درباره زندانیهای دوتابعیتی در حادثه اوین آقایان باید توضیح بدهند
رویداد۲۴ محمود عباس زاده مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار سیاسی مُنیبان در واکنش به اینکه آیا در اوین و یا اطراف آن مین وجود دارد گفت: معمولاً اطراف زندانها موانعی برای جلوگیری از فرار زندانیها میگذارند که این اقدامی کاملاً فنی و حرفهای است. بنده علوم انسانی خواندم خیلی بر روی مسائل فنی اشرافیت ندارم. لذا نمیدانم در اطراف زندانها مینگذاری میکنند، سیم خاردار میکشند یا نگهبان میگذارند.
او در واکنش به بازخوردهای بینالمللی حادثه اوین و فشار کشورهای اروپایی به ایران به بهانه به خطر افتادن جان اتباع خود افزود: یکی از محورهایی که آمریکاییها میخواهند به بهانه آن به ایران فشار بیاورند مسئله حقوق بشر است. ضمن اینکه اگر این بهانهها را هم نداشته باشند خودشان بهانه میسازند. به عنوان مثال از وبلاگی موردی را برمیدارند و ادعای بدون سندی علیه ما علم میکنند لذا ما باید کار خود را انجام بدهیم. به عبارت دیگر طبیعی است که آمریکاییها از حادثه اوین برای فشار به ایران استفاده کنند اما اگر این اتفاق نمیافتاد بهانه دیگری میآوردند در حقیقت آمریکا برای فشار به ایران یا بهانه پیدا میکند یا بهانه میسازد.
عباس زاده مشکینی در واکنش به اینکه در حادثه اوین به زندانیهای دو تابعیتی آسیبی وارد شده یا خیر؟ تصریح کرد: در جمهوری اسلامی استراتژی به این صورت است که حقوق زندانیها رعایت شود و نظارتهایی هم وجود دارد اما اینکه تا چه اندازه آسیب وارده شده را باید آقایان توضیح بدهند تا ما هم بتوانیم به صورت مستند قضیه را تشریح کنیم. مجلس تاکید دارد براساس اصل سوم قانون اساسی از حقوق مردم به صورت اعم و به طور اخص از حقوق زندانیان صیانت شود.
بیشتربخوانید: روایت متناقض رسانههای امنیتی از حادثه آتش سوزی زندان اوین / در شب تلخ اوین چه گذشت؟
او ادامه داد: در هر صورت عدالت ایجاب میکند و مجلس هم بر همین نکته اصرار دارد. نکته مهم این است که شرایط زندانهای ایران قابل مقایسه با شرایط زندانهای بسیاری از کشورها نیست. در حال حاضر در زندانهای ایران اقداماتی در راستای آموزش مهارتهای زندگی، اشتغال، مدیریت تأمین عاطفی زندانیها، مرخصی ها و ارتباط زندانی با خانواده انجام میدهند که همه این موارد از استانداردهایی که آنها مدنظر دارند بالاتر است.
عباس زاده مشکینی در واکنش به اینکه با توجه به شروع اعتراضات در خیابانها این پیشبینی میشد که فضای زندانها نیز ملتهب شوند خاطرنشان کرد: در دادگاه ویژه نیروهای مسلح محکوم و محاکمه داریم در حقیقت این دادگاه یکی از دادگاه های فعال ما است اما اطلاعاتی درباره آن منتشر نمیشود.
او در پایان یادآور شد: همچنین در دادگاه انتظامی قضات، با نفرات زیادی برخورد شده است. علاوه بر این در سیستمهای امنیتی، دستگاهی تحت عنوان حفاظت داریم که کار آنها حفاظت از کارمندان خود است و با مأموران خاطی برخورد شده است. لذا همه دادگاهها فعال هستند و نظارتهای حساسی صورت میگیرد.
تاکنون حتی یک اسرائیلی هدف تیراندازی تیروهای مقامات ظاهرا ضد-اسرائیلی ایران قرار نگرفته است.
تروریستها همچنان مردم بی گناه در ایران را هدف قرار می دهند.
در طول چهار دهه گذشته بیش از 18 هزار نفر در ایران قربانی ترور شده اند.
تروریست ها در اروپا و آمریکا و تحت حمایت آنها قرار دارند. چرا سازوکارهای حقوق بشری در برابر این اقدام تروریستی مرگبار سکوت کرده اند؟!