بازداشت روزنامهنگاران در ایران را تأیید نمیکنیم/ در جریان آشوبها، هیچ دانشجویی در دانشگاه بازداشت نشد
رویداد۲۴ حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با «رادیو ملی آمریکا» (انپیآر) در پاسخ به سؤالی در خصوص موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله «علی خامنهای» با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر تصریح کرد که رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه ویژهای به مسئله «رأفت و رحمت» دارد.
به گزارش تسنیم، او گفت: در همین ابتدا به من اجازه بدهید اشاره کنم که وقتی میگویید دهها هزار نفر بازداشت شدهاند، خب این دقیقاً درست نیست و این را قاطعانه میگویم. اولاً در جریان آشوبها، هیچ دانشجویی در دانشگاهها یا محوطه دانشگاهها بازداشت نشد. در واقع کسانی که بازداشت شدند افرادی بودند که در اغتشاشات خیابانی نقش داشتند. همانطور که گفته شد، صدها نفر هیجانزده شدند و کنترل خود را از دست دادند و بر همین اساس دست به شورش زدند.
امیرعبداللهیان با این توضیحات سپس به حکم عفو رهبری اشاره کرد و گفت: به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی، این افراد - صدها نفر از بازداشتشدگان - مورد عفو قرار گرفتند. رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه ویژهای به مسئله رأفت و رحمت دارند و بنابراین، فرمان این است که همه این بازداشتشدگان به غیر از کسانی که مرتکب قتل یا سایر جرایم جدی شده اند، آزاد شوند.
این خبرنگار آمریکایی در ادامه صحبتهای وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با استناد به ادعاهای سازمان حقوق بشری سازمان ملل مدعی شد که هزاران نفر در اغتشاشات اخیر ایران بازداشت شدهاند و صدها نفر دیگر کشته شدهاند.
امیرعبداللهیان در ادامه به خبرنگار انپیآر گفت: حدس میزنم که ما شاهد نوعی اغراق در این ارقام هستیم، حتی اگر توسط گروههای بشری گفته شده باشد. شمار کشتهشدگان در جریان اغتشاشات نیز درست بیان نشده است میبینید که در جریان اغتشاشت اتفاق مهمی رخ داده است. با وجود تنش شدید در جریان اغتشاشات، پلیس اجازه حمل سلاح گرم را نداشت.
بیشتر بخوانید: اعتراضات ۱۴۰۱ باعث افزایش قدرت تندروهای ایران شد؟
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: با اینحال، تسلیحات آمریکایی و اسرائیلی از طریق برخی از کشورهای همسایه ما با ثبات کمتر وارد شد. در حال حاضر کاری که آنها کردند این بود که در میان اوباش و تودهها ویرانی ایجاد کردند و در واقع به تسلیحات مورد نظر متوسل شدند.
خبرنگار رادیو ملی آمریکا در ادامه مدعی شد که در جریان اغتشاشات ۹۳ خبرنگار بازداشت شدند که وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سؤال گفت: ما نمیتوانیم بازداشت روزنامهنگاران در ایران را تأیید کنیم. برچسب زدن به فردی که بازداشت شده کار بسیار سادهای است. شما میتوانید در هر لحظه از زمان، فرد مورد نظر را مدافع حقوق بشر، یک خبرنگار و چنین چیزهایی بنامید.
امیرعبداللهیان در این خصوص توضیح داد: هیچ خبرنگاری در جریان ناآرامیها بازداشت نشد. ببینید همین دو هفته پیش در ایران اتفاقی افتاد. یک کلاهبردار قرار بود از ایران فرار کند. کاری که او برای کمک به فرارش انجام داد این بود که ویدئوهایی را در شبکههای اجتماعی منتشر کرد که میگفت و مدعی شد که او یک معترض است و تحت شکنجه قرار گرفته است، اما در واقع او یک کلاهبردار بود و در پایان معلوم شد که او تهدید شده است. او توسط پلیس دستگیر شد.
وزیر خارجه ایران ادامه داد: ببینید، غرب با دقت و موشکافی اغتشاشات را هدف قرار داده است. اجازه بدهید این سؤال را از شما بپرسم. ببینید رسانههای غرب مانور زیادی روی موضوع مهسا امینی دادند، اما وقتی صحبت از شیرین ابوعاقله (روزنامهنگار الجزیره که به دست سربازان رژیم صهیونیستی کشته شد) میشود، آیا واقعاً چنین پوشش خبری صورت گرفت؟
وزیر خارجه ایران در واکنش به خبرنگار رادیو ملی آمریکا که نظام ایران را رژیم خطاب کرد، گفت: اولاً این یک رژیم در ایران نیست. ما یک حکومت مستقل، مشروع و قانونی داریم. بنابراین، من میخواهم به شما توصیه کنم که از کلمات صحیح نیز استفاده کنید.
امیرعبداللهیان سپس در خصوص وضعیت معیشتی در ایران توضیح داد:به هر حال اعتراف میکنیم که در ایران هم مثل همه جای دنیا مشکلاتی وجود دارد. در ماه سپتامبر، زمانی که نیویورک بودم، اتفاقاً این فرصت را داشتم که کمی در نیویورک پرسه بزنم و ایستگاههای مترو را از نیمه شب گذشته ببینم. من در واقع با برخی از شهروندان صحبت کردم؛ و پاسخهایی که من از اتباع آمریکایی گرفتم بدتر از پاسخی بود که شما از آن مرد ایرانی گرفتید.
وی خطاب به خبرنگار انپیآر گفت: بنابراین، تا حد زیادی به این بستگی دارد که کدام نمونه جمعیت را برای اطلاعات خود انتخاب میکنید. این بخش مهمی از دموکراسی در ایران را تشکیل میدهد. مردم میتوانند آزادانه ایدههای خود را بیان کنند.
برچسب زدن به فردی که بازداشت شده کار بسیار آسانی است ، خصوصا شما شارلاتانها در هر لحظه از زمان میتوانید فرد مورد نظر را جاسوس ، عامل دژمن ، محارب و چنین چیزهایی بنامید.
شعور ، تعهد ، تخصص ، سواد و انسانیت از تک تک کلمات این موجود فلان فلان مشخص است.
دروغ به راحتی می گویید.
اگر راست بگویید جای تعجب دارد
یک جای کار میلنگه
هر چه گفته بشه لایقته از بس پست فطرتی
تو اجازه تفکر کردن داری
ثانیا تو مگه یه جا ور نزدی سال ۶۹ شریف قبول شدی ! اراذل ! شریف مهندسی داره پزشک نداره !
چیست دانی مر تو را شکر زبان
ذکر قرآن و نماز ای خوش لسان
شکر چشمت دیدن هر دیدنی است
شکر گوش امساک از نشنیدنی است