تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

فراکسیون انقلاب، آخرین وزن‌کشی در بهارستان/ مدعیان در شورای مرکزی نیستند

مجلس یازدهم مجلس تک‌فراکسیونی است و فراکسیون انقلاب اسلامی تنها فراکسیون تصمیم‌گیر مجلس یازدهم است و سایر فراکسیون‌ها فرعی به شمار می‌روند. اینکه ریاست این فراکسیون به کدام گروه می‌رسد، از موضوعات کنونی نمایندگان است. چهار گروه برای قدرت بیشتر در این فراکسیون تلاش می‌کنند؛ گزارش رویداد۲۴ را بخوانید تا اطلاعات بیشتری از تنها فراکسیون مجلس یازدهم به دست بیاورید.

فراکسیون انقلاب مجلس یازدهم

رویداد۲۴  فراکسیون انقلاب که فراکسیون اکثریت مجلس یازدهم است، اعضای شورای مرکزی خود را شناخت. بر اساس اساسنامه، شورای مرکزی، رئیس فراکسیون را انتخاب می‌کند. و به نظر می‌رسد این فراکسیون در دست یکی از ۴ چهره کلیدی مجلس یازدهم باشد؛ اولی محمد باقر قالیباف که با حمایت فراکسیون، در صدر مجلس نشسته است؛ دومی مرتضی آقاتهرانی که طیف پایداری را پشت سر خود می‌بیند اما تا کنون خودش و گروهش هیچ بهره‌ای از مجلس نبرده‌اند و حالا آخرین امیدشان ریاست فراکسیون انقلاب است. سوم حمیدرضا حاجی بابایی که در مجلس دهم ریاست فراکسیون اصولگرایان را بر عهده داشت و چهارم علیرضا زاکانی که ابتدای مجلس، نامزد ریاست فراکسیون انقلاب شده بود. افراد دیگری مثل میرسلیم و نیکزاد، اساسا تمایلی برای حضور در این موقعیت نداشته‌اند.

بر اساس آئین‌نامه فراکسیون انقلاب، نیازی به عضویت ریاست فراکسیون در شورای مرکزی نیست. همین است که آقاتهرانی و قالیباف نامزد عضویت در شورای مرکزی نشدند. خبر‌های حاشیه‌ای حاکی از آن است که زاکانی برای عضویت در شورای مرکزی نامزد شده، اما حواشی اخیر انتصابات او موجب شده رای بسیار پایینی به دست بیاورد.

۶۰ نفر برای همه!

شورای مرکزی فراکسیون انقلاب ۶۱ نفر است تا رضایت همه گروه‌های اصولگرای مجلس و حتی خارج مجلس را به دست بیاورد. با این همه شایعات حاکی از آن است که باز هم اختلاف بین آن‌ها وجود دارد. ظاهرا اختلاف به این خاطر بوده که محسن پیرهادی (نزدیک به قالیباف) و مالک شریعتی (نزدیک به زاکانی) رای کافی برای حضور در شورای مرکزی فراکسیون را نداشته‌اند.

در میان روحانیون حاضر در شورای مرکزی اسامی آشنایی وجود دارد؛ محمدرضا میر تاج الدینی تبریز آذربایجان شرقی، احد آزادی‌خواه ملایر همدان، موسی احمدی از بوشهر، نصرالله پژمان‌فر مشهد، مجید نصیرایی فردوس خراسان جنوبی، سید محمد موحد کهگلویه روحانیون حاضر در شورای مرکزی فراکسیون انقلاب هستند. با این حال نمی‌توان از جای خالی اسامی نمایندگانی مثل نبویان، تقوی، سلمان ذاکر، مجتبی ذوالنوری، حسین جلالی و ... به راحتی گذشت.

در مجلس جوان انقلابی یازدهم، فراکسیون انقلاب چند چهره سرشناس هم دارد که اکثرا سابقه وزارت در دولت احمدی نژاد را داشتند. امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس و نماینده مشهد، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس و نماینده اردبیل، رضا تقی‌پور (تهران) عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه و نایب رئیس مجلس مجلس دهم، شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد احمدی نژاد از تنکابن مازندران، محمد مهدی زاهدی از کرمان و البته حمیدرضا حاجی‌بابایی از همدان.


بیشتر بخوانید: دستورهای دقیقه نودی/ قالیباف چگونه رییس مجلس تک‌فراکسیونی شد؟


زنان و سهم چند درصدی

به گزارش رویداد۲۴ در مجلس اصولگرایان، زنان سهم چندانی ندارند. البته در شهر‌های بزرگ برای رقابت با لیست اصلاح‌طلبان چند زن در فهرست‌های انتخاباتی قرار گرفتند. در شورای مرکزی فراکسیون، اما حضور زنان کمرنگ‌تر از صحن است. فاطمه محمد بیگی (قزوین) فاطمه رحمانی (مشهد) زهره الهیان و سمیه رفیعی (تهران) الهام آزاد (نائین اصفهان) و معصومه پاشایی (مرند آذربایجان شرقی) سهمیه ده درصدی زنان در شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی هستند. گرچه درصد زنان در مجلس از ده درصد خیلی کمتر است.

نمایندگان کلانشهر‌ها

مجلس در سال‌های اخیر بیشتر برای نمایندگان شهر‌های بزرگ محل فعالیت سیاسی بوده و نمایندگان شهر‌های کوچک، بیشتر به دنبال مطالبات محلی بودند. از جمع نمایندگان شهر‌های بزرگ، احمد نادری، مجتبی‌رضاخواه، محسن دهنوی و مجتبی‌توانگر (تهران) محمدرضا پورابراهیمی (کرمان) علیرضا منادی سفیدان و محمد حسین فرهنگی (تبریز) امیرحسین بانکی‌پور (اصفهان) و جعفر قادری (شیراز) نماینده‌های اثرگذار فراکسیون انقلاب هستند.

محروم‌ترین استان بدون نماینده

از ۳۱ استان کشور، سی استان در شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی نماینده دارند. تنها استان ایلام است که نماینده‌ای در این فراکسیون ندارد. سهم استان آذربایجان شرقی در شورای مرکزی فراکسیون انقلاب نیز قابل توجه است. در جدول زیر ترکیب استانی فراکسیون را ببینید.

فراکسیون انقلاب مجلس یازدهم

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مجلس یازدهم
نظرات شما