تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۰

محققان: خطر بروز جهش‌های خطرناک با ابتلای افراد واکسینه شده به کرونا

براساس تحقیقات منتشر شده‌ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، افرادی که واکسن زده‌اند نیز می‌توانند گونه‌ی دلتای ویروس را مانند افرادی که واکسن نزده‌اند منتقل کنند.

محققان: خطر بروز جهش‌های خطرناک با ابتلای افراد واکسینه شده به کرونا

رویداد۲۴ طبق مطالعه‌ای که در مجله‌ی "ساینتیفیک ریپورتس" (Scientific Reports) منتشر شده است، برخلاف آنچه تصور می‌کنیم افراد واکسینه شده نقش مهمی در بروز جهش‌های جدید ایفا می‌کنند!

 به نقل از بیزینس اینسایدر، بهترین راه جلوگیری از ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن توزیع سریع واکسن است. با این حال محققان به این نتیجه رسیده‌اند که احتمال بروز گونه‌ای مقاوم در برابر ویروس در صورت وجود سه شرط امکان پذیر است.

شرط اول واکسینه شدن تعداد زیادی از افراد و نه همه‌ی آن‌ها است. شرط دوم گردش زیاد ویروس در میان جمعیت است؛ و شرط سوم عدم وجود دستورالعملی برای جلوگیری از انتقال ویروس از افراد واکسینه شده به سایر افراد است.

قبل از شیوع گونه‌ی دلتا که اکنون مسئول بیش از ۸۰ درصد موارد ابتلا به کووید-۱۹ است چنین نگرانی‌هایی وجود نداشت، زیرا تحقیقات نشان می‌داد که افراد واکسینه شده گونه‌های دیگر ویروس را منتقل نمی‌کنند. اما براساس تحقیقات منتشر شده‌ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، افرادی که واکسن زده‌اند نیز می‌توانند گونه‌ی دلتای ویروس را مانند افرادی که واکسن نزده‌اند منتقل کنند.


بیشتر بخوانید: رکورد خطرناک کرونا در تهران


این موضوع افزایش موارد ابتلا در ایالات متحده آمریکا را نیز توضیح می‌دهد.

محققان به این نتیجه رسیدند که در محیطی که نوع دلتای ویروس در حال انتشار است باید افراد با سرعت بیشتری واکسینه شوند تا از ظهور گونه‌ی مقاوم در برابر واکسن ویروس کرونا جلوگیری شود.

محققان یک مدل ریاضی ایجاد کردند که شرایطی که با ظهور بیشتر گونه‌های جدید مرتبط است را پیش‌بینی می‌کند. آن‌ها دریافتند واکسینه شدن تعدادی از افراد در حالی که سایرین واکسن دریافت نکرده‌اند ممکن است باعث بروز گونه‌های مقاوم شود. در حال حاضر هیچ‌یک از گونه‌های ویروس نمی‌تواند به طور کامل در برابر واکسن مقاومت نشان دهند.

اما اگر در آینده جهش‌های مختلف باعث تغییر پروتئین سنبله ویروس شود ممکن است این اتفاق رخ دهد. آنتی‌بادی‌ها این پروتئین را در ویروس شناسایی می‌کنند و اگر این بخش تغییر کند ممکن است دیگر قادر به شناسایی آن نباشند.

در بخش دیگری از خبر منتشر شده در "بیزینس اینسایدر" آمده است، ابتلای افرادی که یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند خطر ایجاد چنین جهش‌هایی را افزایش می‌دهد، زیرا برای ایجاد آنتی‌بادی‌های ضدویروس، زمان لازم است و سیستم ایمنی بدن ما پس از دریافت دوز دوم میزان بیشتری آنتی‌بادی تولید می‌کند؛ بنابراین اگر فردی پس از دوز اول مبتلا شود، ویروس می‌تواند شرایط را بسنجد. دوز اول واکسن‌های فایزر و آسترازنکا تنها ۳۳.۵ درصد در برابر گونه‌ی دلتا محافظت ایجاد می‌کنند.

این تحقیقات جدید از دستورالعمل‌های تازه‌ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها مبنی بر استفاده از ماسک توسط افراد واکسینه شده در محیط‌های پرخطر نیز پشتیبانی می‌کند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما