تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۱

چین چه نفعی از جنگ اوکراین و روسیه می‌برد؟/ عربستان به روسیه پشت کرد؟

بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، عربستان سعودی، بار دیگر بزرگ‌ترین تامین‌کننده نفت خام برای بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان، چین، شد و شریک خود در توافق اوپک پلاس، روسیه، را شکست داد و در ژانویه و فوریه ۲۰۲۲ به بالاترین نقطه تحویل رسید.

چین چه نفعی از جنگ اوکراین و روسیه می‌برد؟/ عربستان به روسیه پشت کرد؟

رویداد۲۴ قرن نو نوشت: بر اساس داده‌های اداره کل گمرک چین به نقل از رویترز، واردات نفت خام چین از روسیه در دو ماه اول امسال کمی بیش از ۹ درصد کاهش یافت، زیرا پالایشگاه‌های مستقل خرید نفت خام از روسیه را کاهش دادند.

در ادامه، مشخص نیست که چین چقدر نفت خام از روسیه وارد خواهد کرد، با توجه به این واقعیت که چین از روسیه دوری نمی‌کند. با این حال، برخی از بانک‌های بزرگ دولتی چین، صدور اسناد دلاری را برای خرید کالا‌های فیزیکی روسیه متوقف کرده اند. برخی از پالایشگاه‌های مستقل از آنجایی که نمی‌توانند اعتبار چنین اسنادی را تضمین کنند، ظاهراً به دنبال جایگزین‌هایی هستند. از سوی دیگر، چین عموماً از تحریم‌های غرب پیروی نکرده است - همانطور که در مورد ایران اتفاق می‌افتد - بنابراین این احتمال وجود دارد که بتواند جنگ اوکراین و روسیه را فرصتی برای خرید نفت خام روسیه با تخفیف سنگین ببیند.

طولی نکشید تا عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام به چین جایگزین روسیه شد؛ واردات چین از عربستان سعودی به طور متوسط معادل ۱.۸۱ میلیون بشکه در روز بود.

از طرف دیگر واردات نفت خام چین از روسیه به ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز رسید که سالانه ۹.۱ درصد کاهش داشت، زیرا پالایشگاه‌های مستقل چینی واردات کلی را کاهش دادند. به این دلیل که مقامات چینی در پایان سال گذشته ۱۱ درصد سهمیه واردات نفت خام کمتری را به پالایشگاه‌های مستقل در اولین دسته از سهمیه‌ها برای سال ۲۰۲۲ اعطا کردند.

براساس سندی که رویترز ارائه کرد، پتروشیمی هنگلی و پتروشیمی شنگونگ روی هم رفته حدود ۳۸ درصد از سهمیه واردات دسته اول را به خود اختصاص دادند. این نشان می‌دهد که چین در حال حاضر از دادن سهمیه به پالایشگاه‌های خصوصی جدیدتر و پیچیده‌تر حمایت می‌کند، زیرا پالایشگاه‌های مستقل کوچک‌تر و با آلودگی بیشتر را سرکوب می‌کند، که برخی از آن‌ها به دلیل ادعای مالیات و شیوه‌های تجاری غیرقانونی در حال بررسی هستند.

با این حال، در ماه‌های آینده، چین ممکن است به بشکه‌های بیشتری از نفت خام روسیه با تخفیف‌های زیاد روی بیاورد، که می‌تواند روسیه را دوباره به بزرگترین تامین‌کننده نفت خام برای بزرگترین واردکننده نفت جهان تبدیل کند. برخی از تولیدکنندگان نفت روسیه بنا به گزارش ها، نفت خام را بدون ضمانت بانکی به چین می‌فروشند.

گمانه زنی‌ها حاکی از آن بود که اگر اروپا و ایالات متحده واردات نفت روسیه را ممنوع کنند، قیمت جهانی نفت ممکن است تا ۲۰۰ دلار در هر بشکه افزایش یابد.

قیمت نفت به دلیل اجرایی شدن ممنوعیت واردات نفت روسیه توسط غرب افزایش یافت و در هفته‌های اخیر به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۸ رسید، در حالی که بازگشت نفت خام ایران به بازار هنوز قطعی نیست.

گفتنی است که قیمت نفت می‌تواند نسبت به سطوح قبل از جنگ دو برابر شود، اما بدتر از تحریم نفت در سال ۱۹۷۳ نیست که قیمت نفت سه برابر شد.

تحلیلگران ریستاد انرژی گفتند که تخمین ۲۰۰ دلاری بر این فرض استوار است که تحریم‌های غرب می‌تواند حدود ۴ میلیون بشکه در روز از نفت روسیه در بازار‌های جهانی را حذف کند؛ روسیه، دومین صادرکننده بزرگ نفت جهان، حدود ۷ میلیون بشکه در روز نفت خام و فرآورده‌های نفتی را به اقتصاد جهانی عرضه می‌کند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما