تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

معامله صوری ابوظبی با تل‌آویو بر سر قدس/ چرا طرح «الحاق کرانه باختری به اسرائیل» حقیقت نداشت؟

امارات متحده عربی، به عنوان سومین کشور عربی عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل را اعلام کرد و گفت که این کار را در مقابل توقف طرح الحاق کرانه باختری به اسرائیل انجام داده است. به نظر می‌رسد معامله ابوظبی، چندان هم رنگ و بوی حقیقت نداشته است چرا که این طرح عملا غیرقانونی بود.
عادی سازی روابط امارات و اسرائیل
 
رویداد۲۴ امارات بعد از مصر و اردن سومین کشور عربی منطقه خاورمیانه است که به طور علنی با اسرائیل به صلح رسیده است و عادی سازی روابط را اعلام می‌کند، ابوظبی ادعا کرده که این اقدام در مقابل توقف طرح نتانیاهو با عنوان «الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی» انجام شده است.
 
در این گزارش به ابعاد مختلف طرح ابداعی نتانیاهو پرداخته و نشان می‌دهیم این طرح تا چه اندازه بی‌اساس و برگرفته از توهمات اشغالگرانه اسرائیل است و اساسا اقدام امارات کاری جز به رسمیت شناختن این توهم و خیانت به آرمان فلسطین نبوده است.

چرا طرح الحاق، خطی روی کاغذ و باد هوا بود؟
 
قبل از هر چیز باید بدانید طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی نقض آشکار قانون بین‌الملل است و هر اقدامی دراین جهت غیر قانونی محسوب می‌شود. براساس پیمان «اسلو دو» که در سال ۱۹۹۵ میان حکومت فلسطین و اسرائیل به امضا رسید، کرانه باختری به سه منطقه؛ «الف»، «ب» و «ج» تقسیم شد. منطقه «الف» شامل ۱۸ درصد کرانه باختری و از لحاظ امنیتی و اداری تحت اداره حکومت فلسطین است.
 
منطقه «ب» ۲۱ درصد کرانه باختری است که مدیریت غیرنظامی آن با حکومت فلسطین و مدیریت امنیتی آن با اسرائیل است، اما منطقه «ج» ۶۱ درصد کرانه باختری را شامل می‌شود، کاملا در اختیار اسرائیل است. نظامیان اسرائیل معمولا منازل منطقه "ج" در کرانه باختری و قدس را به بهانه "ساخت و ساز بدون مجوز" تخریب می‌کنند.
 
بر اساس پیمان اسلو دو، منطقه «ج» باید به طور تدریجی تحت حاکمیت کامل فلسطین در می‌آمد و حکومت خودگردان فلسطین مسئول اداره این بخش می‌شد. در حال حاضر هم فلسطین مسئولیت خدماتی همچون درمان و آموزش در این منطقه را بر عهده دارد با این حال فعالیت‌های زیرساختی نظیر ساخت و ساز‌ها توسط اسرائیل انجام می‌شود..
 
آنچه تحت عنوان الحاق مطرح شده، الحاق منطقه «ج» به اسرائیل است. الجزیره در گزارشی که ماه ژوئن منتشر شده اعلام کرد که کارشناسان سازمان ملل نظر قطعی خود را درباره الحاق شرق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی عنوان کرده اند. به عقیده آن‌ها این اقدام نقض آشکار منشور سازمان ملل و کنوانسیون ژنو و همچنین در تضاد با قوانین بنیادینی است که بار‌ها مورد تاکید شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفته است. اینکه الحاق یک سرزمین از طریق جنگ و زور غیر مشروع و غیر قانونی است.
 
میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در پی اعلام طرح الحاق بخش‌هایی زیادی از کرانه باختری به سرزمین‌های تحت حاکمیت اسرائیل توسط ترامپ رسما در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: هرگونه الحاق غیر قانونی است چه ۳۰ درصد کرانه باختری باشد چه ۵ درصد.
 
