تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۲۲ دی ۱۳۹۴
تعداد نظرات: ۳ نظر

قطع شبانه درختان کهنسال کاخ سعدآباد

رئیس یگان حفاظت میراث فرهنگی: متخلفان را به مراجع قضائی تحویل می‌دهیم درختان با دستور یک مقام ارشد در سازمان میراث فرهنگی برای ساخت رستوران قطع شده‌اند.
در ادامه خبرهای نگران‌کننده‌ای که در سال‌های اخیر از کاخ موزه سعدآباد می‌رسد، قطع ١٤ اصله درخت در این مجموعه تأیید شده است. این درختان در ضلع شمالی و نزدیک دربند قرار داشتند و بنا به دستور یک مقام ارشد سازمان میراث فرهنگی برای ساخت رستوران دستور قطع آنها صادر شده است.

سرهنگ محمد کربلایی دیروز خبر قطع ١٤ اصله درخت در کاخ سعدآباد را تأیید کرد و گفت: شدیداً این موضوع را پیگیری می‌کنیم و افرادی که متخلف بوده‌اند را به مراجع قضائی تحویل می‌دهیم. این موضوع توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی در دست پیگیری است و این موضوع را با جدیت در دستور کار داریم.

به گفته او افرادی که در زمینه قطع درختان سعدآباد دخیل بوده‌اند به مراجع قضائی تحویل داده خواهند شد.

به گفته سرهنگ کربلایی قطع این درختان در ساعت غیراداری و در قالب یک اقدام عمرانی انجام شده است.

درختان قطع‌شده در مجموعه تاریخی سعدآباد سمت در ورودی دربند است. پیش از این علیرضا مختاریان، کارشناس نجات‌بخشی و احیای محوطه‌های سبز میراث فرهنگی درباره درختان سعدآباد گفته بود:  اکثر درختان مجموعه سعدآباد منحصربه‌فرد و تاریخی است و در مجموع حدود ٣٠‌ هزار درخت و درختچه در محدوده ١١٠ هکتاری کاخ وجود دارد.

تصمیم‌گیری برای قطع درختان کهنسال سعدآباد پس از بازدید اخیر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از این مجموعه انجام شده است. یک منبع آگاه در سعدآباد دراین‌باره به «شهروند» گفت: در جریان بازدید رئیس سازمان میراث فرهنگی از ضلع شمالی مجموعه وقتی مرکز نقلیه و تعمیرگاه سعدآباد که از گذشته در این‌جا وجود داشته و درواقع از نظر تاریخی مرکزی برای رسیدگی به امور نقلیه داخلی سعدآباد بوده را دیدند، گفتند اینها را برای چه نگه داشتید و دستور تخریب آن را دادند.

براساس این گزارش در هفته‌های گذشته و پس از این بازدید دستوراتی برای تخریب بخشی از دیوار شمالی حایل بین کاخ سعدآباد با ساختمان واقع در ضلع شمالی آن صادر و بخشی از این دیوار تخریب شده است. این اقدامات برای ساخت یک رستوران در ضلع شمالی سعدآباد صورت گرفته است. تأیید خبر قطع ١٤ اصله درخت در کاخ موزه سعدآباد درحالی است که منصور‌زاده، رئیس کاخ موزه سعدآباد پیش از این به «شهروند» گفته بود که برای احداث یک گالری در طبقه پایینی ساختمان یگان ویژه، واقع در ضلع شمالی دربند تنها یک درخت عرعر آن هم با دریافت مجوز و صورت‌جلسه قطع شده است. به گفته رئیس کاخ موزه سعدآباد قرار بوده بخشی از زیرزمین ساختمان در اختیار یگان ویژه میراث فرهنگی برای تبدیل شدن به یک گالری تجهیز شود؛ اما بدنه و کارکنان فعال در مجموعه سعدآباد به «شهروند» گفتند دستور تخریب واحد نقلیه سعدآباد که بخشی از تاریخ سعدآباد است صادر شده و با وجود مخالفت اکثریت پرسنل سعدآباد با این اقدام با دستوراتی از بالا دستور قطع این درختان با هدف احداث رستوران شبانه اجرا شده است.

تخریب ١٤ اصله درخت از درختان قدیمی کاخ موزه سعدآباد را باید در ادامه خبرهای نگران‌کننده‌ای تحلیل کرد که در سال‌های اخیر از این مجموعه رسیده است. سعدآباد که در دولت دهم حیاط خلوت تعدادی از مدیران نزدیک به احمدی‌نژاد شده بود، هنوز هم نتوانسته به دوران ثبات و آرامش گذشته‌اش بازگردد و جای پرسش است که چرا اشتباهات و اتفاقات عجیب در سعدآباد که از هر یک از آنها می‌توان به‌مثابه یک آبروریزی فرهنگی یاد کرد باید تکرار ‌شود و کسی هم پاسخگوی این شرایط و نا‌به‌سامانی‌ها در بزرگترین کاخ موزه کشور نیست؟

منیع: شهروند
برچسب ها: سعدآباد ، قطع درختان
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
کریمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۳۰
0
0
سرپرست کاخ موزه سعدآباد اظهار کرد: برخی رسانه ها به غلط گفتند 14 درخت کهن مجموعه بریده شده است، و بدون اطلاع از صحت و سقم این خبر به انتشار آن دامن زدند ولی اصل ماجرا از این قرار بوده که تنها تعداد 9 درختچه مزاحم عرعر، در کنار بنایی که به بنیاد اشرف معروف است و امروزه محل استقرار یگان حفاظت است، به دلیل آسیب های جدی که به این بنای فرهنگی تاریخی می زد، بریده شد که یک حفاظت فرهنگی مانع از تخریب بود که تخریب جلوه داده شد.

