تاریخ انتشار: ۱۶:۰۸ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۱

کپک زدن مواد غذایی در یخچال

خوشبختانه کپک زدن موادغذایی در یخچال مسئله غیر قابل حل نیست.

کپک زدن مواد غذایی در یخچال

رویداد۲۴ اگر شما هم دائما با صحنه کپک زدن مواد غذایی در یخچال روبه‌رو می‌شوید، این مقاله را از دست ندهید. زیرا در این مطلب قصد داریم علت‌های کپک زدن مواد غذایی مختلف و راه‌های پیشگیری از آنها را بیان کنیم.

خوشبختانه کپک زدن موادغذایی در یخچال مسئله غیر قابل حل نیست. در نتیجه با انجام ترفندهای اعلام شده می‌توانید تا حد زیادی از به وجود آمدن آن جلوگیری کنید. همچنین می‌توانید در مقاله «آیا می دانید چه مواردی در یخچال قابل تعمیر است؟» با سایر مشکلات قابل حل یخچال آشنا شوید.

چرا مواد غذایی داخل یخچال کپک می‌زند؟

همه ما برای خنک نگه داشتن و جلوگیری از خراب شدن، مواد غذایی را داخل یخچال می‌گذاریم. در نتیجه روبه‌رو شدن با مواد غذایی کپک زده برایمان غیر منتظره است. گاهی این اتفاق به دلیل خرابی قسمت‌هایی مثل لاستیک درب، موتور و خنک نبودن یخچال به وجود می‌آید. اما گاهی دلایل دیگری در به‌وجود آمدن این اتفاق موثرند.

خرابی لاستیک

خراب بودن لاستیک باعث می‌شود هوای خنک یخچال به بیرون نفوذ کند و هوای داخل یخچال، دائم گرم می‌شود. در نتیجه اگر شما هم جزء افرادی هستید که مواد غذایی را داخل ظرف‌های دردار نمی‌گذارید، هوای گرم دائم با مواد غذایی برخورد می‌کند و موجب فاسد شدن موادغذایی می‌شود.

خراب بودن موتور

از مشکلات فنی که ممکن است برای یخچال به وجود آید و موجب کپک زدن مواد غذایی شود، خراب شدن موتور است. چنانچه موتور دستگاه با نقص فنی مواجه شود، هوای داخل یخچال دیگر به درستی خنک نمی‌شود؛ پس در مدت زمان کوتاهی، مواد غذایی کپک زده و داخل یخچال بوی بدی می‌گیرد.

اگر موتور یخچال ایرادی پیدا کرده باشد تنها راه چاره این است که با یک تعمیرکار تماس بگیرید تا مشکل دستگاه برطرف شود.

خنک نبودن یخچال

خنک نشدن داخل یخچال ممکن است به علت مشکلات مختلفی مثل خرابی موتور، برد، کم بودن گاز، نصب دستگاه در محل اشتباه و ... به وجود آید. اگر یخچال را به تازگی جابه‌جا کرده‌اید، ممکن است علت این مشکل ناشی از محل دستگاه باشد؛ در غیر اینصورت باید یک تعمیرکار از نزدیک دستگاه را بررسی کند و چاره ای برای مشکل پیدا کند.

چرا مواد غذایی در یخچال کپک می زند

اما علت کپک زدن مواد غذایی فقط مشکلات فنی نیست؛ بلکه با رعایت ترفندهایی ساده می‌توانید از به وجود آمدن و تکثیر کپک مواد غذایی جلوگیری کنید. در ادامه با این ترفندها آشنا می‌شویم:

نظافت به موقع یخچال را جدی بگیرید

یکی از نکات بسیار مهم و تاثیرگذار برای جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی در یخچال، تمیز کردن اصولی و دوره‌ای یخچال است. حتما یک چک لیست برای نظافت منزل خود به صورت دوره‌ای تهیه کنید و اسم یخچال را در اولویت‌های تمیزکاری بگذارید.

اگر تمیزکردن یخچال به صورت منظم انجام شود، قبل از فاسد شدن یا تکثیر کپک‌ها، مواد غذایی شناسایی و دور ریخته می‌شود. ولی اگر نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم کپک مواد غذایی در یخچال تکثیر شده و به سایر مواد غذایی و حتی لاستیک یخچال هم می‌رسد.

یکی از راهکارهای کارآمد برای جلوگیری از این مسئله نظافت یخچال با آب و سرکه و دستمال مخصوص است. البته استفاده از ظروف دردار برای نگهداری از موادغذایی هم در جلوگیری از این مشکل بسیار موثر است.