براساس قانون بین‌المللی هر گونه شهرک‌سازی در کرانه باختری هم غیرقانونی است، اما این قانون برای دولت ترامپ به ظاهر بی‌معناست چرا که در زمان طرح الحاق سرزمین‌های فلسطین به اسرائیل، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود: تصمیمات درباره توسعه حاکمیت سرزمینی اسرائیل تصمیمی است که اسرائیل باید بگیرد.
 
از آنجایی که طرح الحاق همواره با مخالفت‌های جدی جامعه بین‌المللی همراه بود، مقامات رژیم صهیونیستی معمولا پایشان را از گلیم‌شان در این زمینه درازتر نمی‌کردند، اما با افشای طرح موسوم به «طرح صلح اسرائیل و فلسطین» در ماه ژانویه توسط دولت ترامپ، به اسرائیل حق شهرک سازی در سرزمین‌های فلسطین در کرانه باختری نیز اعطا شد.
 
به گزارش فارین پالسی، در ماه ژوئن و همزمان با طرح توسعه سرزمین‌های اسرائیل، هم سازمان ملل و هم اتحادیه اروپا آن را غیرقانونی و تهدیدی علیه توافق بالقوه صلح برای پایان دادن به درگیری اسرائیل و فلسطین خوانده بودند. نماینده سازمان ملل در امور خارومیانه رسما به اسرائیل در مورد این طرح هشدار داده بود و آن را اقدامی در جهت تغییر داینامیک محلی و افزایش درگیری‌ها و بی ثباتی در مناطق اشغالی نوار غزه و کرانه باختری خوانده بود.
 
نیکولای ملادینوف، فرستاده ویژه صلح سازمان ملل متحد در خاورمیانه در حساب کاربری خود در توئیتر درباره تبعات الحاق منطقه «ج» در کرانه باختری اشغالی به اسرائیل نوشت: چنین اقدامی حل مسئله فلسطین-اسرائیل را دچار مخاطره می‌کند. یکی دیگر از نشانه‌های بی اساس بودن طرح الحاق، چارچوبی است که تحت عنوان «طرح دو دولت» سالهاست توسط آمریکا و جامعه جهانی مورد بحث و توافق قرار گرفته است.
 
به گزارش نشریه ووکس، در این طرح بخش عمده کرانه باختری باید به فلسطینی‌ها برگردانده شود و این یعنی شهرک سازی‌های پیش از این نیز باید مورد بازبینی قرار بگیرد.

هدیه امارات و اسرائیل به ترامپ

رییس جمهور آمریکا توافق اسرائیل و امارات را یک دستاورد مهم خوانده و به نظر می‌رسد در این یک مورد حق با ترامپ است. ترامپ در همه نظرسنجی های اخیر با فاصله دو رقمی از رقیب دموکرات خود عقب افتاده است. او خود بر این عقب افتادگی اش واقف است و اخیرا در یک اظهار نظر گفته بود اگر شیوع ویروس کرونا نبود حتی جرج واشنگتن(نخستین رییس جمهور و از پدران موسس ایالات متحده آمریکا) هم حریف او نبود.
 
توافق اخیر یک دستاورد سیاسی مهم برای ترامپ است. او از ابتدای آغاز به کار دولتش به دنبال رسیدن به یک معاهده قرن بود، خواه این معاهده با کره شمالی باشد یا ایران یا میان فلسطین و اسرائیل و در نهایت آنچه نصیبش شده توافقی است که قدم اول حل و فصل درگیری تاریخی اعراب و اسرائیل است.
 
صلح اعراب و اسرائیل یکی از اهداف همیشگی دموکرات‌ها بوده است. یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا که در جریان تماس تلفنی سه جانبه میان ترامپ، بن زاید و بنیامین نتانیاهو در اتاق حضور داشته به واشنگتن پست درباره جزییات مکالمه اطلاعاتی داده است. به گفته این مقام آگاه، نتانیاهو در پایان توافق آن را یک نقطه عزیمت مهم به سمت صلخ خوانده و بن زاید نیز بر این نکته تاکید کرده و گفته: این بهترین خبر سال ۲۰۲۰ بوده با اینکه امسال تا این لحظه سال خوبی نبوده است. به گفته این مقام حاضر در جلسه، این حرف بن زاید موجب خنده نتانیاهو ترامپ شده است!
 
