بیانیه ایران و ۲۵ کشور دیگر: تحریمهای آمریکا مقابله با کرونا را دشوار کرده است
رویداد۲۴ خبرگزاری سوریه (سانا) روز سه شنبه گزارش داد که بیانیه مشترک این کشورها روز گذشته در جلسه سوم مجمع عمومی سازمان ملل ویژه حقوق بشر توسط چین خوانده شد.
بر پایه این گزارش، این کشورها خواستار پایان دادن به اعمال تحریمهای اقتصادی یک جانبه آمریکا و دولتهای غربی بر علیه تعدادی از کشورها شدند و تأکید کردند که کشورهای تحریم کننده با نقض حقوق بشر مانع تلاشها برای مقابله با بیماری همه گیر کرونا میشوند.
در این بیانیه آمده است که همه گیری ویروس کرونا همچنان به طور جدی بر همه ملتها به ویژه کشورهای در حال توسعه تأثیر بزرگی میگذارد و همبستگی جهانی و همکاری بینالمللی برای مقابله با این ویروس ضروری است.
کشورهای امضا کننده این بیانیه افزودند: اما ما همچنان شاهد اعمال اقدامات یکجانبه و سرکوبگرانه بر خلاف اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد، حقوق بین الملل، کثرت گرایی و معیارهای اساسی روابط بین الملل هستیم.
سانا اضافه کرد: آمریکا و سایر کشورهای غربی در چارچوب سیاستهای خصمانه خود علیه کشورهای مستقل و کشورهایی که از رویکرد آنها پیروی نمیکنند، تحریمهای اقتصادی یک جانبه را اعمال کردهاند.
خاطرنشان میشود که وزارت امور خارجه آمریکا ۹ ماه جاری (مهر) از تحریم ۱۷ فرد و نهاد مرتبط با سوریه خبر داد.
وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد؛ تحریمها تا زمانی که دولت سوریه خشونت را کنار نگذارد، ادامه خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: رابطه تحریمها و مرگ ۱۳ هزار ایرانی به دلیل کرونا چیست؟
در همین ارتباط، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در توئیتی نوشت: شماری از افراد مرتبط با ارتش و دولت سوریه و شماری تاجر و تعدادی شرکت که از درگیری در سوریه نفع میبرند را تحریم کردیم.
در همین حال پیشتر «گیر پیترسون» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه درباره تحریمهای آمریکا علیه دمشق، گفته بود: تحریمهای یکجانبه تحمیلی علیه سوریه، چالشی برای تأمین مواد غذایی و بهداشتی مورد نیاز این کشور است.
نمایندگان مجلس سنای آمریکا دسامبر ۲۰۱۹ قانون سزار را تصویب کردند و دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده نیز آن را ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹ امضا کرد و این قانون ۲۸ خرداد/۱۸ ژوئن به اجرا گذاشته شد.
به دنبال اجرای این قانون، دولت آمریکا ۳۹ شخصیت سوری از جمله رییس جمهوری سوریه و همسرش را به دلایل واهی تحریم کرد و همچنین افراد و سازمانهای خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشورهای دوست این کشور فعالیت میکنند، مشمول این قانون است.