تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
تحلیل "میدل ایست مانیتور" از جنجال اخیر اسرائیل علیه ایران:

خلیج فارس در آستانه یک انفجار؟

در شرایط فعلی، خلیج فارس در معرض انفجار قرار دارد و اسرائیل نیز از این فرصت استفاده کرده تا در کنار بریتانیا و آمریکا، علیه ایران دست به ائتلاف سازی بزند. باید اذعان کرد که وضعیت فعلی در منطقه، رو به وخامت است و در این شرایط، کشور‌های عرب حاشیه خلیج فارس نیز باید تصمیم بگیرند که اتخاذ چه رویکردی به نفع آن‌ها است.

خلیج فارس در آستانه یک انفجار؟رویداد۲۴ پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی، ضمن تحلیل تنش زایی‌های اخیر علیه کشورمان و متهم کردن تهران به دست داشتن در حمله به یک نفتکش اسرائیلی که با کشته شدن دو تن از خدمه آن همراه بوده، و متعاقبا جوسازی‌های گسترده‌ای که در مدت اخیر علیه ایران به راه افتاده و مقام‌های اسرائیلی، انگلیسی و آمریکایی، از ضرورت ارائه یک پاسخ شدید به ایران سخن گفته اند، از شکل گرفتن یک ائتلاف خصوت آمیز علیه ایران سخن گفته و تا حدی سعی کرده تبعاتِ هر گونه اقدام غیرمنطقی علیه ایران را برای منطقه و همچنین عرصه بین المللی توضیح دهد.

میدل ایست مانیتور در این رابطه می‌نویسد: «اسرائیل به تازگی با طرح این ادعا که ایران به یک نفتکشِ مرتبط با آن حمله کرده، اقدام به ائتلاف سازی علیه این کشور کرده است. اسرائیلی‌ها تلاش‌های زیادی انجام داده اند تا بتوانند شماری از کشور‌های بانفوذ در جهان را قانع کنند که حمله اخیر به یک نفتکش اسرائیلی، عمدی بوده است. این مساله بدان معناست که رژیم اشغالگر اسرائیل به نوعی صاحب این حق دانسته شده تا علیه ایران دست به اقدام بزند.

در این راستا، اسرائیل خود را با بریتانیا و آمریکا، جهت انجام یک حمله تلافی جویانه علیه ایران متحد کرده است. گزارش‌های خبریِ بین المللی ادعا می‌کنند که هر دو کشور (آمریکا و بریتانیا)، در مورد واکنش اسرائیل به ایران توافق کرده اند.

به گزارش فرارو، به احتمال فراوان هدفِ واکنش احتمالی به ایران، از قبل مشخص شده است. اینطور به نظر می‌رسد که اسرائیل، آمریکا و بریتانیا، توافق کرده اند که به ایران واکنش نشان داده شود، با این حال، آن‌ها به هیچ عنوان در مورد به راه انداختنِ یک جنگ تمام عیار علیه ایران، جدی نیستند. در این راستا اینطور به نظر می‌رسد که شاید اسرائیل بخواهد یک پایگاه مربوط به پهپاد‌های ایرانی را هدف قرار دهد.


بیشتر بخوانید: آیا اسرائیل به دنبال جنگ با ایران است؟


اضافه بر این، نباید فراموش کرد که ایران از نیرو‌های نیابتی خود و پشتیبانی آن‌ها در منطقه خاورمیانه نیز برخوردار است. در این رابطه به طور خاص "حزب االه لبنان"، در خط مقدم درگیری‌های ایران و اسرائیل قرار دارد و اگر اسرائیل بخواهد علیه ایران اقدامی کند، باید تبعات واکنش‌های احتمالی ایران و حزب الله لبنان را نیز به جان بخرد.

در این چهارچوب، ایران سعی دارد تا فشار‌های بین المللی علیه مداخله آمریکا در هرگونه اقدام علیه خود را تشدید کند. در این رابطه، روسیه به طور خاص موافق تنش زایی و مداخله خارجی در منطقه خلیج فارس نیست و سعی دارد تا جای ممکن از حملات انتقام جویانه در این منطقه جلوگیری کند.

از سویی نباید فراموش کرد که "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور جدید ایران که به تازگی در قدرت مستقر شده، رویکردی خاص در عرصه سیاست خارجی دارد و غربی‌ها نیز چندان از پیروزی وی در انتخابات ایران خشنود نیستند (هرگونه اقدام علیه ایران، احتمالا با واکنش شدید دولت ابراهیم رئیسی رو به رو خواهد شد). ابراهیم رئیسی همچنین از سوی دولت آمریکا در لیست تحریمی نیز قرار دارد.

همسایگان ایران در حاشیه خلیج فارس نیز رویکردی احتیاطی را در برابر رئیسی در پیش گرفته اند. با این حال، ابراهیم رئیسی اکنون رئیس‌جمهور ایران است و طرف‌های بین المللی نیز اگر می‌خواهند با ایران تعامل کنند، باید تعامل و همکاری با او را در نظر گیرند. به طور کلی باید گفت که حب و بغض‌های شخصی نباید منافع ملی کشور‌ها و آینده منطقه خاورمیانه را تعیین کنند.

در شرایط فعلی، خلیج فارس در معرض انفجار قرار دارد و اسرائیل نیز از این فرصت استفاده کرده تا در کنار بریتانیا و آمریکا، علیه ایران دست به ائتلاف سازی بزند. باید اذعان کرد که وضعیت فعلی در منطقه رو به وخامت است و در این شرایط، کشور‌های عرب حاشیه خلیج فارس نیز باید تصمیم بگیرند که اتخاذ چه رویکردی به نفع آن‌ها است».

منبع: فرارو
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اسرائیل ، خلیج فارس
نظرات شما