاجرنیا می‌گوید: در گذشته فراکسیون‌ها قدری مستقل‌تر بودند و قدرت لازم را داشتند و افراد مستقل تعداد اندکی بودند که می‌شد با صحبت و رایزنی به سمت هر جریانی کشیده شوند اما وضعیت کنونی به شکلی است که احساس می‌کنم که جایگاه مجلس به شدت تنزل پیدا کرده و از جایگاه اصلی خود یعنی دفاع از حقوق ملت، کاملا فاصله گرفته و به یک رکن غیرمستقل تبدیل شده است.

این فعال سیاسی در ادامه یادآور شد: اگر قرار بود حواشی پرونده‌های مالی قالیباف برای ریاست مجلس مطرح شود، اصلا نباید تایید صلاحیت می‌شد. افرادی که کوچکترین شبهه مالی داشتند و از جناح شورای نگهبان نبودند به سرعت رد صلاحیت شدند. طبیعتا این انتظار می‌رفت که شرایط قالیباف با علامت سوال و دقت بیشتری پیش برود.

او می‌گوید: واقعیت این است که قالیباف در سطوح بالا حمایت‌هایی دارد و این حمایت‌هاست که باعث شده اتفاقات ده ساله در شهرداری رخ دهد بنابراین فکر می‌کنم مسئله پرونده فساد مالی قالیباف خیلی نمی‌تواند در رسیدن به صندلی ریاست مجلس موثر باشد.

نماینده مجلس ششم معتقد است اصلا اراده لازم و جدی در مجموعه نظام برای مبارزه با فساد وجود ندارد و می‌گوید: در بسیاری از مواقع اگر همراهی کنید از بسیاری از مشکلات وحواشی شما صرف نظر خواهد شد بنابراین پرونده فساد اطرافیان قالیباف برای این مجلس نقطه ضعف محسوب نمی‌شود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
0
3
نقطه ضعف که هیچ بلکه نقطه قوت است؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
0
1
برای یه عده که سایه اصلاح طلبان رو با تیر میزنند بله نقطه قوت بحساب میاد
نظرات شما