تاریخ انتشار: ۱۴:۲۱ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: قدرت چانه‌زنی ایران با نصب ماشین‌های پیشرفته در نطنز بالا می‌رود

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم گفت: اگر در حادثه نطنز، سانتریفیوژ‌های نسل اول نابود شدند، ایران ماشین‌های پیشرفته‌تر و قدرتمندتری را جایگزین آن می‌کند. این مساله، توان چانه‌زنی ایران را افزایش خواهد داد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: قدرت چانه‌زنی ایران با نصب ماشین‌های پیشرفته در نطنز بالا می‌رود

رویداد۲۴ نماینده پیشین مجلس گفت: اگر در حادثه نطنز سانتریفیوژ‌های نسل اول نابود شدند، ایران ماشین‌های پیشرفته‌تر و قدرتمندتری را جایگزین آن می‌کند که این مسئله، توان چانه‌زنی ایران را افزایش خواهد داد.

«حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» با اشاره به خرابکاری در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی‌سازی نطنز، گفت: تاسیسات هسته‌ای از بالاترین درجه حفاظتی و پدافند‌های عامل و غیرعامل برخوردار هستند. متاسفانه این اتفاق، دومین حادثه خرابکارانه در مجتمع هسته‌ای نطنز است. البته در سال‌های پیش نیز حملات و سوءقصد‌هایی نسبت به این مجتمع شده بود، ولی یا موفق نمی‌شدند یا عمق و دامنه حملات به این اندازه نبود.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، با یادآوری موارد مشابه در سال گذشته و همچنین ترور دانشمند شهید فخری‌زاده، تاکید کرد: شواهد و ارزیابی‌ها نشان از دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اقدامات خرابکارانه دارد. اسرائیلی‌ها قبلا هم اقداماتی از این دست را انجام داده بودند، ولی نه، چون امروز به صراحت قبول مسوولیت می‌کردند و نه این گونه اقدامات‌شان را تبلیغ می‌کردند.

قابلیت هسته‌ای، ویترین دیپلماسی ایران است

فلاحت‌پیشه ادامه داد: احتمالا آمریکایی‌ها نیز از انجام این اقدام بی‌اطلاع نبوده‌اند. در بهترین حالت، اگر آن‌ها با این اقدام موافق نبودند با آن نیز مخالفت نکرده‌اند. در صورتی که آن‌ها نسبت به این مسئله اطلاع نداشتند، این اقدام نشان داد که رژیم صهیونیستی از انجام هر اقدام هراسی ندارد و آمریکا هم کنترلی روی متحدان خود ندارد.

نماینده پیشین مجلس ادامه داد: متحدان منطقه‌ای آمریکا و گروهی در داخل این کشور دو جریان مخالف دیپلماسی را تشکیل می‌دهند. بازیگران منطقه‌ای مخالف دیپلماسی نتانیاهو و عربستان هستند و نومحافظه‌کاران جنگ‌طلب در آمریکا کسانی هستند که مخالف هر توافقی با ایران و پیشبرد دیپلماسی هستند.

وی ادامه داد: تحلیل مخالفان دیپلماسی این است که حادثه تروریستی نطنز می‌تواند جلوی توافق را بگیرد. برخلاف تحلیل آنها، قدرت ایران تنها از ناشی مسائل هسته‌ای نیست. قابلیت هسته‌ای، ویترین دیپلماسی ایران است. قدرت ایران بیشتر به دلیل توانمندی‌های دفاعی و عمق استراتژیک ایران در منطقه است.

فلاحت‌پیشه بر ضرورت مقابله حقوقی و سیاسی با اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در ایران تاکید کرد و گفت: اقدام تروریستی در نطنز برخلاف منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی و معاهده منع اشاعه هسته‌ای (NPT) است و می‌توانست موجب یک فاجعه انسانی و محیط زیستی شود.

این نماینده ادوار مجلس افزود: همچنین باید با اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در مراکز حساس و شخصیت‌های ایرانی و هم در منطقه مقابله کرد و حد یقفی برای اقدامات آن‌ها مشخص کرد؛ چرا که اقداماتی از این دست به حل بحران در منطقه کمک نمی‌کند.

وی با بیان اینکه اقدام تروریستی در مجتمع هسته‌ای نطنز موجب کاهش توان اتمی ایران نمی‌شود، عنوان کرد: اگر در حادثه روز یکشنبه، سانتریفیوژ‌های نسل اول نابود شدند، ایران ماشین‌های پیشرفته‌تر و قدرتمندتری را جایگزین آن می‌کند. این مساله، توان چانه‌زنی ایران را افزایش خواهد داد.


بیشتر بخوانید: واعظی: نشانه‌های جدید از نقش اسرائیل در حادثه نطنز/ غنی‌سازی ۶۰ درصدی نتیجه اقدامات طرف مقابل است


قدرت‌های جهانی باید اعتماد ایران را جلب کنند

فلاحت‌پیشه در عین حال اقدامات اسراییل را موجب تضعیف باورمندان به دیپلماسی عنوان کرد و یادآور شد: اکنون دو مسیر در پیش‌رو است؛ یک مسیر این است که قدرت‌های جهانی که با ایران بر سر مفاد توافق هسته‌ای در حال مذاکره هستند، اعتماد تهران را جلب کرده و نتانیاهو را به حاشیه ببرند. مسیر دوم این است که آن‌ها اعتماد ایران را جلب نکنند و اسرائیل به ماجراجویی‌هایش علیه ایران ادامه دهد.

نماینده پیشین مجلس گفت: در صورت چنین اتفاقی، ایران از دیپلماسی دور خواهد شد و زمینه فعالیت برای کسانی که معتقد به متصل کردن توان هسته‌ای به توان موشکی و منطقه‌ای و ایجاد مثلث قدرت هستند، فراهم شود.

این کارشناس مسائل بین الملل درباره برخی درخواست‌های مطرح شده مخالفان برجام برای ترک مذاکرات در پی حادثه تروریستی نطنز بیان کرد: موافق این موضوع نیستم و معتقدم ترک مذاکرات و دست رد بر سینه دیپلماسی زدن، همان خواسته رژیم صهیونیستی و نتانیاهو است. برخلاف این نظریه، معتقدم وزارت امور خارجه باید با موضع هشدار جدی و قاطعانه در مذاکرات حضور یابد و قابلیت‌های خود را به گونه‌ای دیگر افزایش دهد.

منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
0
0
آقای فلاحت پیشه ماله بابات نبودکه اموال ملت ایران نابود شد.شما داری صحبت از نسخه جدید میکنی واقعا که رو نیست شما دارید سنگ پای قزوینه
نظرات شما