مواد غذایی خیس را داخل یخچال نگذارید

یکی از مشکلاتی که ممکن است باعث کپک زدن مواد غذایی در یخچال شود، گذاشتن میوه و سبزیجات خیس و مرطوب داخل یخچال است. این کار به شدت سرعت تکثیر کپک‌ها را بالا می‌برد. در نتیجه یکی از ترفندهای در امان ماندن از کپک مواد غذایی، خشک کردن آنها است.

رطوبت داخل یخچال را خشک کنید

اگر در حین گذاشتن مواد غذایی آبکی مثل ژله، شیر، دوغ، خورشت و ... مقداری از آب آنها روی بدنه و قفسه‌های یخچال ریخت. فورا نسبت به تمیز کردن آنها اقدام کنید. در غیر اینصورت مواد غذایی به سرعت کپک می‌زنند.

مواد غذایی را درست داخل یخچال بچینید

یکی دیگر از ترفندها برای جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی در یخچال، چیدمان درست آنها در طبقات است. همیشه برای چیدن مواد غذایی در یخچال توجه داشته باشید که آنها را بر اساس وزن و تاریخ انقضا در طبقات مختلف قرار دهید. به طور مثال اگر چند مدل پنیر از فروشگاه خریداری کرده‌اید، پنیری که تاریخ انقضای کمتری دارد را در دسترس قرار دهید و بقیه آنها را در طبقات بالایی و انتهای قفسه بگذارید.

از نکات دیگری که می‌توان در زمینه چیدن مواد غذایی در یخچال گفت، جدا کردن میوه‌های رسیده از سایر میوه‌هاست. در این‌صورت باقی میوه‌ها برای مدت بیشتری سالم می‌مانند.

هوای اضافه مواد غذایی را خالی کنید

شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین نکات برای جلوگیری از فاسد شدن و کپک زدن مواد غذایی در یخچال، وجود هوای اضافه در ظرف و بسته بندی مواد است. این مسئله را می‌توان علت اصلی کپک زدن مواد غذایی مختلف چون رب، مربا، آبغوره و سرکه، ترشی و ... دانست.

 برای جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی بالا می‌توانید مطابق ترفندهای اعلام شده در چک لیست زیر عمل کنید:

مربا

  1. اگر مربا را به تازگی درست کرده‌اید، آن را در ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی دردار بریزید و روی شیشه آن را با ورقه آلومینیومی یا کیسه فریزر بپوشانید، سپس درب آن را محکم ببندید.
  2. پس از خنک شدن کامل مربا آن را داخل یخچال بگذارید.
  3. برای ریختن مربا داخل ظرف، از قاشق چوبی تمیز استفاده کنید.
  4. پس از هربار استفاده، درب ظرف را به طور کامل ببندید.

پنیر

  1. برای جدا کردن پنیر از یک چاقوی استیل تمیز یا نخ دندان تمیز استفاده کنید.
  2. اگر از پنیرهای کیلویی (باز) به جای پنیرهای پاستوریزه استفاده می‌کنید، حتما از فروشنده مقداری آب پنیر را خریداری کنید و داخل ظرف پنیر بریزید؛ تا سطح پنیر به طور کامل پوشانده شود.
  3. اگر امکان خرید آب پنیر را ندارید، می‌توانید روی آن مقداری آب یا آب و نمک بریزید تا جلوی فساد آن را بگیرید.
  4. اگر بخشی از پنیر کپک زده، باید آن را جدا کنید تا کپک به بقیه پنیر نرسد.

آبغوره و سرکه

بهترین روش برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره و سرکه در یخچال این است که:

  • به جای شیشه‌های پلاستیکی، آبغوره و سرکه را در ظروف شیشه‌ای دردار بریزید.
  • ظرفی را برای آبغوره و سرکه انتخاب کنید که پس از ریختن مواد، فضای داخلی و راه نفوذ هوا نداشته باشد.

رب

اگر از رب های خانگی استفاده می‌کنید، بهترین روش نگهداری رب موارد زیر است:

  • ریختن رب در ظرف‌های دردار با دهانه باریک، مثل شیشه نوشابه
  • ریختن مقداری روغن روی رب برای جلوگیری از ارتباط رب با هوای بیرون
  • نگهداری رب در فریزر
  • ریختن رب در کیسه فریزر

اما اگر از قوطی رب‌های موجود در بازار استفاده می‌کنید، بهتر است علاوه بر نکات بالا به موارد زیر دقت داشته باشید:

  • قبل از باز کردن قوطی، آن را در آب داغ بجوشانید.
  • اگر خود قوطی درمخصوص ندارد، آن را در ظرفهای درب دار بریزید.
  • برای هربار استفاده از رب، از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.

با رعایت نکات اعلام شده در این مقاله می‌توانید از کپک زدن مواد غذایی در یخچال در امان باشید و برای مدت‌های طولانی آنها را نگهداری کنید.

برچسب ها: یخچال ، مواد غذایی
نظرات شما