واقعیاتی که درباره موز نمیدانستید
رویداد۲۴ همه ما میدانیم که موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که برای عملکرد بدن بسیار مفید است. اما احتمالا نمیدانستید که حاوی درصد کمی از ایزوتوپ ناپایدار پتاسیم است که همراه با پتاسیم معمولی از گلوی شما پایین میرود. البته این را بدانید که غیرممکن است با خوردن موز، دوز قابل توجهی از مواد رادیواکتیو مصرف کنید. در واقع برای اینکه دوز کشندهای از رادیواکتیو وارد بدنتان شود باید جایی برای ۱۰ میلیون موز در شمکتان پیدا کنید.
موز زنبورها را دیوانه میکند
ایزوپنتیل استات یک ترکیب طبیعی است که در موز، در طعمهای مصنوعی موز و همچنین در فرومونهای زنبور است. زنبورها و سایر حشرات برای برقراری ارتباط به شدت به فرومونها وابسته هستند و وقتی مورد تهدید قرار بگیرند، یکی از پیامهایی که با فرومونها میفرستند «حمله!» است. به همین در محل نیش زنبور بویی شبیه موز احساس میکنید. این ماده شیمیایی در موزهای تازه بیشتر و در موزهای رسیده کمتر است، بنابراین اگر نمیتوانید از خوردن موز در نزدیکی زنبورها اجتناب کنید، سراغ موزهای قهوه ایتر بروید.
موز برای لبخند خوب است
موزها به چند دلیل باعث لبخند میشوند: خوشمزه هستند، بامزه هستند، سالم هستند. اما حاوی پتاسیم هم هستند که دندانها را سفید میکند. برای این کار از یک موزه نسبتا کال و کمی سبز استفاده کنید و پوستش را بکنید. از آنجا که پوست موز کمی سبز سرشار از پتاسیم است، میتوانید یک تکه کوچک از آن را دو دقیقه روی دندان هایتان بمالید و سپس مسواک بزنید. بعد از حدود دو هفته دندانهایتان خواهد درخشید.
همه آنها یکسان هستند
اولین موزی که خوردید را یادتان هست؟ آخرین را چطور؟ شاید تعجب کنید اگر بدانید فاصله بین اولین و آخرین موزی که خوردید مهم نیست شش سال باشد یا شصت سال، چون از نظر ژنتیکی بیشتر موزهایی که میخوریم از یک موز هستند. وقتی میخواهید یک درخت موز جدید پرورش دهید، نمیتوانید دانه آن را بکارید بلکه باید قلمه بزنید؛ بنابراین هر دو گیاه و میوه هایشان از نظر ژنیتیکی یکسان هستند.
موزها همیشه زرد نیستند
شاید باور نکنید، اما موز قرمز هم وجود دارد. هرچند اسم این موزها قرمز است، اما از صورتی تا بنفش روشن متغیرند. اما چرا این موزها در بازار نیستند؟ چون بیشتر ما موز را با رنگ زرد میشناسیم و فقط دنبال این موزها هستیم. اما حتی موزهای ارگانیک هم زرد روشن نیستند. موزهای قرمز چه مزهای دارند؟ اگر رسیده نباشند بسیار تلخ و سفت هستند، اما اگر رسیده باشند بیسیار نرم و شیرین هستند.
پوست موز برای مشکلاتی پوستی مفید است
پوست موز را دور نندازید، چون کاربردهای زیادی دارد. مثلا میتوانید به عنوان کود برای گیاهان دیگرتان استفاده کنید. علاوه بر این برای درمان گزش حشرات، جوش و خارش ناشی از پیچک سمی و پسوریازیس مفید هستند. حتی گزینه مناسبی برای درمان آکنه هم هستند. پوست موز سرشار از ویتامین A، B، C. و E. است که مواد مغذی ضروری برای سلامت پوست هستند. همچنین پوست موز حاوی روی، منگنز و آهن است، مواد معدنی که التهابات پوستی را درمان میکنند.
موز برای سر درد مفید است
برخی افراد موز را درمان سریع و ارزان سردرد میدانند. با این روش میتوانید سر دردتان را درمان کنید: پوست موز را بکنید و دو قسمت کنید. با استفاده از چسب نیمی از پوست را روی پیشانی و نیمی دیگر را پشت سرتان ببندید. دراز بکشید، آرام باشید و سعی کنید به این فکر نکنید که چقدر احمق به نظر میرسید. سردردتان در عرض چند دقیقه خوب میشود. این درمان معجزه به نظر میرسد، اما دلیل علمی دارد. درواقع پوست موز کمبود پتاسیمتان را جبران میکند که هم با خوردن موز و هم با بستن پوست موز دور سرتان میتوانید آن را به دست آورید.
به درمان افسردگی و بیخوابی کمک میکند
موز نه تنها خوشمزه است بلکه احساس خوبی هم به ما میدهد. موز خلق و خو را بهتر میکند و با افسردگی مبارزه میکند. بدن مقدار زیاد تریپتوفان موجود در موز را به سروتونین تبدیل میکند. منیزیم موز هم ماهیچهها را ریلکس میکند و ویتامین ب۶ آن به خواب خوب شبانه کمک میکند.