به گزارش واشنگتن پست، اعلامیه ترامپ درباره این توافق را میتوان «سورپرایز ماه اگوست» کمپین انتخاباتی او به حساب آورد. این رسانه مدعی شده اگر کمیته جایزه صلح نوبل بخواهد این روند تنش زدای و عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل را تشویق کند باید به افرادی که در این توافق نقش داشتند جایزه نوبل بدهد.

فایننشیال تایمز در یادداشتی توافق حاصله میان امارات و اسرائیل را نقطه امیدواری ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی اش خوانده و نوشت: بی شک رییس جمهور آمریکا امیدوار است که این توافق به انتخاب مجدد او در ماه نوامبر منجر شود. این رسانه تاکید کرده این توافق بعید است که به حل و فصل اختلافات تاریخی اسرائیل و فلسطین منجر شود.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
0
0
یهودی ها و عرب ها پسر عمو هستند فرزندان اسماعیل و اسحاق .زبان عربی و عبری هم ریشه است اسطوره هایشان هم یکی است .
بگذارید خودشان تصمیم بگیرید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
نظر شما بسیار منطقی و در عین حال مضخرف بود!
اگه قرار براینه که ما در مسایلی که بطور مستقیم به ما یا برادرانمان ربط نداره دخالت نکنیم
پس شما به چه حقی الان نظر دادی؟
اگه شما عبری و عربی را برادر می دانید
خب همه افراد بشر فرزندان آدم و حوا هستند و به نوعی خواهر و برادر ژنتیکی!
جالب اینجاست که اتفاقاً یهودیان ساکن اسرائیل در حدی نیستند که بخواهند تصمیمی را اجرایی کنندو این انگلیس و آمریکا بودند که هم تصمیم گرفتند و هم عمل کردند
از هزاران کیلومتر آن طرف تر!
حتماً نصارا هم از تبار یهود هستند و نوه و نتیجه آنها ( که برحسب اتفاق عیسی در سرزمین یهود زاده شد و دینش را بر آنها عرضه کرد )
پس همه حق دارند بجز ما!!!!
البته اگر ملت مظلوم فلسطین فقط با اسرائیل طرف بودند بحثی نبود!
متاسفانه بحث به شدت جهانیست و صهیون در حال حاضر برای تمام جهان تصمیم می گیرد
چه برادر چه غیر برادر
حتی برای آفریقا!
سید علی پرورش
|
Austria
|
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
0
0
ملت فلسطین فقط به یک خاطر از ایجاد رابطه بین امارات متحده عربی با اسراییل ناراحت هستند و آن این است که قطعا اماراتی ها دیگر خرج کار نکردن مسلمانان فلسطینی را نمی دهند.آنها فقط پول مفت می خواهند تا کار نکنند.اگر خیلی اهل مبارزه بودند که تا حالا حقشان ؛ اگر حقی داشتند را گرفته بودند.نصف زمین هایشان را خودشان به اسراییلی ها فروخته و خرج زنبارگی هایشان کرده اند و نصف دیگرش را هم به اسراییلی ها دو دستی تقدیم کردند وقتی گول زر زدن های جمال عبدالناصر را خوردند.زمان شاه که ما خوش بودیم و کاری به کار اسراییل و فلسطین نداشتیم این کشورهای عربی از جمله امارات بودند که خرج فلسطینی ها را می دادند و حالا آنها خسته شده اند و ما تازه نفس هستیم حالا حالا ها بایستی خرج عرق خوری و خانم بازی آنها را بدهیم چون فلسطینی هستند نه مسلمان چچن هستند و نه مسلمان ایغور.حالا متوجه مسلمان خوب و بد را فهمیدید!!!
نظرات شما