وی تصریح کرد: با بریدن این درختچه های زاید مهاجم، در همان فضای کوچک ما حدود 40 درخت اصیل چنار که با سایر درختان مجموعه سعدآباد همخوانی هم دارد در حال کاشت هستیم و در حال ساماندهی این محوطه کوچک مورد بحث که در قسمت شمالی مجموعه سعداباد واقع شده هستیم و طرحی داریم تا آنجا یک باغ کوچک ایرانی در کنار یک بنای زیبا قرار بگیرد، درحالیکه در گذشته آنجا به دلیل بلااستفاده بودن به مرور زمان تخریب شده بود.

منصورزاده تصریح کرد: در کاخ احمدشاهی نیز ما همین معضل را داریم؛ پیدایش و رشد درختچه های عرعر به دیواره های این کاخ که تا دو سال پیش محل استقرار بسیج بوده، آسیب جدی زده است و ما با هماهنگی و کار کارشناسی باید آنها را نیز در آینده نزدیک قطع کنیم وگرنه لطمه شدید و جبران ناپذیر خواهد بود.

وی اضافه کرد: پس این اقدام، به منزله این نیست که درختان کهن مجموعه سعدآباد قطع می شود، بلکه چند درختچه مزاحم در گوشه کوچکی که به یک بنای ملی تاریخی آسیب می زند، قطع می شود.

وی عنوان کرد: ما سال گذشته در مجموعه سعدآباد، 500 اصله درخت کاشتیم و امسال هم در اسفندماه 500 اصله درخت دیگر را در مکان هایی که مورد نیاز است غرس خواهیم کرد. سعدآباد تنفس گاه تهران و میراث ملی ایرانیان است.

سرپرست باغ موزه سعدآیاد تاکید کرد: ما سرباز میراث فرهنگی هستیم. رسالت ما این است که از درخت های تاریخی و کهن مجموعه به همان شکل حفاظت کنیم که از بناهای تاریخی محافظت کنیم. توقع ما این بود که رسانه ها قبل از اینکه بخواهند خبری را بر اساس شنیده ها منتشر کنند و درباره عملکرد ما به قضاوت بنشینند، صحت و سقم آن را از خود ما سئوال می کردند.

وی خاطرنشان کرد: این خبرها از جانب کسانی تحریف شد که ارتباط زیادی با میراث فرهنگی ندارند و اگر در صحت خبر که یک اصل رسانه ای در همه جای دنیا است دقت می شد، بالطبع هیچ خدشه ای به ما و به اعتبار خود این رسانه ها وارد نمی شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۹
0
0
بنده به عنوان کارمند شاغل در سعدآباد قطع 14 درخت را تایید می کنم. بخش شمالی سعدآباد که به میدان دربند دسترسی دارد جهت اجاره به گالری صنایع دستی و رستوران سلطنتی در نظر گرفته شده است. این گالری در کمال تعجب در طبقه اول موزه هنرهای زیبا(وزارت دربار پهلوی) بر پاشده و بلیط 5000 تومانی خارج از سیستم بلیط سعدآباد فروخته میشود و متاسفانه رانت آشکاری در اینجا شکل گرفته است. با توجه به اعتراضات گسترده آگاهان این حوزه و تخلف آشکاری که صورت پذیرفته قرار شد این بخش جهت انتقال گالری فعلی با هزینه خود سازمان ساخته شود. در اثر ذوق زدگی و پول و رانت کلانی که برخی در آن ذی نفع بوده و راه صدساله را یک شبه رفته و هفت نسل خود را بیمه خواهند کرد، نه تنها درختان بینوا قطع شدند بلکه در ساختمان قدیمی که نقلیه مجموعه در آنجا مشغول فعالیت بودند، دست اندازی کرده و به پروژه پر منفعت جدید الحاق کردند و در این حین واحد تخصصی مرمت، یکروزه به اتاقی نقل مکان داده شدند تا پرسنل نقلیه در ساختمان بخش مرمت منتقل شوند. متاسفانه مدیرانی که در دوره ای اساتید ما بودند و پاکدستی و پاکدامنی در حوزه میراث را به ما آموزش می دادند خود تبدیل به دامن آلودگان و دست ناپاکانی شده اند که میراث فرهنگی این کشور بدون هیچ پناهی و با مظلومیت تمام در دست این افراد گرفتار شده و به اشکال و بهانه های مختلف مورد ستم و دستبرد قرار می گیرند.
پیمانکار پروژه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
0
0
ببخشید کاسبیتونو یعنی تعویض روغن و تعمیر ماشین های مردم با پول سازمان رو خراب کردم..ببخشید دو تا مرغ دونی کهدبساط هر روز جوجه.کباب بود رو کنار نقلیه جمع کردم...ببخشید اگه سعد اباد الان سرویس بهداشتی..گالری و رستوران و فضای فرهنگی داره...خدمت به مردم حماقته..و خیلی ببخشید های دیگری که نمیشه اینجا گفت...شما خبرگزار زرد هم جمع کنید بساط تهمت رو
نظرات شما