تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

واکنش قالیباف به انتقاد روحانی از مجلس

رئیس مجلس با بیان اینکه دولت موظف بوده وظایف بخش‌های بازرگانی و صنعت را پس از تشکیل شدن وزارت صمت مشخص کند، گفت: این اتفاق نیفتاد و صرفا تابلو این وزارتخانه عوض شد؛ لذا این مشکلات نتیجه ضعف مدیریت و بی‌عملی است و توزیع نامناسب ارز دولتی و کاهش قدرت خرید گوشت قرمز و مرغ را از سفره مردم حذف کرده است.

واکنش تلویحی قالیباف به انتقاد روحانی از مجلس

رویداد۲۴  حسن روحانی هفته گذشته در جلسه هیات دولت با انتقاد از مجالس دهم و یازدهم و با تاکید بر اینکه توزیع کالا در کشور بی‌صاحب است گفته بود: باید جلو دلالی در بازار را بگیریم و اگر مجلس تصویب می‌کرد و وزیر بازرگانی می‌داشتیم نوروز دیگری را پشت سر می‌گذاشتیم.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نشست فوق‌العاده کمیسیون‌های صنایع و معادن، کشاورزی و اقتصادی برای بررسی مشکلات بازار شب عید گفت: این نشست بر اساس ضرورت به وجود آمده برای مردم تشکیل شده، در حال حاضر در همه استان‌ها مردم در صف‌های طولانی خرید مرغ حضور دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نشست فعلی به منظور حل تمامی مشکلات نیست، بنابر پیشنهاد دولت در سال‌های گذشته وزارت بازرگانی و صنعت ادغام شدند و دولت موظف بوده، وظایف آن‌ها را تفکیک و مشخص کند، اما این اتفاق نیفتاد و صرفا تابلوی این وزارتخانه عوض شد لذا این مشکلات نتیجه ضعف مدیریت و بی عملی است.

قالیباف با بیان این که مشکل موجود در مرغ نمادی از مشکلات متعدد در زنجیره تولید تا توزیع است، گفت: بحث بر سر این مشکلات دردی از مردم دوا نمی‌کند و مجلس حتما به آن ورود خواهد کرد، اما فعلا باید بحث تنظیم بازار مرغ مدیریت شود. یکی از مسائل جدی کشور این بود که ۸ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی اختصاص یافت تا در تامین این کالا‌ها مشکلی نباشد، اما مردم نفعی نبردند.

قالیباف تاکید کرد: در گوشت قرمز اگر صف نمی‌بینیم به دلیل این است که مردم دیگر نمی‌توانند گوشت قرمز تهیه کنند و متاسفانه اکنون اتفاق‌هایی می‌افتد که خانواده‌ها از خریدن گوشت مرغ هم محروم شوند.

وی با اشاره به اینکه در آذرماه با وزیران مرتبط و رئیس کل بانک مرکزی نشستی درباره تامین ارز کالا‌های اساسی تشکیل شد که بانک مرکزی اعلام کرد تا آن زمان ۴.۲ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالا‌های اساسی اختصاص داده شده است، افزود: ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده شده، اما شرایط به گونه‌ای است که قدرت خرید گوشت قرمز مردم کاهش یافته و این موضوع را در خصوص لبنیات نیز شاهد هستیم.

وی اضافه کرد: مجلس به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود، چون ۸ میلیارد دلار هزینه شد، ولی مردم نفعی نبردند و درحالی که حتی وزیر صمت موافق این اتفاق بود، اما دولت درخواست کرد که این ارز در سال آینده حذف نشود و ما در راستای تعامل با دولت به این خواست احترام گذاشتیم و لذا دیگر نباید شاهد این اتفاقات باشیم.

در همین رابطه سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب‌رئیس مجلس افزود: این که سازوکار بازار ما توسعه‌یافته نیست و هزینه مبادلاتی در بازار ما سهم بزرگی از قیمت تمام شده را تشکیل می‌دهد حرف درستی است، اما دلیل گرانی‌های اخیر این نیست. این که سهم تولیدکننده از قیمت نهایی باید افزایش یابد، یا این که سازوکار بازار در کشور باید توسعه یافته و به‌روز و مبتنی بر دانش و ارتباطات بشود، همه حرف‌های صحیحی است. اما مشکل شبکه توزیع و بالابودن هزینه مبادلاتی در ایران تازگی ندارد. پس اگر قیمت‌ها افزایش چشمگیری دارند، باید دید چه چیز‌هایی تغییر کرده است.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: وقتی نرخ ارز به طور چشمگیری افزایش می‌یابد، طبیعی است که بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی کشور به صورت قانونی یا قاچاق صادر شوند. همچنین طبیعی است که قیمت تمام شده محصولات غذایی وارداتی نظیر روغن نیز به شدت افزایش یابد. پس اول باید گریبان کسانی را گرفت که خودشان معترفند برای تامین مالی دولتشان ارز را گران نگه داشته‌اند.

وی تاکید کرد: کسانی که نه حاضر شدند هزینه‌هایشان را مدیریت کنند نه از معافیت‌ها و فرار‌های مالیاتی بکاهند و مالیات عادلانه و شفاف نظیر مالیات بر مجموع درآمد را جایگزین مالیات تورمی فعلی کنند. آنچه موجب گرانی است عملکرد این افراد است و حالا می‌خواهند مجلس را به دلیل مخالفت برحق و صحیحش با تشکیل مجدد رانتخانه وزارت بازرگانی مقصر کوتاهی‌ها و خطا‌های راهبردی خود جلوه دهند.

نایب‌رییس مجلس درباره احتمال تداوم تورم در سال آینده نیز گفت: با این بودجه‌ای که تصویب شده سال آینده نیز تورم قابل توجهی را تجربه خواهیم کرد و دولت آینده هم نخواهد توانست بلافاصله این سیلاب تورمی را متوقف سازد. البته بنده برخلاف آقای همتی رییس بانک مرکزی معتقد نیستم بودجه مصوب مجلس مولّد تورم سال آینده خواهد بود. بلکه از ایشان می‌پرسم چرا انتقادتان به تورم‌زا بودن بودجه را وقتی لایحه دولت به مجلس آمد مطرح نکردید؟ آیا مجلس به تورم‌زا بودن لایحه دولت افزود یا حتی تلاش کرد این عارضه را مهار کند و کسری بودجه را کاهش دهد؟ البته که دست‌های مجلس در اصلاح ساختار بودجه بدون همراهی دولت بسیار بسته است، اما بهتر نبود آقای همتی انتقاد از تورم‌زا بودن بودجه ۱۴۰۰ را در هیات دولت و در زمان ارائه لایحه دولت مطرح می‌کرد؟

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۶
0
0
پیامکهای تهدیدآمیز کار قالیباف و تیم اوست
نظرات شما