تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۱۸ آذر ۱۳۹۹

چقدر امکانات برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ به صورت الکترونیک وجود دارد؟

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: چگونگی بررسی انتخابات۱۴۰۰ در شرایط وجود بیماری کرونا در حزب موتلفه مورد بررسی قرار گرفته است، اما شناخت دقیقی از سازوکار برگزاری الکترونیکی انتخابات نداریم.

انتخابات ۱۴۰۰

رویداد۲۴ حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به بررسی چگونگی برگزاری انتخابات در شرایط کرونا در حزب موتلفه، اظهار کرد: افزایش ساعات رای گیری، افزایش حداقل دو برابری تعداد صندوق‌های رای گیری، به حداقل رسیدن تعامل مستقیم رای دهندگان و مجریان بخشی از راهکار‌هایی است که حزب به آن رسیده است البته هنوز جمع بندی نهایی حاصل نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا الکترونیکی شدن انتخابات هم می‌تواند تاثیری داشته باشد؟ تصریح کرد: غیر از وزارت کشور و شورای نگهبان، دیگران شناخت دقیقی از سازوکار برگزاری الکترونیکی انتخابات ندارند، بنابراین نظر دادن در این باره سخت است. انتخابات الکترونیکی مزایا و مشکلاتی دارد. در حال حاضر بخشی از روند انتخابات الکترونیکی برگزار می‌شود، اما باید سلامت و امنیت اخذ و شمارش آرا به صورت الکترونیکی تضمین شود. در حال حاضر نظرات کارشناسی از وزارت کشور و شورای نگهبان در این زمینه منتشر نشده است تا بتوان در این زمینه اظهار نظر کرد.


بیشتر بخوانید: ممکن است نظر رییسی در مورد نامزدی در انتخابات تغییر کند/ آرای جلیلی به قالیباف نمی‌رسد


این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه باید به سمت شیوه‌های نوین در برگزاری انتخابات برویم، افزود: از یک سو به نظر می‌رسد که استفاده از این شیوه‌ها در حال حاضر از عهده دولت بر نمی‌آید و از سویی برخی شیوه‌ها نیاز به اصلاح قانون در مجلس شورای اسلامی دارد.

ترقی خاطرنشان کرد: مشارکت مردم در شیوه سنتی برگزاری انتخابات نسبت به شیوه‌های مدرن، بهتر به نمایش درمی آید. به طور مثال در آمریکا که کسی دنبال نمایش مشارکت مردم نیست، از شیوه‌های مدرن استفاده می‌شود. معلوم نیست مشارکت ۸۰میلیون نفری در انتخابات این کشور به لحاظ دموکراسی قابل قبول است یا نه. اگر برای آن‌ها میزان مشارکت مردم ملاک نباشد و بخواهند دموکراسی را پنهان کنند، از شیوه‌های مدرن انتخابات بهره می‌گیرند. اما در نظام ما بر مشارکت مردم تاکید شده است و مهم‌ترین جلوه این مشارکت در انتخابات 1400 و حضور مردم در پای صندوق‌ها است و بنابراین سخت است که شیوه‌هایی استفاده شود که حضور مردم در شعب اخذ رای کمتر شود.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما