پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی، مازاد بر یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی در این ماه بوده
رویداد۲۴مسعود میرکاظمی گفت: در انرژی میزان مصرف دهکها فرق دارد و دهکهای درآمد بالا چندین برابر دهکهای پایین مصرف میکنند.
میرکاظمی همچنین گفت: براساس قانون بودجه باید طبق اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان پالایش کامل افراد انجام شود که این کار صورت گرفته و اطلاعات در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها و ستاد هدفمندی برای پرداخت یارانه معیشتی قرار گرفته است و مردم میتوانند با ورود این پایگاه دهک خود را ببینند.
بیشتر بخوانید: واکنش احمدی نژاد به مبلغ یارانههای جدید
وی افزود: کسانی که از یارانه جا ماندهاند میتوانند به پایگاه سازمان هدفمندی یارانهها مراجعه کنند که اگر مشمول شدند مابهالتفاوت ۲ ماه برایشان واریز میشود و اگر شامل نشدند به آنها اطلاع داده میشود. در حال حاضر یارانه واریز شده برای کالاهای اساسی به جز دارو و نان است که از زمان اجرای طرح این یارانه قابل برداشت خواهد بود.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه، هنوز کالاهای خریداری شده با ارز ۴۲۰۰ توزیع میشود باید زیرساختهایی فراهم شود که مصرف این کالاها بهینه شود.
میرکاظمی این را هم گفت: یارانهها ماهانه و معیشتی تجمیع شده و به صورت یکباره پرداخت میشود و این مسئله براساس بند «ب» تبصره ۱۴ دهکها باید پالایش شوند.
مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی در ده اردیبهشت ماه پرداخت شده و این یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی، مازاد بر آن بوده است. این ماه استثنا بوده است.
وی عنوان کرد: در اردیبهشت امسال یارانه معیشتی هم پرداخت شد، اما از ماههای بعد فقط یکبار یارانه کمک معیشتی به صورت تجمیعی پرداخت میشود. همچنین قسط وام یک میلیون تومانی کرونایی نیز از یارانه کمک معیشتی کسر شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: مبالغ به حساب سرپرستان خانوار واریز شده که میتوانند مایحتاج کالاهای اساسی خود را خریداری کنند.
میرکاظمی گفت: در سطح جهانی قیمت کالاهای اساسی دچار به هم ریختگی شده است و کشورها به اشکال مختلف از مردمشان حمایت میکنند. در کشور ما با کمک معیشتی هم توزیع عادلانه میشود و هم حمایت از گرانی مواد غذایی که در سطح جهان روی داده در جهت حفظ امنیت غذایی انجام میشود.
وی افزود: از سال ۹۹ افزایش قیمت غذایی در سطح جهان شروع شد و بعد از جنگ روسیه و اوکراین این روند تشدید شد به گونهای که قیمت جو در سال ۹۹ هر تن ۲۷۰ دلار، شهریور پارسال ۳۵۰ دلار و امسال ۵۶۰ دلار شده است. ذرت از ۲۲۰ دلار به ۳۹۹ دلار و اکنون به ۵۱۶ دلار رسیده، گندم از ۲۱۰ دلار به ۳۷۰ دلار در سال گذشته و اکنون به ۵۶۰ دلار افزایش یافته و روغن خام از ۷۴۱ دلار به ۱۲۸۰ دلار و اکنون به ۲۳۰۶ دلار رسیده است. از طرفی همه کشورها برای خرید کالاهای اساسی هجوم آوردند و حتی کشورهای صادرکننده به بازرگانان خود اجازه صادرات نمیدهند. تقاضای جهانی برای مواد غذایی تحریک شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: حتی در مورد فولاد و پتروشیمی هم واردات کشورها افزایش پیدا کرده است. اوکراین بخش قابل توجهی از ذرت، جو، گندم و آفتابگردان که ۸۰ درصد تولید جهان را برعهده داشت انجام میدهد و احتمال دارد روند کنونی تا سه سال آینده ادامه داشته باشد.