تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱

نگهداری از جام زرین مشکین‌شهر در سبد نان با محافظ پنبه +عکس

تصاویری از جام زرین باستانی مشگین شهر که در ظرف پلاستیکی و شبیه به ظرف نان نگهداری می‌شود،‌خبرساز شد.

نگهداری از جام زرین مشکین‌شهر در سبد نانِ با محافظ پنبه +عکس

رویداد۲۴ روز گذشته اینستاگرام رسمی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصاویری از بازدید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از جام زرین مشگین شهر منتشر کرد. تصاویری که نشان می‌دهد این جام ارزشمند لابه‌لای پنبه و در یک ظرف پلاستیکی نگهداری می‌شود!

نگهداری از جام زرین مشکین‌شهر در سبد نانِ با محافظ پنبه +عکس

نگهداری از جام زرین مشکین‌شهر در سبد نانِ با محافظ پنبه +عکس

قرار است که این جام پس از افتتاح موزه این شهر برای عموم به نمایش گذاشته‌شود. اقای ضرغامی در بازدید از محل نگهداری جام زرین مشگین شهر گفت: «این جام بخشی از هویت وتمدن ایران است و باید تحقیقات بیشتری بر روی این اثر نفیس انجام شود.»

بنابر گزارش ایرنا در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ این جام در بزرگترین محموله قاچاق اشیای عتیقه خرداد ماه سال ۱۳۹۳ از قاچاقچیان کشف و ضبط شد. از این جام به عنوان نفیس‌ترین جام‌های ایران باستان و هم ارزش با جام مارلیک یاد شده‌است.

در کنار این جام زرین، جام نقره‌ای و ۳۰۰ قلم اشیای بسیار ارزشمند باستانی از جمله انواع سفالینه، ابزارآلات جنگی، زیور آلات زنانه، انواع ظروف و مهر از جنس طلا، نقره و مفرغ و مربوط به عصر آهن دو هزاره اول و دوم قبل از میلاد و دوره‌های بعدی کشف شدبود.

نگهداری از جام زرین مشکین‌شهر در سبد نان با محافظ پنبه +عکس


بیشتر بخوانید: اطلاعات عجیب تاریخی وزیر میراث فرهنگی! +فیلم


محرم جعفری رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشگین شهر در ان زمان، درباره این جام گفته‌بود: «این جام در روستای احمدبیگلو شهرستان کشف شده و متعلق به هزاره اول قبل از میلاد و عصر آهن است که با قدمت سه هزار ساله از آثار باستانی شاخص این منطقه محسوب می‌شود. به محض پایان عملیات ساختمان موزه این شهرستان این شی تاریخی در موزه جانمایی شده و شهروندان می‌توانند از این اثر تاریخی بازدید کنند.»

بنابر اظهارات اقای جعفری در سال ۱۳۹۶ به خبرگزاری ایرنا اعتباری بالغ بر پنج میلیارد ریال برای احداث ساختمان موزه در نظر گرفته‌شده بود. «در صورتی که اعتبار مناسب در سال آینده نیز تامین شود می‌توان تا ۲ سال دیگر از این مجموعه بهره برداری کرد.»

ایشان همچنین تاکید کرده بودند: «جام طلایی در مکان امنی نگهداری می‌شود و به محض تکمیل ساختمان موزه به آن انتقال خواهد یافت.»

حالا ۵ سال از ان زمان می‌گذرد و نه تنها موزه هنوز افتتاح نشده بلکه جای امنی که این جام ارزشمند نگهداری می‌شود در ظرف پلاستیک و میان پنبه‌هاست.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: میراث فرهنگی
نظرات شما