تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تحلیل یک روزنامه عربی از تنش ایران و آمریکا:

اگر آمریکا در دریای کارائیب آتش را شعله ور کند ایران ۵ هزار کیلومتر دورتر در خلیج فارس پاسخ می‌دهد؟

رای الیوم نوشت: ایران هم پیمانان خود را رها نمی‌کنند، خواه در سوریه باشند و خواه در آمریکای جنوبی. این کشور ممکن نیست ونزوئلایی را فراموش کند که علیه تحریم‌های آمریکا ایستاد. علاوه بر اینکه هوگو چاوز، رئیس جمهور راحل ونزوئلا، در اوج اختلاف با آمریکا، به تهران سفر کرد.
نفتکش ایران در دریای کارائیب
رویداد۲۴ رای الیوم نوشت: چه بسا در روز‌های آینده، شاهد درگیری جبهه جدیدی بین ایالات متحده و ایران باشیم، اما این بار نه در آب‌های خلیج فارس، بلکه در آب‌های دریای کارائیب.

در ادامه این مطلب آمده است: داستان زمانی شروع شد که مسئولان ایرانی تصمیم به ارسال ۵ نفت کش بزرگ حامل بنزین را برای کمک به هم پیمان مستحکم خود، رئیس جمهور ونزوئلا، نیکولاس مادورو گرفتند، که کشورش از کمبود شدید این ماده ضروری به دلیل تحریم‌های آمریکا و تعطیلی پالایشگاه «کاردون»، رنج می‌برد.

دولت دونالد ترامپ ۴ جنگنده آمریکایی را به منطقه فرستاد، تا از دیگر جنگنده هایش پشتیبانی کنند و این مهم، هنگامی اتفاق افتاد که ترامپ از ممانعت از خالی شدن محموله بنزین نفت کش‌های ایرانی در بنادر ونزوئلا- ولو اینکه مجبور به استفاده از قدرت شود- خبر داد.

این نخستین بار نیست که ایران به کمک ونزوئلا می‌شتابد. اما در شرایط تنش فعلی در آب‌های خلیج فارس، میان ایران و آمریکا و تهدیدات متقابلی که بین این دو وجود دارد، بعید نیست که رئیس جمهور آمریکا دست به یک حماقت نظامی جدید علیه نفت کش‌های ایرانی بزند.

در صورت وقوع مقابله در دریای کارائیب، در نزدیکی سواحل ونزوئلا، ایران احتمالا عمل انتقام جویانه اش، شامل حمله به صد‌ها کشتی جنگی آمریکایی حاضر در منطقه خلیج فارس می‌شود. همین امر، تهدیدات آمریکا در مورد پاسخ قوی به نزدیک شدن قایق‌های ایرانی به کشتی‌های آمریکایی در خلیج فارس را تفسیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: از خلیج فارس تا دریای کارائیب؛ جزئیاتی از تجارت بنزینی ایران با ونزوئلا و تنش جدید میان تهران و واشنگتن
سپاه پاسداران در بیانیه‌ای تاکید کرده است که هر گونه تحرک ایالات متحده، از قبیل دزدی دریایی از محموله‌های سوختی که به سمت ونزوئلا در حرکت است، پیامد‌ها و عواقبی خواهد داشت».

اما آیا ما در برابر تکرار حالت تنشی قرار داریم که با توقیف نفت کش ایرانی توسط نیروی دریایی بریتانیا، که در حال حرکت به سمت سوریه بود، به اوج خود رسید؟

بعید نمی‌دانیم که این صحنه بار دیگر تکرار شود، اما این بار در آب‌های کارائیب. همانطور که در آن ماجرا، قایق‌های ایرانی نیز به سرعت در یک پاسخ انتقامی، نفت کش بریتانیا را در منطقه خلیج فارس توقیف کردند و تنها پس از آزادی نفت کش ایرانی، از نفت کش بریتانیایی رفع توقیف کردند. از این رو، در صورتی که نفت کش‌های آن در سواحل ونزوئلا مورد تجاوز آمریکا قرار گیرد، هرگز در توقیف کشتی‌های آمریکایی تردید نمی‌کند.

ایران هم پیمانان خود را رها نمی‌کنند، خواه در سوریه باشند و خواه در آمریکای جنوبی. این کشور ممکن نیست ونزوئلایی را فراموش کند که علیه تحریم‌های آمریکا ایستاد. علاوه بر اینکه هوگو چاوز، رئیس جمهور راحل ونزوئلا، در اوج اختلاف با آمریکا، به تهران سفر کرد.

احتمالا تجاوز در آب‌های کارائیب و مقابله نظامی در آب‌های خلیج فارس در فاصله ۵ هزار مایلی خواهد بود و در روز‌های آینده بوقوع می‌پیوندد. مگر اینکه دونالد ترامپ از تصمیم خود عقب نشینی کند.
منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
علی
|
United States of America
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
0
0
خبر نویس الیوم با چه متر و معیاری اندازه گرفته فاصله خلیج فارس تا کاراییب را ۵ هزار کیلومتر در نظر گرفته.
نظرات شما