تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۱۷ مهر ۱۳۹۵
آبزرور:

ما احمق بودیم،در پسابرجام جهان خریدار بازار ایران است/کسی با آمریکا هم‌صدا نیست

نشریه آبزرور (ویژه‌نامه روزهای یکشنبه روزنامه گاردین) طی گزارشی در خصوص روزهای پسابرجام ایران نوشته است: بسیاری در غرب تصور می‌کنند که ایران در حال التماس از رهبران جهان بود که بازگشت ان به جامعه جهانی را بپذیرند. ما هم بر این باور بودیم که کشورهای جهان نسبت به انگیزه‌های ایران شک دارند و همه با دیده تردید به این کشور می‌نگرند.
رویداد۲۴- نشریه آبزرور (ویژه‌نامه روزهای یکشنبه روزنامه گاردین) طی گزارشی در خصوص روزهای پسابرجام ایران نوشته است: بسیاری در غرب تصور می‌کنند که ایران در حال التماس از رهبران جهان بود که بازگشت ان به جامعه جهانی را بپذیرند. ما هم بر این باور بودیم که کشورهای جهان نسبت به انگیزه‌های ایران شک دارند و همه با دیده تردید به این کشور می‌نگرند. 

به گزارش رویداد۲۴، آبزرور در ادامه نوشت: تصور ما این بود که هرلحظه ممکن است ایرانیان تحریم‌ها را زیر پا خواهند گذاشت. ما با ایرانیان به‌گونه‌ای رفتار کردیم که انگار یک زندانی با قید ضمانت آزاد شده هستند و همگی مراقبشان بودیم. 

چه احمق‌هایی بودیم. 

زمانی که بحث به ایران می‌رسد، کشورهای مختلف با آمریکا هم‌صدا نیستند. جهان خریدار بازار ایران است و به نظر می‌رسد که تقریباً همه –همه به‌جز آمریکا و اسرائیل- در حال خرید هستند.

چین و هند با اشتیاق تمام تجارت با ایران را از سر گرفته‌اند. روسیه هم همین‌طور. حتی ژاپن نیز مذاکره برای معامله مواد هسته‌ای را با ایران آغاز کرده است. اروپای غربی بر در ایران می‌کوبد. برای مثال، آلمان در هر موقعیتی با ایران معاشرت می‌کند. زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد آلمان همین چند روز پیش برای ایجاد پل اقتصادی که به نفع هر دو کشور خواهد بود، به تهران سفر کرد.

این واقعیت که گابریل راهی تهران شد و نه برعکس، نشان‌دهنده سلطه ایران در پی توافق هسته‌ای با آمریکا است. و اگر آلمان تردیدی داشت که چه کسی بر روابط مسلط است، پس از ورود گابریل به ایران، ایرانیان به آلمان نشان دادندکه چه کسی رئیس است.

دقیقاً همزمان با ورود وزیر آلمان به ایران، علی لاریجانی رئیس مجلس این کشور و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه دیدارهای خود با وزیر اقتصاد آلمان را لغو کردند.

ظریف که در کالیفرنیا تحصیل کرده و مذاکره‌کننده ارشد ایران دستیابی به توافق هسته‌ای بود، لیبرال‌ترین سیاست‌مدار در ایران محسوب می‌شود. و او رفتار سردی با وزیر آلمان داشت.

آبزرور در ادامه نوشت: ما می‌دانیم این دیدارها چرا لغو شد. گابریل به‌طور علنی اعلام کرده بود تا زمانی که ایران اسرائیل را به رسمیت نشناسد، آلمان نمی‌تواند روابط دیپلماتیک عادی با ایران برقرار کند و این مسئله ایران را به خشم آورده بود. این عقیده در مصاحبه با روزنامه معروف و پر تیراژ اشپیگل آلمان منتشر شد.

ایران رئیس است. این کشور تحت سلطه و تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد و رشوه و فریب نمی‌خورد که سیاست‌های خود را تغییر دهد. و البته نه‌فقط در مورد اسرائیل.

و این نخستین بار نیست. گابریل در جولای سال 2015 نیز در آستانه سفر به ایران، ابراز نظر مشابهی داشت. گابریل همچنین نخستین مقام ارشد بین‌المللی بود که پس از لغو تحریم‌ها به ایران سفر کرد. وی همچنین داوطلب میانجیگری میان ایران و اسرائیل شد. وی این‌طور نتیجه گرفت که به رسمیت شناختن اسرائیل بر فعالیت تجاری میان آلمان و ایران تأثیر می‌گذارد.

بااین‌حال اظهارات گابریل، واکنش سخنگوی دولت را نیز به دنبال داشت. این تصمیمات را ایرانیان لیبرال اتخاذ کرده‌اند. حسن روحانی و محمدجواد ظریف از نخبگان لیبرال ایران هستند. اگر این تصور آن‌ها باشد، مقامات محافظه‌کارتر ایران چه تفکری دارند.

نظرات شما